2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanların kişisel tercihlerine saygı duymak gerekir demişsiniz karşıdakini "siz orta çağda mı kaldınız veya taş devrinde mi kaldınız" diyorsunuz cidden komiksiniz ayrı zamanda cahil, yazdığınız şeyin cümleyle bir alakası olsun, kitap okumadığınız her yönden belli ayrıca savaş esnasında orduda ki görevli insanların cidden sivil halka silah eğitimi vereceğini düşünüyorsanız da bu imkansız zaten 2 milyon personelden sonra personele ihtiyaç duyulursa o eğitim veren kişinin de işin içine girmesi demek ve bu kişi sivil halka eğitim vermek zorunda değil zorunda kalmaması için de sivil halkın askerlik yapması gerekir.
Maalesef katılmıyorum.
 
Yönetici bir elit sınıfın olduğu her ülkede ayrıcalıklara sahiptirler. Gelişmiş ülkelerde zorunlu askerlik uygulaması olmadığı için bunu görmüyorsun sadece.

Mustafa Kemal edebiyatından da bıktım. Kendisi sıradan bir insandı. Kamu propagandası ile şişirildi.

Ciddi bir savaş olmadığı müddetçe askerlik diye bir şey yapmayacaksın zaten. Şu an askerlik yapmak demek komutanın pisliğini temizleyen bir köle olmaktan farksız bir şey.

En önemlisi askerlik doğası gereği ahlaken yanlış eylemlere yol açmaya oldukça müsaittir. Bir asker emirlere karşı gelmemelidir. Türkiye yarın bir gün toprak elde etmek için bir ülkeyi işgal etse, işgali reddetme gibi bir lüksün olmayacağı bu işgalin bir parçası da sen olacaksın. Yani ahlaken yanlış bir şey yapmak olacaksın. Bunun tarihte pek çok örneği var. Hatırlatmak babında: Nazi Almanyası- Holokost.
Almanya zorunluğu askerliği kaldırmış olmasına rağmen hala gündemlerinde aynı konu var.
Mustafa Kemal'in dahil olduğu tek propaganda Enver Paşa propagandasıydı ona da dahil olmasa Enver Paşa'nın Türk - İslam politikasında nasıl hayatta kalmayı becerebileceğini görmek isterdik.
Üçüncü paragrafa katılıyorum.
 
Yaşım küçük olabilir ama gerçekleri göremeyecek kadar kör değilim.
Zaten görmüyorsun.
Bundan bilmem kaç yıl önceki militarist, açık sömürgeci dünya ile suanki dünyayı bir tuttuğun için tebrikler.
Birader üstünde Yunanistan altında suriye ırak iran yanında da ermenistan var sen ne anlatıyorsun Allah aşkına? Amerika'da yaşamıyoruz ki askerlik zorunlu olmasın.
 
Adil olduğu sürece zorunlu askerliği destekliyorum.

Ancak cüzdanı kabarık olanların askerlikten muaf tutulması adil bir yaklaşım şekli değil. Bu yüzden profesyonel orduya geçiş yapılması gerekir.
 
Devlet ismini askerlik koyuyor ama içerde askerlik yok bir ton dayak bir de yer temizlemek pis pis işler askerlik olup olmadığını bedelli dediğimiz şeyden anlayabiliriz ve günümüzün insanları bedelli yapanları askere gitmeyenleri hain olarak nitelendiriyor ve bu düşünecede bir insan konumu görüyorsa bu cahillikten kurtulun. Kimse askere gitmek zorunda değil.
Dayak olmasa disiplin sağlanabilecek mi?

Türk insanı ucunda ceza olmayan hiçbir şeyi iplemiyor.
 
Konu hakkında 1 saat ceza aldım cümle ayrımından cevap veremedim şimdi şöyle diyeceğim arkadaşlar konuyu 1 saattir her mesajına kadar takip ediyorum bazı arkadaşlar askerliğe gittiğini iddia ediyor kimisi askerliği seviyor e madem bu kadar askere gittiniz yok orada 1 yıl burada yaptım yok orada 2yıl yaptım bir kanıt gönder desem susacaksınız bu yüzden konuyu uzatmaya gerek yok askerliğe gitmek istemiyorum zorunlu olmasına karşıyım varsa sorun çıkaran gelsin çıksın karşıma.
 
İran Irak ve Suriye denen toprak bölgelerini ülke saydiniz yani?
Birader adamlar önlerine gelen yere şeriat getireceğiz diyorlar. Bu coğrafyada her zaman tehdit altındayız. Bazen profesyonel askerlerin yetersiz kaldığı durumlar olabilir. Bu durumda bulunduğun yeri senin savunman gerekir. Adam askerlik yapmamış silah tutamıyor nasıl savunacak?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı