2000-2500 TL'ye 3D Modelleme Ve Hızlı Render İçin Sistem Toplama

Demek istediğiniz işlemci daha sağlam olması gerekir, evet ama biz geçici olarak bu işlemciye yükleneceğiz, üç-dört ay sonra da ekran kartını alacağız. Bu süreye kadar bizi idare edecek, düşük performans bile olsa bizi yolda bırakmayacak bir şey bakıyoruz. 869 TL işlemci aradığımız sisteme göre çok fazla maalesef. Monitör, klavye vs. beraber sadece ekran kartsız 2.000 TL civarında bir sistem olacak.

Kullanıcı yüksek miktarda detay içeren render almayacak zaten, bu yüzden bütçeyi de sınırlı tutuyor. Bütçe hesaplaması biraz karıştı sanırım. Tekrar özetle şöyle belirteyim;
Toplam 1262 TL etti, kalan 750 TL'ye onboard destekli bir anakart ve sanırım tavsiyeniz olarak bir Intel işlemci almamız gerekiyor.

Rami tek modül, SSD'yi de 64 GB bakacak olursak 100 TL artacak ve 850 TL'ye işlemci + anakart bakacağız. Z97 Anakart onboard destekliyorsa ve daha iyisine gerek yoksa 650 TL'ye Intel bir işlemci lazım sanırım. Bu kadar hesaptan sonra onu da ben bulayım artık. :D Biraz araştırıp uygun mu diye size bir sorayım.
Bu nasıl mesela? Render karşılaştırmasında 825 TL'lik AMD FX-9590 işlemciden iyi gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek istediğiniz işlemci daha sağlam olması gerekir, evet ama biz geçici olarak bu işlemciye yükleneceğiz, üç-dört ay sonra da ekran kartını alacağız. Bu süreye kadar bizi idare edecek, düşük performans bile olsa bizi yolda bırakmayacak bir şey bakıyoruz. 869 TL işlemci aradığımız sisteme göre çok fazla maalesef. Monitör, klavye vs. beraber sadece ekran kartsız 2.000 TL civarında bir sistem olacak.

Kullanıcı yüksek miktarda detay içeren render almayacak zaten, bu yüzden bütçeyi de sınırlı tutuyor. Bütçe hesaplaması biraz karıştı sanırım. Tekrar özetle şöyle belirteyim;
Toplam 1262 TL etti, kalan 750 TL'ye onboard destekli bir anakart ve sanırım tavsiyeniz olarak bir Intel işlemci almamız gerekiyor.

Rami tek modül, SSD'yi de 64 GB bakacak olursak 100 TL artacak ve 850 TL'ye işlemci + anakart bakacağız. Z97 Anakart onboard destekliyorsa ve daha iyisine gerek yoksa 650 TL'ye Intel bir işlemci lazım sanırım. Bu kadar hesaptan sonra onu da ben bulayım artık. :D Biraz araştırıp uygun mu diye size bir sorayım.
Bu nasıl mesela? Render karşılaştırmasında 825 TL'lik AMD FX-9590 işlemciden iyi gözüküyor.
Ben ileride Hyper Thereading'den de yararlansın diye i7 önerdim. Eğer 64GB SSD alacaksanız hiç almayın daha iyi. Zira 64GB hiçbir şeye yetmeyecek. Kullandığım 120GB SSD'de sadece Windows var ama 5 ay sonra şişiyor. Elimden geldiği kadar 40GB'tı aştırmamaya çalışıyorum. Hatta bunun için sapıkça bir iş yaparak Windows'un ana çekirdek kullanıcısına bile kota koydum. :D

Bu arada monitörü falan unutmuşum ben. Bu konuda özür dilerim.

Estağfurullah, :) emeğe saygı gerekir.

120 SSD depolama vs. için kullanılmayacak, sadece sistem onun üzerinden çalışacak. Böyle olduğu halde işlem yaptığı için mi harddisk doluyor?

İşlemci için de Hyper Thereading pek ihtiyaç olmayacak sanırım. Keşke alıcı ben olsam da daha net konuşabilsem :) Arkadaşa sorduğumda "2.000 TL'lik olsun, kasmasın, programı iyi çalıştırsın, render alsın diyor. Ben de bu bilgilerle size danışıyorum kusura bakmayın. :melek:

Son olarak ekran kartından biraz (270 TL) kısıp alt model bir GTX ekran kartı seçtim. İşlemciyi de 200 TL ekleyip ekran kartı ilave edilene kadar idare edecek bir işlemci baktım. Yeter ki onboard olarak idare etsin, ekran kartı da gelince önceki sistemden daha iyi çalışır diye düşünüyorum. Katılıyor musunuz? :)

2226 TL Sistem + 407 TL Ekran Kartı.jpg

Son olarak ekran kartından biraz (270 TL) kısıp alt model bir GTX ekran kartı seçtim. İşlemciyi de 200 TL ekleyip ekran kartı ilave edilene kadar idare edecek bir işlemci baktım. Yeter ki onboard olarak idare etsin, ekran kartı da gelince önceki sistemden daha iyi çalışır diye düşünüyorum. Katılıyor musunuz? :)

Eki Görüntüle 20498
Fena değil. Yalnız ileride 650TiBoost takmayın. Zira hem eski nesil hemde fazla güç tüketiyor. Onun yerine GTX750Ti modeline bakabilirsiniz. 650TiB ile 750Ti'nin performansları kafa kafaya. Ama biri 60W güç çekiyor diğeri ise 150W. :)

Topladığım sistem uyumlu uyumsuz mu bilmiyorum ama süper bir şey ortaya çıkıyor.
Buyurun buna da bir göz atın.
  • Gigabyte 970A-DS3P AM3+ Anakart
  • 8GB Hyperx Fury DDR3 1600MHz CL10 White
  • AMD FX X6 6300
  • Sapphire HD7850 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit
  • Seagate 3.5" 2TB Barracuda
  • Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD
  • ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX
  • CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W
  • ASUS DRW-24F1ST 24X ±
  • 23" i2369v LED IPS MONİTÖR
  • KX-2810BK KABLOLU GAMER KLAVYE MOUSE SET
Toplam: 2500 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığım sistem uyumlu uyumsuz mu bilmiyorum ama süper bir şey ortaya çıkıyor.
Buyurun buna da bir göz atın.
  • Gigabyte 970A-DS3P AM3+ Anakart
  • 8GB Hyperx Fury DDR3 1600MHz CL10 White
  • AMD FX X6 6300
  • Sapphire HD7850 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit
  • Seagate 3.5" 2TB Barracuda
  • Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD
  • ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX
  • CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W
  • ASUS DRW-24F1ST 24X ±
  • 23" i2369v LED IPS MONİTÖR
  • KX-2810BK KABLOLU GAMER KLAVYE MOUSE SET
Toplam: 2500 TL
  1. Sistem uyumlu fakat oyun sistemi bile olsa çok dengesiz olmuş. O paraya GTX770 veya R9 290 takabiliyorsun.
  2. Render amaçlı olması gerekiyor sistemin, oyun değil.
  3. HyperX Fury gereksiz.
  4. Kingston SSD alınmamalı.

Arkadaşlar bir kaç günlük tatilden döndüm ve arkadaşım da bu arada kararını verdi. Paylaşımlı ekran kartı sisteminden vazgeçerek tam sistem AMD işlemci-anakart tavsiyesini almayı tercih etti, 2550 TL 'lik sistem şöyleydi;
Amd 8320 Sistem 2555 TL + Klavye.jpg

Hepinizin emeklerine sağlık, sistemi kendime almasam da verdiğiniz bilgiler benim için çok faydalı oldu. Forumdaki ilgili konuları da takip ediyorum. Amacım mezun olduğumda profesyonel bilgisayar kullanıcısı olmak.

Oğuzhan Yıldırım arkadaşımın render üzerine yaptığı değerlendirmeleri de çok yararlı buluyorum, benim gibi rendercılar için ilaç gibi geldi :D, teşekkür ederim.

Aslında bu forumda "Donanım" ve "Yazılım" kategorisinde, mimarlık programlarını kullananlar için alt kategoriler oluşturulursa faydası olur diye düşünüyorum. Oyunlar dışında sadece mimarlık çalışmaları için bilgisayarlarla ilgilenen bir çok kullanıcı var.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı