2 SSD vs 1 SSD ve 1 HDD

Kardeşim sende sata 3 SSD var diye övmeye çalışıyorsun belli en pahalı m2 ve en ucuz Sata 3 SSD'yi atmışsın XPG diyorum Samsung atıyorsun ve vatanda zaten fiyatlar pahalı aynı fiyata 1 TB XPG m2 NVMe SSD almak mı? 1 TB QVO SSD almak mı?
Şundan iki tane:XPG 512GB S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 Ssd Disk AS40G-512GT-C
1000 TL eder

Buda tek başına 1000 TL:ePttAVM - Samsung 1TB 860 QVO 550MB-520MB-s MZ-76Q1T0BW SSD

Performans farkına bak birde hangisinin performansı daha iyi? Ben söyleyeyim XPG'nin! Lütfen daha fazla karşı çıkma çünkü bu sefer gerçekten haklıyım yüksek performanslı 1 TB NVMe m2 almak mı yoksa gene yüksek performanslı fakat NVMe kadar değil normal SSD almak mı??
Öncelikle attığım normal SSD piyasanın en ucuzu falan değil. En ucuzundan 130 lira kadar daha pahalı. XPG'nin daha iyi performans sağladığını söylemenize gerek yok, gözlerim var. Anlaşılan XPG ürün almışsınız, beğenmişsiniz, burada onu savunabildiğiniz kadar savunuyorsunuz. Sinirlenmeyin. Mesajı dikkatli okuyun. M.2 NVMe SSD'ler şu anda oyuncuların en çok ihtiyaç duyduğu şey değil. Para SSD'den kırpılarak diğer parçalara ya da oyunlara falan daha çok para ayrılabilir. Alın şu videoyu izleyin. 2-3 saniye için fazladan para dökmeye gerek yok. Zaten iş için M.2 NVMe tercih edilmeli, ben bir şey mi diyorum?

Öncelikle attığım normal SSD piyasanın en ucuzu falan değil. En ucuzundan 130 lira kadar daha pahalı. XPG'nin daha iyi performans sağladığını söylemenize gerek yok, gözlerim var. Anlaşılan XPG ürün almışsınız, beğenmişsiniz, burada onu savunabildiğiniz kadar savunuyorsunuz. Sinirlenmeyin. Mesajı dikkatli okuyun. M.2 NVMe SSD'ler şu anda oyuncuların en çok ihtiyaç duyduğu şey değil. Para SSD'den kırpılarak diğer parçalara ya da oyunlara falan daha çok para ayrılabilir. Alın şu videoyu izleyin. 2-3 saniye için fazladan para dökmeye gerek yok. Zaten iş için M.2 NVMe tercih edilmeli, ben bir şey mi diyorum?
Hayır XPG almadım fakat en azından kullanıcı alsın ve faydalansın diye uğraşıyorum alacağı QVO SSD ile aynı fiyata geliyor boşuna aynı parayı verip daha az performansa sahip olmasın diye uğraşıyorum ikisi de 1 TB ikisininde fiyatı aynı fakat m2 NVMe'nin performansı daha yüksek bunu okuyup anlamaya davet ediyorum sizi çünkü bu kaçıncı söyleyişim bir fikrim yok.

Hayır XPG almadım fakat en azından kullanıcı alsın ve faydalansın diye uğraşıyorum alacağı QVO SSD ile aynı fiyata geliyor boşuna aynı parayı verip daha az performansa sahip olmasın diye uğraşıyorum ikisi de 1 TB ikisininde fiyatı aynı fakat m2 NVMe'nin performansı daha yüksek bunu okuyup anlamaya davet ediyorum sizi çünkü bu kaçıncı söyleyişim bir fikrim yok.
Son kez diyorum, anlamıyor musunuz, nedir, çözemedim. M.2 NVMe daha performanslıdır. Elbette farkındayım. Sadece şimdilik oyuncuların o birkaç saniye için fazladan 100-150 lira vermesine gerek yok diyorum. Sizi bu konuşmayı bitirmeye davet ediyorum. Çünkü ne dediğimi anlamak istemiyorsunuz.

Son kez diyorum, anlamıyor musunuz, nedir, çözemedim. M.2 NVMe daha performanslıdır. Elbette farkındayım. Sadece şimdilik oyuncuların o birkaç saniye için fazladan 100-150 lira vermesine gerek yok diyorum. Sizi bu konuşmayı bitirmeye davet ediyorum. Çünkü ne dediğimi anlamak istemiyorsunuz.
Asıl siz benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz diyorum ki bakın sadece iki kelime olarak özetleyeceğim sizin için:
Fiyatları, aynı. İnşallah beni anlarsınız hoşçakalın

https://ty.gl/hopj01a 900 TL

Samsung 860 Qvo Ssd 1tb 2.5" Sata3 550-520mb/s (mz-76q1t0bw) - GittiGidiyor 887(890 TL)

İyi günler. Kendinize iyi bakmanız dileğiyle.

Asıl siz benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz diyorum ki bakın sadece iki kelime olarak özetleyeceğim sizin için:
Fiyatları, aynı. İnşallah beni anlarsınız hoşçakalın

SSD SX6000 Pro 1TB M.2 ASX6000PNP-1TT-C HDDSSDSX6PM21TB2 Adata | Trendyol 900 TL

Samsung 860 Qvo Ssd 1tb 2.5" Sata3 550-520mb/s (mz-76q1t0bw) - GittiGidiyor 887(890 TL)

İyi günler. Kendinize iyi bakmanız dileğiyle.

Samsung MZ-76Q1T0BW 1TB 860 QVO SSD Harddisk incehesap.com (Gün içinde 816-838 TL aralığında seyrediyor). 80-90 lirayı bile etkili kullanmak lazım. Adata'yı da Samsung'u da kullandım. SSD konusunda Samsung'u tercih ederim.
Parası olan çatır çatır alır ve kullanır. 5 6 yıl önce SSD alınır mı, çok pahalı diyorduk. Artık şart oldu.

Param var ama almıyorum. Çünkü ben dosya transferiyle uğraşmıyorum. Konuyu açan arkadaşın da anladığım kadarıyla öyle bir amacı yok. Ben de buna karşılık olarak, ne bu NMVe merakı diyorum. Gerek yok. 80 lira 100 lira daha az ver, taş gibi 1TB Samsung SSD al ve geç.

Son düzenleme:
Samsung MZ-76Q1T0BW 1TB 860 QVO SSD Harddisk incehesap.com (Gün içinde 816-838 TL aralığında seyrediyor). 80-90 lirayı bile etkili kullanmak lazım. Adata'yı da Samsung'u da kullandım. SSD konusunda Samsung'u tercih ederim.

Param var ama almıyorum. Çünkü ben dosya transferiyle uğraşmıyorum. Konuyu açan arkadaşın da anladığım kadarıyla öyle bir amacı yok. Ben de buna karşılık olarak, ne bu NMVe merakı diyorum. Gerek yok. 80 lira 100 lira daha az ver, taş gibi 1TB Samsung SSD al ve geç.
Ya arkadaşım taş gibiden kastın ne Samsung'un eşit özelliklere sahip (Sx8000 serisinin bir modeliydi hatırlayamadım tam adını) bir NVMe m2 SSD'si 2700 TL ya inanılmaz. Adata ise 1000 TL'ye bunun yaptığı işi yapabiliyor yani sizin önünüze iki adet lolipop çıkarsalar ikisinin tadı aynı saplarının rengi farklı fiyatı ise, birinin fiyatı diğerinin 2.7 katı siz ucuz olanı mı pahalı olanı mı tercih edersiniz? Ayrıca 50-60 TL fazla verip çok daha hızlı dosya taşımanın bir zararı yok ve 10000 TL ile kasa toplayan biri bu hızda dosya taşımaktan mahrum kalmamalı bence. Ona bakarsanız 10000 TL ile değilde 5000 TL ile kasa toplayıp gene aynı oyunları bu sefer düşük ayarda oynar birşey kaybetmezsiniz. Adam 3000 serisi işlemci 5700 ekran kartı alıyor siz bir m2 ssd'yi adeta esirgemeye çalışıyorsunuz ya, inanılmaz cidden.

Adata alırsın 1 yıl sonra elinde patlar... Samsung'dan şaşmayın.
Elinizde patladı mı? Patladığını kanıtlar mısınız? Samsung'un çıkardığı bir telefon modeli patladı herkes hala akın akın gidip Samsung telefon alıyor daha önceki modellerinde sorun çıktı diye bundada çıkacak diye bir şart mı var?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı