2000 TL'ye kadar mouse önerisi

Bütçe
2000

908122

Femtopat
Öncelikle herkese merhaba, kedim olduğu için kablolu ekipmanlarımı değiştiriyorum.

1-1, 5K bandında Rapoo VT9 Air ve MCHOSE A5 Ultra modelleri güzel
Duruyor.

2-2, 5K bandında Darmoshark M3 Pro Max ve Scyrox V8 modelleri güzel
Duruyor.

Ben Online oyunları genellikle arkadaşlarıyla oynayan biriyim, daha çok da Gamepad'den hikayeli oyun oynuyorum, bu zamandan sonra E-spor düzeyinde oynama veya oturup saatlerimi rank kasmaya harcamak gibi planlarım yok.

Bu noktada aklıma takılan birkaç soru var: 2-2, 5K bütçeye çıkmak benim için mantıklı olur mu?
1-1, 5K bandında daha iyi bir öneriniz
Var mı?
Birkaç gündür forumlardaki önerileri ve incelemeleri okuyup bu mouselara karar kıldım ama 1-1, 5K bandındaki iki farenin da MCU'ları hakkında net bir bilgiye ulaşamadım ve pek bir kullanıcı yorumu da bulamadım, daha çok kağıt üstü bilgilere bakarak önermiş öneren kişiler. Kullanan veya bilgi sahibi olan varsa herhangi bir kronik problem(ler)i var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle herkese merhaba, kedim olduğu için kablolu ekipmanlarımı değiştiriyorum.

1-1, 5K bandında rapoo VT9 Air ve MCHOSE A5 Ultra modelleri güzel.
Duruyor.

2-2, 5K bandında Darmoshark M3 Pro Max ve Scyrox V8 modelleri güzel.
Duruyor.

Ben Online oyunları genellikle arkadaşlarıyla oynayan biriyim, daha çok da Gamepad'den hikayeli oyun oynuyorum, bu zamandan sonra e-spor düzeyinde oynama veya oturup saatlerimi rank kasmaya harcamak gibi planlarım yok.

Bu noktada aklıma takılan birkaç soru var: 2-2, 5K bütçeye çıkmak benim için mantıklı olur mu?
1-1, 5K bandında daha iyi bir öneriniz.
Var mı?
Birkaç gündür forumlardaki önerileri ve incelemeleri okuyup bu mouselara karar kıldım ama 1-1, 5K bandındaki iki farenin da Mcu'ları hakkında net bir bilgiye ulaşamadım ve pek bir kullanıcı yorumu da bulamadım, daha çok kağıt üstü bilgilere bakarak önermiş öneren kişiler. Kullanan veya bilgi sahibi olan varsa herhangi bir kronik problem(ler)i var mıdır?

2 3 k bandına çıkmana gerek yok üst düzey oynamıyorsun zaten. Rapoo VT9 Air da çok güzel A5 Ultra da.

2 3 k bandına çıkmana gerek yok üst düzey oynamıyorsun zaten. Rapoo VT9 Air da çok güzel A5 Ultra da.
Pekii ya ikisi arasında tercihimi neye göre yapmalıyım? Araştırmalarıma göre aynı sensörü kullanıyorlar fakat Rapoo'daki modlandığı için bir tık daha verimliymiş. İkisi de Realtek MCU kullanıyormuş ama hangi MCU olduğu konusunda net bir bilgi yok. Bir konuda GPT'den alıntılanan fotoğrafta Air modelindeki MCU için Pro modelindeki MCU'dan bile bir tık daha iyi olduğu söyleniyordu fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Malzeme kalitesi hakkında yine A5 Ultra daha şık gözükse de GPT'ye göre Rapoo daha premium hissettiriyormuş.

1-1, 5K bandında Rapoo VT9 Air ve MCHOSE A5 Ultra modelleri güzel
Duruyor.

2-2, 5K bandında Darmoshark M3 Pro Max ve Scyrox V8 modelleri güzel
Duruyor.

Ben Online oyunları genellikle arkadaşlarıyla oynayan biriyim, daha çok da Gamepad'den hikayeli oyun oynuyorum, bu zamandan sonra E-spor düzeyinde oynama veya oturup saatlerimi rank kasmaya harcamak gibi planlarım yok.

1-1, 5K bandında daha iyi bir öneriniz
Var mı?
Birkaç gündür forumlardaki önerileri ve incelemeleri okuyup bu mouselara karar kıldım ama 1-1, 5K bandındaki iki farenin da MCU'ları hakkında net bir bilgiye ulaşamadım ve pek bir kullanıcı yorumu da bulamadım, daha çok kağıt üstü bilgilere bakarak önermiş öneren kişiler. Kullanan veya bilgi sahibi olan varsa herhangi bir kronik problem(ler)i var mıdır?

Konu dışı olacak ama 2000 tl yi bırak 1500 tl ye ikinci el leptop alırım.

Pekii ya ikisi arasında tercihimi neye göre yapmalıyım? Araştırmalarıma göre aynı sensörü kullanıyorlar fakat Rapoo'daki modlandığı için bir tık daha verimliymiş. İkisi de Realtek mcu kullanıyormuş ama hangi mcu olduğu konusunda net bir bilgi yok. Bir konuda GPT'den alıntılanan fotoğrafta Air modelindeki mcu için Pro modelindeki Mcu'dan bile bir tık daha iyi olduğu söyleniyordu fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Malzeme kalitesi hakkında yine A5 Ultra daha şık gözükse de GPT'ye göre rapoo daha premium hissettiriyormuş.

Sizinle aynı durumdayım hocam özellikler aynı ama A5 daha şık. Modlandıgını sizden ögrendim Rapoo'nun.

Sizinle aynı durumdayım hocam özellikler aynı ama A5 daha şık. Modlandıgını sizden ögrendim Rapoo'nun.
Maalesef hocam, herkes bir şeyler öneriyor fakat kimse ne önerdiğini bilmiyor gibi gözüküyor gözüme. Kimse teknik detaylara inmiyor. Spesifik bir karşılaştırma sorulunca herkes sorudan kaçınıyor. Kendi konum dışında benzer soruların sorulduğunu gördüm ve yine cevaplanmamıştı. Biraz daha bekleyip satın alan kişilerin deneyimlerini aktarmasını bekleyeceğim sanırım veya bayramdan sonra denemek üzere de alabilirim belki.

Modlanma konusu hakkında bazı yerlerde sensör olarak 3395 kullandığı söylenildiğini bazı yerlerdeyse 3398 kullandığı söylenildiğini belki görmüşsünüzdür. Anladığım kadarıyla 3398, 3395'in modlanmış hali. Enerji verimliliği, stabilite vb. birkaç konuda iyileştirilmiş versiyonu ve Air modeli 3398 kullanıyor. MCHOSE A5 Ultra modeli sanırım 3395 kullanıyor, sensörünü detaylı araştırmadım ama sitesinde falan da 3395 yazıyordu.

Maalesef hocam, herkes bir şeyler öneriyor fakat kimse ne önerdiğini bilmiyor gibi gözüküyor gözüme. Kimse teknik detaylara inmiyor. Spesifik bir karşılaştırma sorulunca herkes sorudan kaçınıyor. Kendi konum dışında benzer soruların sorulduğunu gördüm ve yine cevaplanmamıştı. Biraz daha bekleyip satın alan kişilerin deneyimlerini aktarmasını bekleyeceğim sanırım veya bayramdan sonra denemek üzere de alabilirim belki.

Modlanma konusu hakkında bazı yerlerde sensör olarak 3395 kullandığı söylenildiğini bazı yerlerdeyse 3398 kullandığı söylenildiğini belki görmüşsünüzdür. Anladığım kadarıyla 3398, 3395'in modlanmış hali. Enerji verimliliği, stabilite vb. birkaç konuda iyileştirilmiş versiyonu ve Air modeli 3398 kullanıyor. MCHOSE A5 Ultra modeli sanırım 3395 kullanıyor, sensörünü detaylı araştırmadım ama sitesinde falan da 3395 yazıyordu.

Bekleme konusunda bende aynı fikirdeyim fakat fiyatlar bizimle aynı fikirde olmuyor. Scyrox düşünüyordum 300 400 TL zam aldı 1 haftada o yüzden rapoo veya MCHOSE düşünüyordum ama teknik olarak rapoo daha iyi galiba sizin dediginize göre de.

Darmoshark M3S Max Wireless Mouse

İyzico kapmanyasıyla 300 TL indirim yapıyordu yanlış hatırlamıyorsum. Ayrıca SWAR kodyla 65 TL indirim kapabilirsiniz.
Hocam dediğim indirimlerle Darmoshark 2000 TL'nin altına iniyor büyük ihtimalle ve Scyrox'un neredeyse aynısı. 3950 sensör ve Nordic 52840 MCU kullanıyor. Bunlar gayet bilindik ve güvenilir diye biliyorum. Bütçeniz 2K ise bence darmoshark M3S veya M3 Pro Max almak mantıklı geliyor.

Hocam dediğim indirimlerle Darmoshark 2000 TL'nin altına iniyor büyük ihtimalle ve Scyrox'un neredeyse aynısı. 3950 sensör ve Nordic 52840 MCU kullanıyor. Bunlar gayet bilindik ve güvenilir diye biliyorum. Bütçeniz 2K ise bence darmoshark M3S veya M3 Pro Max almak mantıklı geliyor.
Dediğiniz gibi bunlar zaten bilindik, mouse'un teorik bilgilerini ben de biliyorum, günlerdir araştırıyorum. Amacım bilmediğim detayları aydınlatmak. 2K'ya çıkabilirim ama bunun gerekliliği muamma. Birkaç saatlik araştırmam sonucunda 3950 ile 3398 sensörü arasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşamadığını öğrendim. LOD, IPS ve güç tüketimi kısmında bir tık daha iyi. Benim durumumdaki biri için çok minimal, fark edemeyeceğim bir fark var. MCU kısmında da bir incelemede Realtek RTL8762GKH olduğu söylenmiş, eğer bilgi doğruysa MCU'lar arasından Realtek daha performanslı ama daha verimsiz denilebilir. Stabilite ve enerji konusunda Nordic daha iyi fakat işlemci gücü kısmında Realtek daha iyi.

Sonuç olarak benim durumumdaki bir kişi için Darmoshark modeli pek de mantıklı bir seçenek gibi durmuyor, ayrıca dongle ve dediğiniz kampanyanın Wraith için geçersiz olması da faktörlere dahil. Büyük ihtimalle Rapoo VT9 Air alacağım.

@GRKM DUMAN Sizin bu ve birçok modeli kullandığınızı gördüm, rica etsem mouse hakkında deneyimlerinizi aktarabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı