2060S vs. 5700XT

Tufqn

Hectopat
Merhabalar, yeni bir bilgisayar topluyorum ve ekran karti konusunda kararsiz kaldim. Ilk basta RTX 2060 Super almak istesemde RX 5700XT'nin daha az fiyata daha fazla performans verdigini gördüm fakat driverlarda sorun oldugunu, Green screen verebiliyor gibi seyler okudum. Bu ekran kartina sahip olanlar yardimci olursa çok mutlu olurum.

Performans olarak 5700 XT, yazılım sorunu vs. uğraşmak istemiyorsan 2060S. Performans olarak 5700 XT, RTX 2080'e yakın bir gücü var oyunlarda. Ancak yazılım sorunlarından dolayı insanlar soğudu. Sorun yaşamayabilirsin de ama yaşarsan ve çözerim dersen kesinlikle 5700 XT alınır.

Kardeş ben XFX AMD Radeon RX 5600 XT 14GBS THICC II Pro 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (RX-56XT6DF46) - incehesap.com bu canavarı kullanıyorum inan harika ötesi bir şey, driver'de felan bir sorun yaşamıyorum her şey akıcı, sadece fanlar çalışmayınca boşta 60 dereceyi görebiliyor o an da fan çalışıyor 49'u görünce tekrar 60'a kadar fan duruyordu hep neyse bende AMD kısmından manuel olarak ayarladım sürekli 30'da çalışıyor fan hızı ve süper ötesi diyebilirim, doğru ilk zamanlar AMD driver problemleri vardı ama şu an için böyle bir sorun yok denecek kadar az.

Yazılımsal problemler çok diyorlar ama RX 580 kullanıyorum ve daha hiç sorun yaşamadım. WHQL sürücüleri kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz en az olur. Ayrıca teknoloji şans işi zaten. NVIDIA yazılımının aradaki fiyata ve performansa değeceğini asla düşünmüyorum. Önerim RX 5700 XT. Ama NVIDIA'da Ray Tracing'de var. Tekrar ama diyeceğim çünkü Ray Tracing daha tam optimize değil gibi. Çok fazla oyun desteği yok ve Rtx 2060S'in gücünün tatmin edici bir Ray Tracing deneyimi için yeterli olduğunu sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı