2021 Symbol artık Taliant olarak adlandırıldı

Hocam bu 2021 loganın Türkiye pazarı hali.
Hayır logan şuan ki yeni Dacia Stepway kasasına ile aynı tipte gelecek. Üstelik benim gönderdiğim resimdeki Taliant Renault tarafından da açıklandı.
Kullanıcısını bulmuşken sorayım deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu tce motorların ömürleri nasıl acaba bilinen bir kronik arızası var mı?

Yakıt durumları nedir? Benzinli ve Turbo'lu olmaları sebebiyle özellikle ağır kasa olan araçlarda çok yaktıkları söyleniyor doğru mu?

Geleneksel atmosferik motorlar kadar ömrü uzun mu merak ettim.

Ekstra bakım masrafları var mı?

Bir de bu motorlar lpg uyumu yok diye biliyorum doğru mudur?
Ömür olarak şöyle ki;

Bu motor Nissan, Mercedes, Renault ortaklığı ile üretile bir motor ve kaynaklarda şöyle bir bilgi var.

Nissan’ın 3.8 litrelik altı silindirli GT-R motorunda kullandığı silindir yapısının yansıtıldığı motorda, sürtünme azaltılıyor ve ısı transferi optimizasyonuyla verimlilik bir üst noktaya çıkartılıyor.Burada bu verimliliği sağlayan ve GT-R’dan ödünç alınan parçaysa silindir kaplama teknolojisi olarak nitelendirebileceğimiz bir özellik. Motor bloklarında ağırlık kazanımı amacıyla ana madde olarak kullanılan alüminyumun, yapısı gereği silindirlerin yukarı-aşağı şeklinde yaptığı doğrusal hareketle oluşan ısıdan çabuk etkilendiği bilinir. Otomobil üreticileri buna çözüm olarak silindir ile bloğun arasına 2-3 milimetre kalınlığında demirden bir kat çeker. Nissan’ın geliştirdiği bu teknolojide ise içerideki duvarlara erişmiş demir püskürtülerek bir tür kaplama tabakası oluşturuluyor ve piston çalışırken ortaya çıkan sürtünme azaltılabiliyor.

Nitekim bu motordan Talisman ve Mercedes tarafında GLA-GLB-CLA-A Serisi-B serisi birçok modelde kullanılıyor ve 160-165bg alınıyor, Megane da 140bg ile sınırlı. Ben motordan yana şüphe duymuyorum ki Nissan zaten GT-R ile efsanedir, nitekim Mercedes de adını karalayacak bir motoru alıp ürün gamının bu denli çok çeşidinde kullanmazdı.

Yakıt konusunda ise söylediklerinizin tam tersi tork yüksek olduğu için ufak gaz tepkilerinde bile araç çok rahat yürüdüğü için 5,5-6,5 litrelerde çok rahat gezebiliyorsunuz. Ha siz tapagaz veya sürekli performanslı sürüş sergilerseniz her araba gibi 9-10-11 litreleride görmeniz mümkün. Ama dediğim gibi stardart kullanıcı için zaten bu motor 1600 devirde 240nm torku verebildiği için yüksek devir çevirmenize veya yokuşlarda vites düşürüp gaza yüklenmenize gerek kalmıyor. Özellikle ara hızlanma ve sollamalarda oldukça üstünlük sağlıyorsunuz.

LPG konusunda takılabiliyor ama direk enjeksiyonlu olduğu için ortalama 10bin gibi bir rakama geliyor ve amorti etmeside bu nedenle uzun sürecektir. Ben yakıtından memnunum ve LPG ihtiyacı hissetmiyorum.
 
Son düzenleme:
Taliant resmen Mercedes GLE AMG modeline benziyor. Symbol zaten Türkiye'nin klasik şirket araçlarından birisi. Taliant güzelde fiyatı büyük ihtimalle 200 Binden aşağı olacağını pek sanmıyorum.
 
Nedense Opel İnsignia İle yeni kasa Hyundai Elantra karışımı bir tasarım gibi gözüktü gözüme. Buna rağmen jantlar ile beraber çok hoş bir görüntü yakalanmış bence.
 
1.0 motor bu kasaya yeter mi? Ağır bir arabaya benziyor.
Artık 1.6'lar kalmadı öyle, zaten bu 1.0 turbolar eskinin atmosferiğine fark atar. 1.0 TSI eTec Octavia kullandım, dimdik yokuşta bile gaza dokundun mu atılıyor araç, 200NM torku var ama 300 gibi hissettiriyor. Çoğu benzinlinin aksine düşük devirleri de kuvvetli.
 

Geri
Yukarı