2000-2500 TL'ye 3D Modelleme Ve Hızlı Render İçin Sistem Toplama

Os_man merhaba yaklaşık 2 ay kadar önce vatandan kasa topladım sadece kasa 2.833 TL etti. Sistem çok güzel ve her parçanın vatanda garantisi bulunmaktadır. Ben size kasanın yanında 1920 x 1080 p monitör,klavye,maous la birlikte 2.500 e satabilirim. Satmamdaki amaç playstasion4 alıcam pc de oyun oynamak bana göre değilmiş bunu anladım ve size vericegım linkten bakabılırsınız alıcaksanız ıletısıme gecebılırız. 2 ay kullanılmış toplama pc - Toplama Masaüstü Bilgisayar İlanları sahibinden.com'da - 174215210

Asus monitör daha iyi HDMİ bağlantısı var bilgisayarını HDMİ ile bağlarsan daha kaliteli görüntü alabilirsin.
DPİ: Farenin hassasiyet derecesini gösteriyor senin için 1000 DPİ iyi olmalı 3D grafik yapmak ince iş gerektirir diye düşünüyorum o neden 1000 DPİ gayet iyi. :D

Merhaba adnan12, bilgisayarın anladığım kadarıyla oyunlar için iyi bir bilgisayar ve iki aylık olması çok dert değil, fiyatını 2.500 TL 'ye azaltmasına değer bence.

Fakat benim toplamaya çalıştığım bilgisayarda teknik programlar kullanılacak ve uzun süren renderlar için toplanmış bir kasa bu. Yani toplama amacım farklı, oyun hiç olmayacakmış gibi toplamaya çalıştım. Arkadaşlarım da bu toplama işlemi için emek harcadılar.

Ama bu teklifini oyun kullanıcıları için paylaşırsan taliplerin çıkacağına eminim. Yine de teşekkür ederim.

Oğuzhan Yıldırım, tekrar merhaba. Diğer konudan arkadaşıma sistem bakıyordum. Kendim için baktığım sistem için de bir gelişme var;

Şimdi biz Vatan'dan da biraz daha uygun bir yerden sistem toplamaya çalıştığımız için bütçemizden artan kısım ile de ekran kartına daha üstün bir şey alabilir miyiz diye bakıyoruz.

Ekran kartı konusunda 256 bit olmasını tavsiye ettiler ve bu iki ürün için yine size danışmak istedim. Biri yine Twin Frozr Gaming, diğeri DirectCU II. Ürün özelliklerinde de CPU üzerine güzel şeyler yazmışlar.

Asus Gtx760 Directcu 2 O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Msi Gtx760 Twin Frozr Gaming O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidi Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

İşlemci henüz stokta olmadığı için beni bekleten tek ürün "i7 4790k". Okul açılana kadar gelmezse de Vatan'dan alacağız artık çare yok :) Ama bu ürün gelene kadar da ekran kartını kararlaştırmamız gerekiyor.

Aynı kartta marka arasında kaldıysan ASUS ve MSI gibi mesela, hangisi standart olarak daha hızlı geliyorsa onu al geç. Biz yaptık bir hata Zotac Gtx 760 AMP! alıp SLI yaptık. :) Eskiden olsa MSI önermezdim ama şimdi Gigabyte ve Zotac önermiyorum.

Aynı kartta marka arasında kaldıysan ASUS ve MSI gibi mesela, hangisi standart olarak daha hızlı geliyorsa onu al geç. Biz yaptık bir hata Zotac Gtx 760 AMP! alıp SLI yaptık. :) Eskiden olsa MSI önermezdim ama şimdi Gigabyte ve Zotac önermiyorum.
Markaların farklı olduğunu fark etmemiştim :). 750Ti 'de de msi önermiştiniz. Yine msi tercihimdir, ekran kartı belli oldu o zaman.

Tekrar merhaba, yaklaşık bir hafta önce sistemi aldık, şu an kullanıyorum. Önemli parçaları tavsiye ettiğiniz gibi aldım, bazı parçalarda değişiklik var. Sistem başta 2000-2500 TL arasıydı, "almışken bir kere alalım, ileride kendin üstüne birşeyler katarsın" dedi ailem ve 3.860 TL lik bu sistemi aldık :).

Önerinizle alıp değiştirmediğim parçalar bunlar;
Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Msi Gtx760 Twin Frozr Gaming O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidi Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Samsung 120Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 410Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar
Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Bunlar da değişen parçalar;
Xigmatek Apache 3 İntel Lga775/1155 /1150 & Amd Fm2/Fm1/Am3+/Am3/Am2+ İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Cooler Master Haf 912 Advance Gx 80Plus 750W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Microsoft Wireless Desktop 3000 - Vatan Bilgisayar
Seagate 3.5" 2Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1866Mhz Cl10 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Sormak istediğim bazı sorular var özellikle;

1-)İşlemci soğutucusu bu sisteme yeter mi merak ediyorum.

2-)Anakart olarak z97 Gaming 3 yerine 5 'mi alsaydım diye düşünüyorum 50 TL fark var, farkı da SLI olup olmaması. İleride sağlam tek gpu en iyi ekran kartına odaklanmamı tavsiye etmiştiniz. Atıyorum ileride imkanım oldu ve k5000 veya k6000 almaya kalktım, bunun için SLI yapmaya gerek var mı? Sizce de ileride SLI için yeni bir anakart almak gereksiz mi olur?

3-)Kasayı Haf 912 80 Plus yerine Advanced Gx 80 Plus aldık, 6 tane ek fan yuvası var. İleride sıvı soğutma ile ek fan yuvalarını besleyen fanlar alsak mesela... Sizce buna değer mi?

4-)Klavye - mouse seçeneğini set olarak aldık. Microsoft'un bu klavyesi daha yumuşak geldi, mosue ile beraber aldık gitti..

5-)Ram tek slot 1866 MHz oldu,nasıl olduysa aceleye geldi. İleride değiştirip 2400 MHz veya üstü Ram'ler ile slotları tamamlayayım mı, yoksa aynı MHz 3 tane daha 1866 Ram mi alayım? Çöpe atmak istemiyorum çünkü :( Bir de CPU soğutucudan dolayı bir slot engelleniyor malesef :(

6-)Monitör olarak Philips 234E5 aldık. Vatan'da biraz daha iyi modelin var. Bu monitörde HDMI bağlantısı yok, D-SUB girişi ve kablosu var, Ekran kartından çıkan HDMI başlığını takıp kasaya HDMI ile bağladık. Bir farkı olmaz değil mi?
Philips 234E5 review: smart, frameless 23in display with a slim profile - PC Advisor

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı