20 yıllık tazminat ödemesi yapılmalı mı?

• Konuyu başlatan MithraT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 190
Anladığım kadarıyla belirttiğiniz çalışan bunca süre sigortasız veya part time sigorta gibi düşük sigorta ile çalışmış. Şimdi de emekli olacak iyi hoş ama tazminatı yok, emekli maaşı yok vs... Belki çalışan şikayet etmekle tehdit etti belki de yönetici kıyak yapmak istedi fakat iki türlü de bu tutarı ödemek zorunda olduğunuzu sanmıyorum.

Bu zamana kadar sigortalı çalıştırıp hakkını verselerdi, şimdi böyle şeylere gerek kalmaz yükü size sıçramazdı..

Anladığım kadarıyla belirttiğiniz çalışan bunca süre sigortasız veya part time sigorta gibi düşük sigorta ile çalışmış. Şimdi de emekli olacak iyi hoş ama tazminatı yok, emekli maaşı yok vs... Belki çalışan şikayet etmekle tehdit etti belki de yönetici kıyak yapmak istedi fakat iki türlü de bu tutarı ödemek zorunda olduğunuzu sanmıyorum.

Bu zamana kadar sigortalı çalıştırıp hakkını verselerdi, şimdi böyle şeylere gerek kalmaz yükü size sıçramazdı.

Hocam düşük ücrette çalıştığını hiç sanmıyorum binanın en alt katındaki daire ona ayrıldı + şu an 750-1000 TL arası her daireden aidat alıyor 39 daire var.

Hocam düşük ücrette çalıştığını hiç sanmıyorum binanın en alt katındaki daire ona ayrıldı + şu an 750-1000 TL arası her daireden aidat alıyor 39 daire var.

Toplanan para 35-37k anca eder. Asgari ücret verilse + sigortası tam yatırılsa 1 çalışanın maaliyeti 32K olur hocam (sigorta için en az asgari ücret yatırmak zorundalar.). Geriye 3-5k binaya para kalır o da elektriğe mi yetecek, bakım masraflarına mı yetecek, birikim için kenarda mı birikecek?

Dediğim gibi tam sigorta yapmıyorlardır, şimdi de herkese cezasını çektiriyorlar. İşin tuhafı şikayet ederse 8K ile kurtulabilir misiniz sanmıyorum. Geçmişe dönük sigorta primleri vs hesaplanıp talep edildiğinde sizden mi istenir, önceki ev sahibinden mi istenir beni aşıyor. Bu insanları anlamıyorum, onca yıl ev kirası vermemişsin sorun yok ama evden çıkacağı zaman şikayet edeceğim diyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı