2023 Haziran'ı takiben dolar kuru kaça düşer?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim gelirse gelse asla 5 TL olmayacak. Sorun 3 ya da 5 TL olur mu ise; hayır, olmaz.
 
Ekonominin düzelmeye başlaması için hükümetin değişmesi ve doğru politikalarla en az 5 sene geçmesi gerekir, evet, verilen zarar o kadar büyük.

5 sene çok iyimser. Çiftçiye tarım bitirtildi, insanlar tarlalarını sattı ve ekilebilir alanlar bölündü, yabancı tohuma muhtaç bırakıldık. Adamların tohumu bile GDO’lu alıp aynı üründen her sene ekimlik çıkartamıyorsun devamlı tohum alman gerekiyor. Türkiye gıdada kendine yeten bir ülke olamadığı sürece beli doğrultamaz bu da 5 yılda çözülecek bir olay değil.
 
Değişim olursa hızlı bir düşüş yaşanabilir. Yaptıkları açıklamaya göre şimdiki hükümet gibi saraylarda kalıp lüks harcamalar yapmayacaklar. Bundan artan milyarlarca lira olacak.
 
Şu an hükumet antlaşmayı öne sürüyor 2023'te bitecek olan bir antlaşma mevcut.
Bu antlaşma 100 yıl öncesinden Türkiye'nin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını verimli şekilde kullanmasını etkilemiştir. Eğer daha önce bulunan doğalgazlar gerçek ise ekonomide ufakta olsa düzelme sağlancağından eminim.
Böyle bir şey yok. Tamamen uydurma.

Bahsettiğiniz antlaşma 100 yıl önce Türkiye’yi Türkiye yapan, bağımsızlığımızı kazandığımız bir antlaşma.

İçinde 100 yıl geçerli olduğuyla ilgili de, yeraltı yerüstü kaynaklarla ilgili de hiçbir madde yok.
 
2023'te sona eren bir antlaşma mı var? Vay be.
 
Muhalefet seçilirse geçici bir düşüş olur 7-8 TL bandına doğru. Artık sonrası onlara kalmış, yatırımcıya güven verip ülkeye çekerse daha da düşebilir.
 
Ülkenin güya teknolojiyle içli dışlı olan gençlerinin olduğu sitede bile “2023’te madenlerimizi engelleyen Lozan sona eriyor” diyen birden fazla kişi var. Eğitim sisteminin şaka gibi bir yere geldiğini gösterir bu. Ne madeni, ne 2023’ü Allah aşkına? Lozan’a oturup şükretmeniz gerekiyor ki bugün Hindistan gibi kast sistemimiz yok, Avustralya gibi anadilimiz İngilizce değil.

Böyle bir şey gerçek değil arkadaşlar. Lozan’ın orijinal metni internetten ulaşabileceğiniz bir şey. Açın okuyun lütfen. Her duyduğunuza nolur inanmayın.
 
Bundan sonra kim gelirse gelsin işler daha beter hale gelecek. Erdoğan CEHAPE zihniyeti diye dalga geçiyor ama haklı olduğu yerler var, Kemal bey bir koltuk sevdalısı ve aynısını cumhurbaşkanı olunca da yapacaktır, zaten bundan sonra gelen kim olursa olsun bir enkaz alacağı için ister istemez batıracak. Yani ya efsane bir yönetici lazım ya da hepimiz daha kötü yaşamaya devam edeceğiz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı