2. El GTX 1080 Ti vs RX 5700 XT

@Teknobyte Değmez. Özellikle Sapphire RX 5700 XT Pulse modeli bu fiyattan satılırken.

RX 5700 XT sorunlu bir çip falan değil. Bunu 3 soruda kanıtlayabilirsin kendince. Sorunlu olsa çıkarılır mıydı? Bunu yapan mühendisler hisleriyle mi hareket ediyor? Tasarımında herhangi bir kusur olsa bundan haberin olur muydu? Kısacası GPU'ya suç atmadan tekrar düşünün.

@Teknobyte Değmez. Özellikle Sapphire RX 5700 XT Pulse modeli bu fiyattan satılırken.

RX 5700 XT sorunlu bir çip falan değil. Bunu 3 soruda kanıtlayabilirsin kendince. Sorunlu olsa çıkarılır mıydı? Bunu yapan mühendisler hisleriyle mi hareket ediyor? Tasarımında herhangi bir kusur olsa bundan haberin olur muydu? Kısacası GPU'ya suç atmadan tekrar düşünün.
Aslında ben Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ almayı düşünüyordum. Forumdaki arkadaşlar bu şekilde yazınca kafam iyice karıştı

Merhaba arkadaşlar. Normalde sıfır Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartını almayı düşünüyordum. Durumu arkadaşıma anlattım. O da dedi ben de yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Benim elimdeki ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti OC Edition sana 3.125 TL verebilirim dedi. Arkadaşım sıfır aldı zaten kartı sadece oyun oynadık birlikte onun dışında hiçbir işlem yapmadı. Kartın temiz olduğunu biliyorum. Garantisi yeni bitti kutusu faturası her şeyi mevcut. Sizce ne yapmalıyım? Görüş ve önerileriniz nedir?

Yaklaşık 10 gün önce Gigabyte 1080Ti OC 2. el ekran kartı aldım.
Ekran kartının 2.5 sene daha garantisi var ve kutu fatura garanti belgesi her şeyi mevcut.
Aldığım fiyat ise tam olarak 2950 Türk Lirası.

Yaklaşık 10 gün önce Gigabyte 1080Ti OC 2. el ekran kartı aldım.
Ekran kartının 2.5 sene daha garantisi var ve kutu fatura garanti belgesi her şeyi mevcut.
Aldığım fiyat ise tam olarak 2950 Türk Lirası.
Arkadaşımdan asus rog strix gtx 1080 ti oc edition aldım çünkü 2.el ekran kartlarına pek sıcak bakmıyordum. Ekran kartını alıp test ettim baktımki ekran kartı yük altında ve pubg 80 dereceyi geçmeye yöneliyor. Baktım bu kartın garantiside yok ilerde elimde patlayacak sonuçta 3.125 TL para veriyorum çöp olmasın para kolay kazanılmıyor. Arkadaşım olduğu için 2.el kartının temiz ve sadece oyunlarda kullandığını bildiğim için deneyip alabileceğimi düşündüm tabiki sonu hüsran olunca verdim eline knk bu iş olmaz dedim. Şimdi ise sapphire rx 5700 xt nitro+ oc alacağım.

@Teknobyte Nitro+, Sapphire'in en üst modeli. Soğutma bakımından Pulse modelinden daha iyidir. Yine de fiyatı sebebiyle Pulse daha mantıklı geliyor. Son karar senin tabii.
Sapphire rx 5700 xt nitro+ oc almaya karar verdim. Deneyip görücez artık insanların forumlarda yazıp çizdikleri doğrumu değilmi en kötü geri iade ederim napalım gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Arkadaşımdan asus rog strix gtx 1080 ti oc edition aldım çünkü 2.el ekran kartlarına pek sıcak bakmıyordum. Ekran kartını alıp test ettim baktımki ekran kartı yük altında ve pubg 80 dereceyi geçmeye yöneliyor. Baktım bu kartın garantiside yok ilerde elimde patlayacak sonuçta 3.125 TL para veriyorum çöp olmasın para kolay kazanılmıyor. Arkadaşım olduğu için 2.el kartının temiz ve sadece oyunlarda kullandığını bildiğim için deneyip alabileceğimi düşündüm tabiki sonu hüsran olunca verdim eline knk bu iş olmaz dedim. Şimdi ise sapphire rx 5700 xt nitro+ oc alacağım.

Sapphire rx 5700 xt nitro+ oc almaya karar verdim. Deneyip görücez artık insanların forumlarda yazıp çizdikleri doğrumu değilmi en kötü geri iade ederim napalım gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Oyun amaçlı kullanacağınız için mutlaka iki kartın karşılaştırılma videolarına bir göz atın.
Benim gönlümden geçen 1080Ti.
Gerçekten çok güçlü bir kart ve benim düşünceme göre Rx5700'e göre daha iyi.

@Teknobyte 3 senelik kartın macunu değişirse düzelir büyük ihtimal bunu düşünmediniz mi? Benim elimde bir tane ROG STRIX RX 480 var sıfır almıştım bu sene sıcaklık değerleri yükseldi ve normal bir durum macun kurudu büyük ihtimal değiştirmedim fakat duruyor öyle. Bence siz bir termal macunu değişimi yapın arkadaşınızla mümkünse termal padleri de değiştirin ve bakın sonuçlara masrafı karttan düşersiniz. 1080 Ti yabana atılacak bir kart değil yazmaya elim varmıyor yani. Heleki ROG STRIX ise. Uğraşmayız diyorsan tabi sıfır kart almakta mantıklı sonuçta garantisi olacak ama hepsinden güçlü 1080Ti 2070 SUPER alsanda öyle RX 5700 XT alsanda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı