2 yılda 0'dan YDT derece

pyrsan

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. Şu an 10.sınıf ögrencisiyim küçüklükten beri ingilizceye bayağı bir düşkünüm. Annem İngilizce ögretmeni küçüklükten beri haşır neşirim. İnsanların ne dediklerine ilişkin gerçek hayatta veya oyunlarda cevap verebiliyorum. Oyunlarda insanlar ile konuşup anlaşıp sohbet kurabiliyorum. Seneye kesinlikle dil seçeceğim ama sayısal dersleri yapamıyorum ve aklımda sorular var. Cevaplarsanız sevinirim. 9 ve 10'um boş geçti diyebilirim ö. Zel okulda zorlamıyorlar. Genel 10.sınıf denemelerinde 20-30 arası yapip gidiyorum. Bu yaz tatili geçtikten sonra 11.sınıfda güzel bir çalışma programı ile çalışmayı düşünüyorum. YDT ve TYT'yi ikisini beraber halletmeyi düşünüyorum ve bu konuda da istekliyim iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum. Liseye geciş sınavı puanım çok iyi gelmemişti. Ama üniversitede bir şeyler başarmak istiyorum. 11. sınıfın başından çalışmaya başlayıp 12.sınıfda tempoyu arttırırsam netlerim yükselir mi? Onun cevabını kendim veremiyorum. Sanırsam düşüncelerine ihtiyacım var.

11'de 20 net civarı yapan biriydim sınavda 75 doğru 5 yanlış yaptım, o da öz güven o kadar tavan yapmıştı ki sınavın bitmesine 1 saat kala kontrol bile etmeden çıktım, kalan zamanı değerlendirip adam akıllı kontrol etsem muhtemelen 78-79 yapardım. Mümkün yani.

Çalışma önerimse konu anlatımlarını bitirdikten sonra çözebildiğin kadar çok soru çözmen. Sınava 3 ay kala da denemelere abanırsın. YDS denemesi de öneririm.

Dediğiniz kadarıyla ingilizceniz gayet iyi. Önünüzde neredeyse 2 buçuk sene var. Ağırdan alsanız bile gayet iyi bir sonuç yakalayabilirsiniz. Sayısal dersleri yapamıyorum demişsiniz, dilciler genel olarak yapamıyor zaten. Dershanenim matematik ortalaması 2-3 netti. Dershane de kaliteliydi bu arada. İsim vermiyim ama Türkiye'de çoğu ingilizce kitaplarını basan yayın evinin dershanesiydi. 2 buçuk sene de illa ki kendinizi ileriye atacaksınız. Merak etmeyin.

11. Sınıfta çalışmaya başladığın sürece kesinlikle yükselir, ben de tıpatıp senin gibiydim ortaokuldan itibaren ingilizce ile ilgili birşey yapmak hep hedefimdi ve ben de dil bölümü seçtim. Açıkçası şehrindeki üniversiteyi (İngiliz Dili ve edebiyatı bölümü) kazanmaktı hedefim o da 20bin ile alıyordu çok da zor sayılmazdı ama çalışma gerektiriyordu elbette. TYT için birşey demeyeceğim şahsen ben çok kasmadım sadece gireceğim okula yetecek kadar netler yapmam yeterliydi diyebilirim. Ama işin ydt kısmına gelecek olursak benim şahsen 40 net veya o civarda başlamış olmam lazım 12. Sınıf başında ve sınavda ise 70 doğru yaptım ki yetiyordu bu da hedef üniversiteme. Yani eğerki 11. Sınıftan başlamayı düşünüyorsan kesinlikle yapmalısın çok çok faydasını göreceğine eminim ve şuanki net sayını da kafana asla takma, çünkü anladığım kadarıyla önünde 2 senen var umarım başarırsın ki imkansız da değil bildiğin üzere. Biraz daha genel bir cevap oldu bu yazım ama detaylı bir sorun olursa yemek yedikten hemen sonra bakabilirim :D

Ben ikinci mezun senemdeyim sayısaldan hazırlanıyorum şu anda. Lisede sağlık sorunlarıyla uğraştığım için pek başarılı olamamıştım ama senin aksine benim de lgs puanım çok iyi gelmişti, özel liseyi tam burslu okudum. Ama lisede talihsizlikler yaşadım işte. Eğer en azından son iki senem iyi geçseydi kazanabilirdim diye düşünüyorum. Kazanan arkadaşlarım da oldu. Geçen sene de epeyce düzelttim sıralamamı, iyi bir sene geçirmediğim halde. O kadar sorunla uğraştığım halde belli bir başarı yakalayabildim. Ben yaptıysam herkes yapar diye düşünüyorum. Ki yanlış anlama dili küçümsemiyorum ama sayısal dilden çok daha zor ama ona rağmen sayısalda bile iki üç ayda köpek gibi çalışarak derece yapan insanlar var. Senin en önemli işin tyt zaten, ingilizceye zaten aşinalığın var, annen de yardımcı olur. Tyt yi de iki seneyi bırak çok kassan birkaç ayda bile bitirirsin. Ama bence şimdiden başla, sınava kadar da unutmamak için tekrar yap, deneme çöz. Ydt için nasıl çalışılıyor bilmiyorum, hocalarınla görüşürsün annen yardım eder falan ama altından kalkılamayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. İki senede çok rahat derece yapılır, asla geç değil. Benim hocam dört ayın bile az olmadığını, hala yapabileceğimi söylüyor mesela. Keşke iki yılım olsa. Ben şu an birkaç hafta içinde tyt tamamlamaya çalışıyorum, yerine göre günde bir iki konu bitiriyorum. Zorlarsan her şey oluyor. Senin zorlamana da gerek yok, çok vaktin var. Merak etme, yaparsın.

Neden İngiliz edebiyatı tercih etmeyeyim onu hedefliyordum.

Dersler çok sıkıcı ve zor, öğretmenlik 1X zorluktaysa edbiyat 10X diyebilirim. Ve öğretmenlik istiyorsan formasyonla uğraşman lazım. Akıl sağlığın olumsuz yönde etkilenebilir o bölümde.

IDE öğrencisi olarak derslerin özellikle öğretmenlik veya tercümanlığa göre zor olduğuna katılıyorum fakat işin sonunda eğer ki amaç üniversiteyi sadece okuyup bitirmek değil de aynı zamanda kültürel, zihinsel veya ingilizcenin özellikle konuşma başta olmak üzere diğer becerilerini geliştirmek ise dil edebiyat bölümleri asla kötü bir tercih değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı