2023'te zorunlu askerlik kalkacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de bu ülkede zorunlu askerlik sistemi kalkması gerek, askerlik hizmeti dediğin zaten gönüllülük esasına dayalıdır. Ben de çok saçma buluyorum zorunlu askerliği, anca şöyle özel bir durum olur ülkede savaş çıkar silah altına alınmaya elverişli herkes görevini yapar, silahlandırılır. bence bir an önce zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu coğrafi konumu ve jeopolitik konumu ortada. Bu konumda olan bir ülkenin her erkeği silah tutmayı bilmeli, askerde de sana bunu öğretiyorlar zaten temel olarak. Evet askerlik sistemi geliştirilmeli daha yüksek kademe bir eğitim olmalı kabul ediyorum. Ancak askere giden adam zaten otomatik olarak asker olmuyor. 6 ay askerliğini yapamıyorsa ben o adamı garipserim (farklı durumlar dışında).
 
Zorunlu askerliğin kaldırılmasına taraftarım çünkü savaşlar artık ordudaki asker sayısına göre değil teknolojiye göre kazanılıyor. Bazı Avrupa ülkeleri profesyonel askerliğe geçti, Türkiye de geçmeli. Ama zorunlu askerliği kaldırmazlar bence.
 
Son düzenleme:
Senin ve senin gibilerin ne düşündüğü hangi fikirde olduğu önemli değil.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinde Yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya, uygulamaya mecbursunuz.
Ayrıca orada patatesi sadece başkaları için değil kendin içinde soyuyorsun bunu unutma! sen soymasan o soymasa kim soyacak, o zaman da aç kaldığın için bir bebek gibi ağlamaya devam edersin, aynı şu an ki durumun gibi :)
@Silinen üye
 
Askerliği sadece vatan savunması olarak görmeyin, oradaki ortamı başka bir zaman diliminde yaşayamazsınız. Her erkeğin bir kere görmesi gereken bir ortam olduğunu düşünüyorum. Hayatın zorluklarını yaşamadan kolay yoldan el bebek gül bebek büyütülmüş, en ufak zorlukta kaçmayı seçmiş insanları bile kendi kendine yetecek duruma getiren bir ortamdır askerlik ortamı. Gitmeden önce ben de farklı düşünüyordum, gidip geldikten sonra düşünüyorum da iyisiyle kötüsüyle gerçekten güzel zamanlarmış diyorum.
 
İyi kötü bir vatanımız var. Ona hizmet etmek gerekir. Askerlik yapmak zorunlu olmalıdır ve bedelli kalkmalı ama gerçekten gitmek istemiyorum.

Tabi ki isteklerim vatandan önemli değildir ve askere gitmek de yanlış bir şey değil.

0'ın altı olan haneleri anlamadığımız doğrudur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı