23 yaşta kilo alamamak

Ben niye göbekliyim herkes doktor olmuş ya dayı cevap sizde.

Çok basit her bulduğunu yersen göbekli olursun yağ oluşumu olur. Sporunu yapar kaliteli karbonhidrat ve kaliteli protein kaynaklarından besinlerini alırsan bütün vücudun büyür. Sen kendinde bir anormallik ara bence. Allah herkese cahil özgüveni versin.
 
Hocam yazının hepsini okuyamadım fakat az çok anladım sizi bende 16 mart doğumluyım yeni girdim 23’e. 1.72 57 kilo civarındayım metabolizma hızlıysa ne kadar yesende katiyen alınmıyor. Tek çare spor başka pek yolu yok. Ek olarakta sigara içiyosan azaltman gerek birde uyku düzeni önemli ne kadar öğün alırsan kilo alamasanda sağlıklı olacak şey bu vücut enerjisiz kalmamalı.
 
Hocam öncelikle selamlar. Yazınızın tamamını okudum. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten eminim ki zor bir durumdur. Ben bile 70 kiloya zar zor çıktım ve aşırı mutsuzum bu durumdan (boydan dolayı bende zayıf gözüküyorum). Sizin halinizi düşünemiyorum bile. Kendimden bahsetmek gerekirse epilepsi hastasıyım ve bende bir çok işte çalışamıyorum. 22 yaşındayım ve halen bir işe giremedim. Yaklaşık 1 yıl önce yazılıma başladım ve bugün de güzel bir miktarda bir freelance işini kabul ettim. Benim için bir başlangıç oldu. Sizin durumunuz da vücut da kesinlikle bir şey olduğunu düşüyorum. Çünkü boyunuz uzun ama kilonuz artmıyor. Tabii ki yemekle ilgili vs bir şey vardır ama psikolojik olarak da mutsuz olduğunuzu belirttiniz ve belli de zaten. Bence işe en basit konudan girmeye başlayın. Kendinizi mutlu etmenin yollarını arayın. Eminim etkisi olacaktır ki bende oldu ve bir çok insan da olan bir şey. Dışarı çıkın, gezin, müzik dinleyerek yürüyün. Siz vücudunuzdan dolayı çıkmak istemiyorsunuz ama engelli olup 1 kere bile dışarıda yürümek için her şeyini verecek insanlar var. En azından bu hale şükür edip kendinizi bulmaya çalışın. İkimiz de belli işlerde çalışamıyoruz bu bir gerçek. Ama kendimize uygun bulacak işleri bulmamız gerekiyor yoksa sonumuz hayır değil yani. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Sağlıcakla kalın.
hocam merhaba.Konu dışı bir şey sorucam size.Ben de sizin gibi kendimi yazılımda geliştirmek istiyorum.Şuan lise mezunuyum ve üniversite için hazırlanıyorum.Öncelikle başlangıç seviyesindeyim ve kendimi geliştirip okula gidene kadar gelir giderlerim için para biriktirmek istiyorum.Herhangi bir platformdan ekleyip bu iş ile ilgili biraz bilgi verir misin?
 
Bence buradan yazacağınıza bir doktora görünün en faydalı bilgiyi o verir size yemeklik bir durum değil 50 kilo hiç normal değil manita gibi adam derler ama psikolojik olarak fazla takılma bu duruma yoksa etkisinden çıkamazsınız bende 1.81 boy 68 kiloyum benim de eksiğim var ama benim yemekle aram yok ondan bir ara karbon hidrat ile protein ağırlıklı beslenmiştim o kilo aldırmıştı 2 ay içinde ama bu seferde şekeri tetikledi bir uzman doktor tavsiyesi alarak ilerleyin bence burdan yardım alarak değil.... (Sağlık Şakaya gelmez)
 
Ben de yıllar önce böyle bir sorun vardı sonra karar verip spora başlamıştım.Ondan sonra zamanla kilom ve özgüvenim yerine geldi.60 kilolardan 75lere kadar çıkmıştım ve psikolojik rahatsızlığımı da yenmiştim.Tam rahatsızlık denir mi bilmiyorum ama genel olarak herkes gibi özgüven rahatsızlığı ve kendimi ön plana atamamaydı.Daima arka planda dururdum ve bu beni çok üzerdi.Zamanla vücuduma yönelip özgüvenim ve sabahları dahada enerjik oldugumdan dolayı hem sosyal çevremi arttırıp hemde kızlarla olan ilişki mi arttırmıştım.Sana tavsiyem spora başla ve kendine güven.Kendine güvenirsen her şeyi başarırsın.Ve mümkün olduğunca seni üzücek insanlardan uzak dur ve kimseyle tartışma.Tartışmak sadece mutsuzluk getiriyor.Kendine inan gerisi gelir 😉
 
Yazdıklarınızın hepsini okudum ve teşekkür ederim ama kiminiz yemek ye yanında protein kaynağı al veya uzmana görün demiş arkadaşlar zaten yemek seçme veya az yemek yemek gibi bir problemim bulunmuyor evet bir sporcu kadar beslenmiyorum ama normal bir insana göre iştahım bayağı yüksek doyduğumu pek anlamam böyla yazılar bende çok okudum klasik bir oturuşta iki üç Adana gömüyorum demeyeceğim ama belki daha fazlasını yiyorumdur ama ara öğünlerin faydasını olduğunu biliyorum çünkü sporcu geçmişim var judo bölgesel lig ikinciliği vb falan ey gidim nereden nereye düşmüşüz her neyse spor yaparken zaten otomatik olarak öğünlerde artacak bunun farkındayım ama sorun şurada spora kayıt olacak veya market alışverişimi yapabileceğim bir gelirim kazancım yok bu yaştan sonra pederden marketimi gör diyemem ek olarak zaten cimri eve gıdım gıdım günü birlik gıda alır durumu yok diyebilirsiniz aslında pek öyle değil şu anki ekonomi ye göre orta derece diyebiliriz çünkü üç maaş alıyor sanırım ortalama giren para 18k falandır ve evde üç kişi yaşıyoruz annem ben babam gezen bir tip değiliz gece hayatı olan biirsi değiliz pederin yaptığı tek şey aldığı paranın geri galanı borsa da kağıt almak oluyor yani varlık içinde yokluk çekiyoruz evde her gün eve para bırak diye kavga ediliyor bırakıyom ya diyor bıraktığı para 200-300 market bile görünmüyor 300 TL'ye şimdi anlamışsınızdır umarım uzman konusuna gelecek olursak gitmediğim doktor kalmadı kan değerlerim hep temiz çıktı ve yapın böyle yapacak bir şey yok dediler diyetisyene gittim benim bildiğim programları bana parayla satmaya çalışıyor diye daha gitmedim zaman daralıyor ve ben kendimi eve kapatmış durumdayım her şeyin farkındayım kız arkadaş derdim bulunmuyor egoist birsi değilim ama bu kiloda bile bayağı yazan veya görüşmek isteyen kızlar oluyor ben dışarı çıkmak istemediğimden hep umursamaz rolü yapıyorum yoksa ben bilmiyor muyum dışarı çıkıp takılmasını tıpkı eskiden olduğu gibi şu an kız arkadaşım var aydan aya görüşüyorum hemen her şey de arkamda duruyor destek veriyor artık insanları da üzmeye başladım ben mutlu olamıyorum diye ona bunu yapmamalıyım.

Zaten her şeyle motivasyon olan bir insanım garip bir yapım var bir gün aşırı depresif olurken ertesi gün bir şeye tutunmuş ona motivasyon olup günlerimi geçire biliyorum ama bir şeyden sonuç alamadığım da büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ve her şeydan vaz geçiyorum şu an tek sorunum maddi imankım gelirimin olmaması yemin ederim öyle havalara para atacak bir insan değilim ama yaşamasını ve harcamasını bilen bir insanım elime maddi bir güç alabilirsem diyorum ama bir yandan sosyal fobim aklıma geliyor içim daralıyor değişik bir durum söz konusu ve bu durum hiç iyi değil günden güne içten içe beni yiyip bitiriyor artık bu son bulmaşı 23 yaşım da daha yaşacayak çok şeye sahibim kendimi eve kapatmış olmamalıyım.

Bilmiyorum belki maddi durumu da bahane ediyorumdur nasıl bir beslenme programı yaparım bu durum da fikir sahibi değilim her gün tavuk göğsü alamam şaka gibi bir durum önceden tavuk göğsü 6.5 TL di :) keşke o zamanlar hastane hastane gezeceğime bir adamakıllı spor salonu bulmuş olsaydım.

Aha böyle geri zekalı pozlar veren tiplerdenim, tek hoşuma giden iş belimin genetik olarak ince olması yani onun da zayıflıktan olduğunu sanmıyorum umarım öyle değildir 😑
 

Dosya Ekleri

  • 8818E3BA-A512-45E3-A77F-A7EDA9F980B5.jpeg
    8818E3BA-A512-45E3-A77F-A7EDA9F980B5.jpeg
    129,9 KB · Görüntüleme: 30
  • 9F733837-0C6F-4826-9B4F-88E71D86D104.jpeg
    9F733837-0C6F-4826-9B4F-88E71D86D104.jpeg
    176 KB · Görüntüleme: 42
  • 367C9B5C-15FD-4983-BB8D-C8F927664222.jpeg
    367C9B5C-15FD-4983-BB8D-C8F927664222.jpeg
    54,2 KB · Görüntüleme: 26
  • 6B6BD320-506D-4709-A7C5-AD1B37DD861D.jpeg
    6B6BD320-506D-4709-A7C5-AD1B37DD861D.jpeg
    271,9 KB · Görüntüleme: 33
  • F71C9E00-4835-4803-8FC1-960FDF55BB2F.jpeg
    F71C9E00-4835-4803-8FC1-960FDF55BB2F.jpeg
    148,5 KB · Görüntüleme: 35
  • F0F202D7-C92D-44CF-B20A-562FD8F15FE6.jpeg
    F0F202D7-C92D-44CF-B20A-562FD8F15FE6.jpeg
    77,2 KB · Görüntüleme: 30
  • 08DC3206-24DF-41DC-AD6D-FC8C599DF24B.jpeg
    08DC3206-24DF-41DC-AD6D-FC8C599DF24B.jpeg
    113,5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Hocam öncelikle selam. Yazınızın tamamını okudum. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten eminim ki zor bir durumdur. Ben bile 70 kiloya zar zor çıktım ve aşırı mutsuzum bu durumdan (boydan dolayı bende zayıf gözüküyorum). Sizin halinizi düşünemiyorum bile. Kendimden bahsetmek gerekirse epilepsi hastasıyım ve bende birçok işte çalışamıyorum. 22 yaşındayım ve halen bir işe giremedim. Yaklaşık 1 yıl önce yazılıma başladım ve bugün de güzel bir miktarda bir freelance işini kabul ettim. Benim için bir başlangıç oldu. Sizin durumunuz da vücut da kesinlikle bir şey olduğunu düşüyorum. Çünkü boyunuz uzun ama kilonuz artmıyor. Tabii ki yemekle ilgili vs bir şey vardır ama psikolojik olarak da mutsuz olduğunuzu belirttiniz ve belli de zaten. Bence işe en basit konudan girmeye başlayın. Kendinizi mutlu etmenin yollarını arayın. Eminim etkisi olacaktır ki bende oldu ve birçok insan da olan bir şey. Dışarı çıkın, gezin, müzik dinleyerek yürüyün. Siz vücudunuzdan dolayı çıkmak istemiyorsunuz ama engelli olup 1 kere bile dışarıda yürümek için her şeyini verecek insanlar var. En azından bu hale şükür edip kendinizi bulmaya çalışın. İkimiz de belli işlerde çalışamıyoruz bu bir gerçek. Ama kendimize uygun bulacak işleri bulmamız gerekiyor yoksa sonumuz hayır değil yani. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Sağlacakla kalın.

Merhaba bende 12 yaşım da epilepsi tedavisi gördüm yüksek bir kaldırımdan kafa üstü düştükten sonra biri iki dakika baygın kalmışım ve hastaneye götürüldüğüm de gerekli işlemler sonucunda başka hastaneye yönlendirdiler orada epilepsi olduğum çıktı tedavi öncesi veya sonrası hiç bayıldığımı bilmiyorum düşme olayı da şu o yaşlarda bir birimizi bayıltıyorduk mahallede boğazımızı sıkarak bende kendi kendimi bayıltıyorum dedim hadi yapsana dediler bunu nereden öğrendim bilmiyorum ama kendimi çok sıkarak nefesimi bayağı tuttum sonrası işte kafa üstü kaldırımdan yola düşmüşüm uzun süre baygın kalmışım iki sene epilepsi tedavisi gördüm ve ilaç kullandım onun sonucunda tedavim bitti doktora hiç bayılmadığım dediğim de farklı türleri var kimisi bayılarak kimisi uykusun da kimisi de migren olarak gösteriyor dedi o zamanlar aşırı baş ağrısı çektiğimi hatırlıyorum ve sanırım epilepsi ilacı kullanan insanlarda yan etkiler oluyor saçlarımın yapısı bozuldu önceden düz saçlarım varmış çocukluk fotoğraflarıma bakıyorum dümdüz şu an bakıyorum az uzayınca dalgalanıyor falan değişik bir hallere bürünüyor sanırım epilepsi tedavisi görenler de de bu kilo alamama sorunları var diye düşünüyorum ve umarım senin durumun da bir anca düzelir hangi seviyede bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı