2000-2500 TL'ye 3D Modelleme Ve Hızlı Render İçin Sistem Toplama

Bahsettiğim i7 2600 eski bir işlemci. Onun yerini sonradan 4770 aldı. i5'te 4 çekirdek var, HT yok, render alırken 4 kutu çıkacak. Benim tavsiyem 8320 alıp OC edebileceğin bir anakart ve yanına soğutucu alman yönünde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5. sıradan 9.sıraya kadar 8320 var ve i5 4590'dan daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca kendim denediğim için biliyorum. Videoyu için rahat olsun diye buldum. Bütçe nedeniyle AMD seçmek durumundasın.

Gtx 760, 170 watt güç çekiyor, SLI yapmıştık 750Watt yetmişti ikisine. 600 Watt sorun olmaz diye düşünüyorum.

1 günlük durgunluğum için kusura bakmayın farkına varmadan ceza almışım. :)
  • SSD tavsiyenizi dikkate aldım, Samsung 840 Evo şimdilik bu bütçeye uygun gibi.
  • Kasa, anakart, RAM bu bütçe için ideal.
  • Monitör için de IPS LED 23" bu fiyata olabileceğini bilmiyordum. Kendime de bundan alsam iyi olacak :)
"Anakart ideal" demiştim fakat Anakart-İşlemci kombinasyonu olarak iki seçenek yazmışsınız,
  1. Z97 ve Core i5 4590 ikilisi
  2. 8320 ile M5A97 R2.0 ikilisi
100 TL civarı fiyat farkıyla ikinci seçenek daha ucuz fakat Render Kasası olacak olması sebebiyle ilk seçenek daha mantıklı geldi. i7 2600 işlemciyi de ne Vatan'da ne de başka bir sitede bulamadım, bu yüzden fiyat araştırması yapamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca bir sorum var; "Kasa ve PSU ayrı olarak alınması" derken yukarıdaki Cooler Master Rc-K350 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar kasanın haricinde ayrı bir güç kaynağı mı gerekiyor?
  1. Kasanın kendi içinde monte edilmiş bir PSU var zaten. Ayrıca ayrı ayrı satın almaya göre +50 TL tasarruf yaptırıyor bizlere.
  2. İşlemci + anakart konusu tamamen size kalmış. Ekran kartını 750Ti seçip i7 alabilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum.

Bahsettiğim i7 2600 eski bir işlemci. Onun yerini sonradan 4770 aldı. i5'te 4 çekirdek var, HT yok, render alırken 4 kutu çıkacak. Benim tavsiyem 8320 alıp OC edebileceğin bir anakart ve yanına soğutucu alman yönünde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5. sıradan 9.sıraya kadar 8320 var ve i5 4590'dan daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca kendim denediğim için biliyorum. Videoyu için rahat olsun diye buldum. Bütçe nedeniyle AMD seçmek durumundasın.

Gtx 760, 170 watt güç çekiyor, SLI yapmıştık 750Watt yetmişti ikisine. 600 Watt sorun olmaz diye düşünüyorum.

K350 12V'dan yaklaşık 550W güç veriyor. Yani GTX760'ın SLI halini besleyebilecek güçte (8320 ile). Ama PCI-E konnektör sayısına bir bakmam gerekli, yetmeyebilir belki.

Fiyatını da düşünürsek 8320 şu an ön planda, hem bütçeden yer açılmasıyla birlikte soğutucu da alabiliriz (y)

GTX760'ı şu an ellemek istemiyoruz, 8320 ile birlikte iyi iş göreceğini düşünüyorum. "PCI-E konnektör sayısı" ile ilgili bir bilgim yok, umarım yeter :melek:.

Fiyatını da düşünürsek 8320 şu an ön planda, hem bütçeden yer açılmasıyla birlikte soğutucu da alabiliriz (y)

GTX760'ı şu an ellemek istemiyoruz, 8320 ile birlikte iyi iş göreceğini düşünüyorum. "PCI-E konnektör sayısı" ile ilgili bir bilgim yok, umarım yeter :melek:.
Ya tek karta yeter de ileride SLI yapacağınız zaman sıkıntı çıkartabilir. Birde SLI yapacağınız zaman anakartı değişmek durumdayız.

Kullanım amacına bağlı olarak şu anda SLI yapılmayacakmış gibi bakıyoruz. Aynı ekran kartından çift kullanınca beklenildiği gibi artan performans %100 değilmiş sanırım %40 civarında oluyormuş. Buna gerek yok bence, bir tane sağlam ekran kartı daha mantıklı. Sistemi alacak arkadaşım ileri de farklı bir sistem düşünüyormuş zaten.

Kullanım amacına bağlı olarak şu anda SLI yapılmayacakmış gibi bakıyoruz. Aynı ekran kartından çift kullanınca beklenildiği gibi artan performans %100 değilmiş sanırım %40 civarında oluyormuş. Buna gerek yok bence, bir tane sağlam ekran kartı daha mantıklı. Sistemi alacak arkadaşım ileri de farklı bir sistem düşünüyormuş zaten.
O zaman tamamdır. 8320 ve M5A97'yi alabilirsiniz.

Tasarım ve modelleme programlarında çoklu kart desteği olan render motoru kullanıyorsan, ikinci kartı taktığında %100 performans artışı alırsın ve render süren yarıya iner.

Mesela nVidia iRay ; 3DS MAX içinde geliyor. İşlemci + Cuda ile GPU hızlandırısı var. Hem CPU hem de GPU'yu kullanarak render alıyor.

Evet. Bu gün arkadaşımla alacağı sistemin fiyatını öğrendik. AMD işlemci-anakart ikilisi varken SSD ile beraber 2.555 TL tutuyor. Fakat kendisi bütçenin şimdilik yetmeyeceğini, daha sonra eline para geçeceğini söyledi ve şöyle ekledi: "2.000 TL civarında bir ayar yapsak ve özellikleri biraz daha kıssak?" dedi.

Benim de aklıma "ekran kartını eline para geçince alması ve anakartının onboard özelliğini kullanıp RAM'den paylaştırması" fikri geldi. Kendisi 3D çalışma ve render konusunda henüz çok ileri düzey çalışmıyor. Yaklaşık üç ay kadar da render ile yüksek kalite örnek almayacak. Acaba bu süre için geçici olarak paylaşımlı ekran kartı yapsak nasıl olur?

Eğer performans konusunda çok kötü olmaz derseniz bütçeden açılacak olan 680 TL yerine de anakartın üzerine 50-100 TL daha verip Onboard özelliği olan AMD ile uyumlu bir anakart nasıl olur? Bu konuda fikrinizi almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Bu gün arkadaşımla alacağı sistemin fiyatını öğrendik. AMD işlemci-anakart ikilisi varken SSD ile beraber 2.555 TL tutuyor. Fakat kendisi bütçenin şimdilik yetmeyeceğini, daha sonra eline para geçeceğini söyledi ve şöyle ekledi: "2.000 TL civarında bir ayar yapsak ve özellikleri biraz daha kıssak?" dedi.

Benim de aklıma "ekran kartını eline para geçince alması ve anakartının onboard özelliğini kullanıp RAM'den paylaştırması" fikri geldi. Kendisi 3D çalışma ve render konusunda henüz çok ileri düzey çalışmıyor. Yaklaşık üç ay kadar da render ile yüksek kalite örnek almayacak. Acaba bu süre için geçici olarak paylaşımlı ekran kartı yapsak nasıl olur?

Eğer performans konusunda çok kötü olmaz derseniz bütçeden açılacak olan 680 TL yerine de anakartın üzerine 50-100 TL daha verip Onboard özelliği olan AMD ile uyumlu bir anakart nasıl olur? Bu konuda fikrinizi almak istiyorum.
Eğer onboard kullanacaksanız direk Intel tercih edip AMD'yi kafadan silmelisiniz.
Toplam: 1982 TL

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı