2 yıllık bilgisayar programcılığı bırakılır mı?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Beni forumda az çok görenler bu vereceğim bilgileri biliyordur. Ben 19 yaşında Gaziantep Üniversitesi'nde bilgisayar programcılığı okuyorum. İlk yılımı birinci dönem 3 (bilişim hukuku, girişimlicik ve işlemci tabanlı programlama) dersten kalarak, ikinci dönemi (görsel programlama) 1 dersten kalarak bitirdim. Bugün ise okulun 2. yılının ders kayıtları açıldı ve kayıt yaparken fark ettiğim şey şu: 1. dönemde kaldığım 3 dersten sadece 1 tanesini ekleyebiliyor oluşumdu. Bu kısaca üniversitenin 3. yıla uzaması anlamına geliyor. Hem üniversitenin 2 yıllık olmasından hem de üniversiteyi bitirir bitirmez baba mesleği olan halı ticaretine döneceğim için üniversiteyi yarıda bırakmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Yarıyılda bırakmak mantıklı mı?

Not: "2 yıllık üniversite okuyorsun zaten neyi düşünüyorsun?" diyecek arkadaşlar için, babam ısrarla elinde herhangi bir şey de olsa bir üniversite diploman olsun diyor. O yüzden bunu bilgili abilerim, ablalarıma sormak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bence bırakın gitsin derim. Örgün eğitimden üniversite okumanıza gerek yok. Açık öğretim fakültesinden de üniversite bitirebilirsiniz.

Bırakmazsam da göz göre göre 2 senem boşa gidecekmiş gibime geliyor. Çünkü üniversite biter bitmez baba mesleğinden devam edeceğim.

Okursanız önünüze daha fazla seçenek açılabilir ama siz okusanız bile baba mesleğine devam edecekseniz okumayın derim

Bende böyle düşünüyordum da babam bana diploma olmadan hayatta zorlanacağımı söyledi. Şimdi ise sen karar ver diyor kararım bırakmak ama gene de bir sorayım dedim.
Diplomanın hiçbir önemi yok diyemeyiz ama 2 yıllık bir bölüm okuyorsunuz ve üniversite de pek öyle ahım şahım değil hocam lütfen yanlış anlamayın. Benim size önerim baba mesleğini en ince ayrıntılarına kadar öğrenmeniz olur. 2 yıl daha okuyacaksınız, 2 yıl çalışarak az çok işi çözersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı