2035 sonun başlangıcı

@Kendomen Bu imkansız gibi bir şey, şimdiki teknolojimiz bunun için elverişli değil. Teknolojimiz hızlı ilerlemiyor, bir de çok çok hızlı giden uzay araçları yaptık diyelim, sen bununla diğer gezegenlere çok daha kısa sürede ulaşabileceğini düşünebilirsin, peki bu kadar hızlı giden bir uzay aracı çarptığı en ufak bir gök taşı parçasına değdiğinde araç paramparça olur. Böyle bir şey varsa nasıl diğer gezegenlere hızlı gidecekler bilemiyorum, ışınlamayı da yapamayacaklarına göre.

Diyelim ki saatte 300 bin KM hıza çıkan bir uzay aracı yaptılar bu hızda seyrederken en ufak bir maddenin çarpması sonucu araç paramparça olmaz mı? Benim bildiğim kadarıyla böyle, yanlışsam düzeltin.

Böyle haberlerin gerçekliğini görünce içim kararıyor resmen. Ben şahsen dünya'da 2100'e kadar illa ki dünya savaşı çıkacağına inanıyorum.
Maalesef acı gerçekler ve kritik eşiği painkiller'in dediği gibi çoktan aştık. 2100 yılına kadar bu şekilde giderse dünya savaşı yapılmasına gerek kalmayacak kendi kendimizi yok edeceğiz.

Acaba önlem alınıyor mu bu ısınma için ? Ya da devletler birlik olup niye ciddi bir uyarı yapmıyorlar ?
Kısmı önlemler var ama yetersiz. Bilim adamları resiflerin yok olmaması için laboratuvarda geliştirdikleri resifleri sulara salıp daha hızlı yayılmasını sağlıyorlar ama yetmez, daha fazlası gerek. Öncelikle sulara kimyasal atıklar hiçbir şekilde gönderilmemeli. Dünyanın en büyük gücü olan ABD uzun süredir Kyoto protokolüne karşı çıkıyor bu anlaşmayı imzalamıyor. Demir çelik, çimento fabrikalarında çıkan karbondioksit ve evlerdeki sobalardan çıkan bu gazlar nedeniyle atmosferin altında karbondioksit tabakası oluşmuş durumda. Bu nedenle gelen güneş ışınları yere çarpıttıktan sonra geri kaçamıyor ve bu karbondioksit katmanına çarpıp geri dünyaya geliyor ışınlar böylelikle dünya daha fazla ısınıyor. Bu tabaka kalınlıştıkça cehenneme dönüşecek.
Avrupa'da bazı ülkeler inek artışına sınırlama getirdi, metan gazı ürettiğinden dolayı inekler belli bir sayıda durduruluyor.

Tüm ülkeler birlik olup karbondioksite bir çare bulmalı, denizlere kimyasal atık akıtılmamalı, elektrik, doğayı kirletmeyen yakıtlara mutlak suretle geçiş yapılmalı. Ormanlar artırılmalı, karbon ve sera gazına etki eden tüm şeyler yasaklanmalıdır yoksa sonumuz gelecek.
Bizim jenerasyona bir sey olmaz da 2-3 jenerasyon sonrakilerden agir kufur yiyecegiz.
Bizlerde etkileneceğiz ama diğer jenerasyon kadar değil elbet. 2050 yıllarına kadarda ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağız.
 
Keşke tüm ülkeler bu uygulamayı yapsaydılar. Devletler neden küresel ısınmayı görmezden geliyorlar, anlamıyorum cidden. Her geçen yıl Yazları daha sıcak, Kışları ise daha soğuk oluyor.
01d4d8dd99d0c3d3962581e1a0d1901eccfebb34.jpg
 
Koskoca gök taşları, volkanlar bile bu dünyadaki yaşamı yok edemedi biz insanlar nasıl lanetli bir varlığız ki gezegeni yok edeceğiz dehşet verici. Matrix filmindeki sahne geldi aklıma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Her geçen yıl Yazları daha sıcak, Kışları ise daha soğuk oluyor.
Küresel Isınma sadece havaların soğuyup, ısınması değil. Çok daha geniş kapsamlı felaketler yaratan bir sorundur.
 
Doğa ana mutlaka bir şekilde kendini geri getirir. Bunu çöl olarak veya ormanlar olarak mı yapar onu bilemeyiz ama insanoğlu her türlü ayvayı yiyecek bence:) Bence insan neslinin bu bünye ve vücut yapısı ile ömrü çok da uzun değil gibi. Çünkü artık devir değişiyor. Şu an bile kalp pili, dijital göz merceği, platin uzuvlar, beyin çipi gibi bir çok ek parçaya ihtiyaç duyar haldeyiz. Bence insan-makine birleşimi ile hayatta kalabiliriz sadece. Adına Android mi dersin Cyborg mu dersin yoksa yeni nesil insan mı dersin orasını bilmem tabii:) Bazıları artık homo-saphiens-saphiens bile diyor artık.
 
Doğa ana mutlaka bir şekilde kendini geri getirir. Bunu çöl olarak veya ormanlar olarak mı yapar onu bilemeyiz ama insanoğlu her türlü ayvayı yiyecek bence:)
Evet insanoğlu dediğin gibi yok olacak bu kafayla devam ederse. Resifler yok olursa deniz altındaki yaşamda sona erer. Doğanın artık pek bir çaresi kalmıyor. Sonradan bu canlıların tekrardan var olması milyon, milyarlarca yıl alır. Milyarlarca yıl diyoruz güneşin ömrü de 5 milyar falan kaldığı hesaplanıyor, bu süreden öncede dünyadaki yaşam sona erecek, tekrardan milyon, milyarlarca yıl sonra tekrar organizmalar bir araya gelir mi bilemiyorum.
 
Resifler yok olursa deniz altındaki yaşamda sona erer.
Zaten aklı bir karış havada olan insan neslinin sorunu bu. Her şeyi onun için var zannediyor. O resifler dünyadaki en büyük oksijen kaynağı ama biz oralarda petrol aramak için deliyoruz. Kainatın bir akıllısı biziz zaten:) Umarım bu dünyayı ahtapotlar ele geçirir. Onlar daha çok hakediyor valla:)
Sonradan bu canlıların tekrardan var olması milyon, milyarlarca yıl alır.
En kötü ve radyasyonlu şartlarda bile hala yaşayabilen bakteri türleri var. Sanırım bizden sonra dünyanın hakimi onlar olacak:) Ama tam gelişmeleri dediğin gibi milyar yılları bulacak:)

Yapılan tonlarca araştırmanın sonucunda bu dünyanın kaldırabileceği insan nüfusu 3-4 milyar olduğu söyleniyor ama biz dört nala 8 milyara doğru koşuyoruz. B.k varmış gibi:) Dediğim gibi umarım hiçbir atası veya hiçbir tür ile akrabalığı olmayan ahtapotlar bu dünyayı ele geçirir:)
 
Çin çocuk sayısı sınırlamasını kaldırdı.
Hindistan atak yapıyor.

4 milyar olduğu söyleniyor ama biz dört nala 8 milyara doğru koşuyoruz. B.k varmış gibi


İnsanoğlu gibi bir varlığın kendi kendine ve çevresine kere zarar vererek zevk alan bir canlıdan ben bunları beklerim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı