2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Silinen üye konu boyunca saçmalayıp durmuşsun ve dediklerinin hiçbiri mantıklı değil. Yaşından olsa gerek her şeyi çok basite indirgiyorsun ama gerçeğin dediğinin uzaktan yakından alakası yok. Yok atom atarlar yok silah dağıtılır. Savaş anında sana devletin bir yudum su veremeyecek ama sen diyorsun ki silah dağıtımı yapılır. Varsayalım ki dağıttı daha sen o silahı doğrultamayıp muhtemelen ilk ateşlediğinde bir yerini kıracaksın, ateşlediğin mermi ise adamın 5 metre yakınına düşse şükür edersin. Bu konular öyle basite indirgeyebileceğin konular değil savaşta oyun oynar gibi savaşılmıyor.
 
Şu an TSK bünyesinde yedek subaylarla beraber neredeyse 2 milyon profesyonel asker var. Yani merak etmeyin, savaş çıkarsa kısa dönem askerlik yapanlar savaşa gönderilmeyecekler.

Zorunlu askerlik sistemi özellikle 1990-2000'li yıllarda gerçekten olması gereken bir şeydi. O zamanlar Türkiye'nin en büyük sorunu terördü ve ordu şimdiki kadar büyük ve tecrübeli değildi. O yüzden insanlar 18 ay askerlik yapıp gerekirse çatışmaya bile giriyorlardı. Şu an terör tehlikesi çok azaldığı için 18 ay askerlik süresi kaldırıldı. Hatta bedelli dediğimiz sistem bile TSK'nın "bizde yeteri kadar personel var, fazlası zarar" demesi üzerine getirildi. Ben tamamen kaldırılmasından ziyade 1-2 ay gibi bir süreye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi şu an ordunun asker ihtiyacı yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı