2019 Yılında İnternet Kafe Açılır mı ?

Hocam şunu söyleyeyim. Benim evin hemen 200 mt ilerisine açıldı daha 1-2 ay oldu adam daha şimdiden kapatıcam burayı diyor. Sebebini sordum o kadar para bağladık gelen giden yok para kazanamıyoruz dedi bende görüyorum çoğu zaman içerisi boş bazen 3-5 kişi oluyor ama genelde hep çocuklar oluyor onlarda gelse ne olacak 1 saat otururlar saati 3 TL desen bir şey kazanamazsın. Bu dediğim dükkan cadde üzerinde bir sürü dükkan var burada işlek bir yer ama iş yapamıyor adam. Ben bile demiştim daha temizlik yapılıyordu dükkan da hiç bir şey yoktu içerde burası 2-3 ay durur sonra kapatır gider diyordum adam şimdiden başladı kapatıcam demeye. Bence o kadar paranız varsa başka bir işe yönelin derim internet kafe devri bitti artık. Çok internet kafe açmak isterseniz eğer askeriyenin çok olduğu bir bölgede açın derim. Benim arkadaşımın askerlik yaptığı yerde internet kafeler iyi çalışıyordu saat 4 TL - 5 TL olan yerler vardı fiyatı çok bulsalar bile gidiyorlardı mecburiyetten.

Kesinlikle açmanızı önermiyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi internet kafelerin altın çağı bitti. Ortaokul yıllarında (daha çok 6. 7. sınıf falan, şuan 12. sınıftayım) hemen hemen her gün gittiğim internet kafe hep doluydu. Yaklaşık 30 masa vardı ve boş yoktu. 1-2 ay önce bi gideyim bakayım dedim kapanmış, yerine dönerci açılmış. İşlek bir yerde (boş yer bulabilirseniz tabii) kafe gibi bir yer açmanız daha iyi olur. Çünkü her kesime hitap ediyor ve bence bitmeyecek bir iş. Yaşlısı da gelir bi çayını içer, genci de gelir bir şeyler yer gider. Eğer yer bulursan eğlence amaçlı bir şeyler de koyabilirsin. Tabii karar vermek sana kalmış ben olsam internet kafe işine bu dönem de hiç girmezdim.

Anlamadığın işe girersen batarsın. 100 tane internet kafenin olduğu şehir merkezinde açarsan gelen çok az olur. Herkesin bildiği yeri bırakıp senin yerine gelmesi için senin dükkanında onların dükkanında olmayan avantajlar olmalı. Ayrıca herkesin evinde PC ve internet var. İnternet kafe işleri eskide kaldı. İnternet kafe işinin mantıklı olarak yapılabileceği tek yer köy ve köyden küçük yerleşim yerleri olur. Yani internet kafenin olmadığı yerler. -Kaldıysa tabi. Ama playstation veya bilardo salonu olabilir. Onlar daha çok tutuluyor. Herkes evine kocaman bilardo masası alamaz.

İnternet kafelerin bittiğini düşünmüyorum. Bizim burda yan yana 2 kafe var ikisinde de 100ün üzerinde masa var, hala da sıra bekleyenler var çok kalabalık oluyor. Evet internet herkesin evinde ama yine de internet kafelere gidip yeni oyunları deneyenler, arkadaşlarıyla birlikte oynayanlar, okuldan kaçıp CS atanlar var. Devir bitmedi yani hala eskisi kadar popüler. Yanlız 15 masayla böyle olmaz çok yatırım yapman lazım, ömrü uzun bileşenler, kaliteli altyapı ve bilgisayarlar oyun dolu olmalı. Sadece cs, pubg, Fortnite oynanmıyor. 240 gb SSD çok yetersiz olur. 15 masayla başlayayım, sonra üzerine eklerim, parçaları da yükseltilirim diye düşünebilirsiniz fakat riskli bir iş böyle açıp da çok batan yer gördüm.

İnternet kafelerin bittiğini düşünmüyorum. Bizim burda yan yana 2 kafe var ikisinde de 100ün üzerinde masa var, hala da sıra bekleyenler var çok kalabalık oluyor. Evet internet herkesin evinde ama yine de internet kafelere gidip yeni oyunları deneyenler, arkadaşlarıyla birlikte oynayanlar, okuldan kaçıp CS atanlar var. Devir bitmedi yani hala eskisi kadar popüler. Yanlız 15 masayla böyle olmaz çok yatırım yapman lazım, ömrü uzun bileşenler, kaliteli altyapı ve bilgisayarlar oyun dolu olmalı. Sadece cs, pubg, Fortnite oynanmıyor. 240 gb SSD çok yetersiz olur. 15 masayla başlayayım, sonra üzerine eklerim, parçaları da yükseltilirim diye düşünebilirsiniz fakat riskli bir iş böyle açıp da çok batan yer gördüm.

Bitti hocam. En basit örneği vereyim sana. Bizim burada açtılar 2 ay önce bir sürü masa bilgisayar vs adamlar bir sürü para harcadılar tek tük müşteri geldi şuan ki durumu ne biliyormusun son 10 gündür sürekli kapalı dükkan şu anda adam açmıyor artık bir kaç gün sonra da eşyalarını toplar dükkanı temelli kapatır o kadar eşya da elinde kalır adamın. İnternet cafe'nin devri de bitti işi de bitti. Kimse gitmiyor artık. 10 yaşındaki çocuğun bile elinin altında PUBG açacak sistem var en kötü PUBG Mobile zaten herkes oynuyor bu oyunu bile açacak sistemi olanlar var cafeye gitmek yerine açıyor bunu oynuyor.

Benim yaşadığım yerdeki (Gaziantep Üniversitesi civarı) 4-5 tane internet kafe var hepsindede 60-70 masa olmasına rağmen 30 kişide sıra var. Şu an Türkiyenin %90 nında oyun oynayacak adam akıllı bir sistem yok. Bu arada hiçbir internet kafe 1 ay da dolmaz. Burada Planet e-spor diye bir mekan açıldı 1 sene önce. İçerde 10 kişi yokdu ilk 3-4 ay. Şu an sırayla alıyolar o denli dolu. Eğer açarsam alacağım sistemide netleşdirdim.
Rx 570 Pulse
Ryzen r5 1600
8 GB Ram
B450m S2H
400w PSU kasa

Ben 18 yaşındayım kaç tane işe girdim bana en yüksek 1600 tl maaş verdiler. Ailemle anlaşamayan birisiyim babam yeni vefat etti ayrı ev tutmak istiyorum. 1600 tl ile nasıl geçinicem nasıl kira ödiycem ne yiycem. El altındada çalışamıyorum zoruma gidiyor. Uzun lafın kısası internet kafe açmazsam çiğ köfteci açmayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Tek bu internet kafe açmaya bağlı değilim. Ancak çevremde açılan çay kahve kafelerin %95 i batıp kapatıyor 3-4 ay içinde.

Benim yaşadığım yerdeki (Gaziantep Üniversitesi civarı) 4-5 tane internet kafe var hepsindede 60-70 masa olmasına rağmen 30 kişide sıra var. Şu an Türkiyenin %90 nında oyun oynayacak adam akıllı bir sistem yok. Bu arada hiçbir internet kafe 1 ay da dolmaz. Burada Planet e-spor diye bir mekan açıldı 1 sene önce. İçerde 10 kişi yokdu ilk 3-4 ay. Şu an sırayla alıyolar o denli dolu. Eğer açarsam alacağım sistemide netleşdirdim.
Rx 570 Pulse
Ryzen r5 1600
8 GB Ram
B450m S2H
400w PSU kasa

Ben 18 yaşındayım kaç tane işe girdim bana en yüksek 1600 tl maaş verdiler. Ailemle anlaşamayan birisiyim babam yeni vefat etti ayrı ev tutmak istiyorum. 1600 tl ile nasıl geçinicem nasıl kira ödiycem ne yiycem. El altındada çalışamıyorum zoruma gidiyor. Uzun lafın kısası internet kafe açmazsam çiğ köfteci açmayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Tek bu internet kafe açmaya bağlı değilim. Ancak çevremde açılan çay kahve kafelerin %95 i batıp kapatıyor 3-4 ay içinde.

Konum iyi olursa çiğ köfte iş yapar ben emlakçıyım mesela çok güzel yerde dükkan verdim bir arkadaşa adam çiğköfte dükkanı yaptı mekanı küçücük yer zaten fazla büyükte değil paraya para demiyor çay veriyor akşama kadar çip köfteden kazanıyor şimdi de pilav yapmaya başladı tavuklu pilavda satıyor artık parayı kırıyor burda. Dediğim gibi dükkanın lokasyonu çok iyi olması lazım. Aylık 1600 TL kira veriyor bu arada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı