2000 TL'ye kadar mouse önerisi

Bütçe
2000
Dediğiniz gibi bunlar zaten bilindik, farenin teorik bilgilerini ben de biliyorum, günlerdir araştırıyorum. Amacım bilmediğim detayları aydınlatmak. 2K'ya çıkabilirim ama bunun gerekliliği muamma. Birkaç saatlik araştırmam sonucunda 3950 ile 3398 sensörü arasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşamadığını öğrendim. LOD, IPS ve güç tüketimi kısmında bir tık daha iyi. Benim durumumdaki biri için çok minimal, fark edemeyeceğim bir fark var. MCU kısmında da bir incelemede Realtek RTL8762GKH olduğu söylenmiş, eğer bilgi doğruysa MCU'lar arasından Realtek daha performanslı ama daha verimsiz denilebilir. Stabilite ve enerji konusunda Nordic daha iyi fakat işlemci gücü kısmında Realtek daha iyi.

Sonuç olarak benim durumumdaki bir kişi için Darmoshark modeli pek de mantıklı bir seçenek gibi durmuyor, ayrıca dongle ve dediğiniz kampanyanın Wraith için geçersiz olması da faktörlere dahil. Büyük ihtimalle Rapoo VT9 Air alacağım.

@GRKM DUMAN Sizin bu ve birçok modeli kullandığınızı gördüm, rica etsem mouse hakkında deneyimlerinizi aktarabilir misiniz?

Bu model değil ama bu markanın daha önceki ürünlerinden 3 tanesini kullandım. Performans olarak herhangi bir eksi yönü yok. Yeni Pro Max modellerde de malzeme kalitesi daha güçlendirilmiş ve kaplaması daha kaliteli hale getirilmiş deniyor. Bence bu fiyata alınabilir bir model.

Bu model değil ama bu markanın daha önceki ürünlerinden 3 tanesini kullandım. Performans olarak herhangi bir eksi yönü yok. Yeni Pro Max modellerde de malzeme kalitesi daha güçlendirilmiş ve kaplaması daha kaliteli hale getirilmiş deniyor. Bence bu fiyata alınabilir bir model.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, yanlış görmediysem Rapoo VT9 Air modelini de kullanıyordunuz. Bu model hakkında ne düşünüyorsunuz? Birkaç olumsuz yorum gördüm ama siz herhangi bir problem yaşadınız mı?

M3 4K kullandım ben. Arkadaşımda M3 Pro var. Arkadaşım da memnun ben de memnunum. Daha önce M3S kullandım. Darmoshark K8 kullandım klavye olarak uzun bir süre. Malzeme kalitesi genelde kalitesiz deniyor ama tutuş gücü kasmayacaksanız herhangi bir problem olmaz öyle dedikleri kadar kalitesiz değil. Performans olarak gayet iyi. Ben öneririm şuana kadar hiçbir Darmoshark ürününde ulan bu üründe fiyatının ürünü değil demedim.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, yanlış görmediysem Rapoo VT9 Air modelini de kullanıyordunuz. Bu model hakkında ne düşünüyorsunuz? Birkaç olumsuz yorum gördüm ama siz herhangi bir problem yaşadınız mı?

Bendeki Rapoo modelinde sol Click'de çınlama sesi var. Tuş basımında herhangi bir problem yok içini açıp baktım sol tuşu sabitleyen metal yay çınlama yapıyor açıkçası önemsemediğim bir fare o yüzden garantiye göndermedim ama gönderseniz değişir. 2. eksi yanı da eğer sinyal dağıtmaya müsait bir ortamdaysanız benim gibi 4-5 tane adaptör falan takılıysa PC'ye arada bir sensör atlaması yapbiliyor. Bu çok sık olan birşey değil belki oyun oynarken 4-5 saat oynarken 1 defa falan anca başıma geldi ama genelde Rapoo ile oyun oynayacaksam PC'de ekstra gereksiz takılı adaptörleri söküyorum onun dışında herhangi bir problemini görmedim. Çınlama dediğim gibi bir tık şans işi bana gelen ürün ile alakalı göndersem değişirdi ama ben uğraşmadım kullanışta sorun yaratmadığı için.

@GRKM DUMAN Bu saatte rahatsız ettiğim için kusura bakmayın, ilginiz ve bilginiz için de teşekkür ederim. Mouse'un MCU'su hakkında net bir bilgi yoktu, bir incelemede Realtek RTL8762GKH olduğu düşünülüyordu. İşlemci gücü güçlü fakat enerji verimliliği ve stabilite konusunda bir tık kötü kalmış bir MCU, dediğiniz bağlantı kopması bilgisi MCU'nun doğruluğunu destekler nitelikte. Clickler hakkında sorun yaşayan birkaç kişi daha görmüştüm, sanırım sizdekinin de problemli olması tesadüf değil. Donanımsal anlamda fiyatına göre güzel olsa da biraz fazla kumar denilebilir. Bu noktada bütçeyi artırıp daha iyi modellere bakmak daha mantıklı gibi gözüküyor.

@GRKM DUMAN Bu saatte rahatsız ettiğim için kusura bakmayın, ilginiz ve bilginiz için de teşekkür ederim. Mouse'un MCU'su hakkında net bir bilgi yoktu, bir incelemede Realtek RTL8762GKH olduğu düşünülüyordu. İşlemci gücü güçlü fakat enerji verimliliği ve stabilite konusunda bir tık kötü kalmış bir MCU, dediğiniz bağlantı kopması bilgisi MCU'nun doğruluğunu destekler nitelikte. Clickler hakkında sorun yaşayan birkaç kişi daha görmüştüm, sanırım sizdekinin de problemli olması tesadüf değil. Donanımsal anlamda fiyatına göre güzel olsa da biraz fazla kumar denilebilir. Bu noktada bütçeyi artırıp daha iyi modellere bakmak daha mantıklı gibi gözüküyor.
Click konusu evet sıkıntı olabilir. Kullanıma engel bir durum değil onun dışında atlama problemi de çok nadir olduğu için ben dert etmedim açıkcası. Pil olarak 800Mah olduğu için 4000HZ aralıksız kullanımda bile 1 hafta hatta kullanım durumuna göre 2 haftayı çıkarabilir. Pil performansı baya iyi.

Bekleme konusunda bende aynı fikirdeyim fakat fiyatlar bizimle aynı fikirde olmuyor. Scyrox düşünüyordum 300 400 TL zam aldı 1 haftada o yüzden rapoo veya MCHOSE düşünüyordum ama teknik olarak rapoo daha iyi galiba sizin dediginize göre de.

Hocam dediğim indirimlerle Darmoshark 2000 TL'nin altına iniyor büyük ihtimalle ve Scyrox'un neredeyse aynısı. 3950 sensör ve nordic 52840 mcu kullanıyor. Bunlar gayet bilindik ve güvenilir diye biliyorum. Bütçeniz 2K ise bence Darmoshark M3S veya M3 Pro Max almak mantıklı geliyor.

Hangisini aldınız arkadaşlar bende almayı düşünüyorum da bütçeyip arttırıp Darmoshark gerekli mi sizce.

@908122

Henüz bir şey almadım hocam.
Ben de hala düşünme aşamasındayım. Rapoo hakkında click, bağlantı kopması olayları ve fiyatının artmasından dolayı şu anda çok pozitif bakmıyorum. Rapoo da yine bir incelemede yeni firmware güncellemeleriyle büyük ölçüde düzelttildiği söylense de ne kadar düzeldiği muamma olan 3 problem daha var: Kablosuz çalışırken tuşlarda gecikme, 12-bit HID tanımalayıcısı sınırlaması ve 1KHz'de polling kararsızlığı. Kullanıcı deneyimlerini bekleme taraftarıyım bu mouse için.
MCHOSE A5 Ultra hakkında net bir MCU bilgisi mevcut değil, sitesinde Realtek MCU olduğu söyleniyor fakat değerleri mevcut değil. Ne kadar iyi olduğu muamma yine. Malzeme kalitesi, sensör olarak Rapoo'nun daha iyi olması ve 50 tane uygulamayla cashback işine girişmek istemediğim için şu anlık ona da çok sıcak bakmıyorum.
Aralarından en sıcak baktığım Darmoshark M3 Pro Max, sensörü ve MCU'su iyi. Boyut ve ağırlık olarak benim için ideal. 1KHz dongle olması biraz kötü ama zaten MS oranları düşük, 2KHz ile 1KHz arasında 0,1 MS fark olduğu söyleniyor bir video'da. Bir de malzeme kalitesi çok iyi olduğu söylenmiyor ama yine bu seride biraz iyileştirilmiş gördüğüm yorumlara göre. Genel olarak fikirlerim böyle. 2,5K ve üstü fiyatlara çıkmayı şu anlık düşünmüyorum.

Ben de hala düşünme aşamasındayım. Rapoo hakkında Click, bağlantı kopması olayları ve fiyatının artmasından dolayı şu anda çok pozitif bakmıyorum. Rapoo da yine bir incelemede yeni Firmware güncellemeleriyle büyük ölçüde düzelttildiği söylense de ne kadar düzeldiği muamma olan 3 problem daha var: Kablosuz çalışırken tuşlarda gecikme, 12-bit hıd tanımalayıcısı sınırlaması ve 1KHz'de polling kararsızlığı. Kullanıcı deneyimlerini bekleme taraftarıyım bu mouse için.
MCHOSE A5 Ultra hakkında net bir mcu bilgisi mevcut değil, sitesinde Realtek mcu olduğu söyleniyor fakat değerleri mevcut değil. Ne kadar iyi olduğu muamma yine. Malzeme kalitesi, sensör olarak Rapoo'nun daha iyi olması ve 50 tane uygulamayla cashback işine girişmek istemediğim için şu anlık ona da çok sıcak bakmıyorum.
Aralarından en sıcak baktığım Darmoshark M3 Pro Max, sensörü ve Mcu'su iyi. Boyut ve ağırlık olarak benim için ideal. 1KHz dongle olması biraz kötü ama zaten ms oranları düşük, 2KHz ile 1KHz arasında 0,1 ms fark olduğu söyleniyor bir Video'da. Bir de malzeme kalitesi çok iyi olduğu söylenmiyor ama yine bu seride biraz iyileştirilmiş gördüğüm yorumlara göre. Genel olarak fikirlerim böyle. 2, 5K ve üstü fiyatlara çıkmayı şu anlık düşünmüyorum.

Şu fiyat bandında bu kadar teknik detaya girmememiz lazım aslında Scyrox'ta bile sorun olduğunu söyleyenler var ne alacağıma karar veremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı