2500 TL 27" monitör önerisi

Bütçe
2500

yolsuzyolcu

Decapat
Katılım
18 Şubat 2020
Mesajlar
71
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Panel, çözünürlük, ppi, parlaklık değeri, yenileme hızı.

Düzgün açıklayalım. PPI dediğimiz şeyin açılımı Pixels Per Inch'dir. Yani inç başına düşen piksel sayısı. En amiyane tabiriyle "çamur gibi" görüntü dediğimiz görüntü ekranın pikselleşmesi yani piksel sayısının düşerek göze batmasıdır. 23" ile 27" arasında 4" fark vardır. Yani 10,2cm'lik köşeden köşeye oluşan bir farktır. Bu inanılmaz bir boyut artışı demektir. Sonuç olarak 1080p bir panelde var olan ortalama ppi değeri 92 gibi bir şeydir. (Değişir çok az aşağı yukarı.) Siz aynı ARGE'de üretilmiş paneli 27" şekline getirirseniz bu 81 ppi gibi bir değere tekabül eder (kabaca anlatıyorum). Böylelikle çözünürlük sabit kaldıkça görüntü git gide kötü hale gelmiş olur. Bu yüzden 27" için bizler 4k tavsiye ederiz. Hiç olmazsa 2k panel tercih edilmelidir. Çünkü 2k'da 106 ppi gibi bir değer elde edilir. Bu değer 4k bir panelde 150 ppi gibi bir yerlerdedir.

Örnekleyecek olursak 27gn950-b model monitör 160 ppi'a sahiptir. Premium bir üründür. Bu yüzden amaç panel büyürken ppi değerini yüksek tutmak olmalıdır. Yoksa bildiğiniz eski tüplü monitörler sizlere daha iyi bir görüntü sunar.

Yenileme hızı zaten herkesin bildiği bir zamazingo.

Panel de önemlidir çünkü paneller değişkendir. Bir IPS panelde ghosting çok azken başka bir modelde çok fazla olabilir. Aynı model içerinde bile fark oluşur sürekli. Bu yüzden standart VA/IPS/TN panel tanımı yeterli değildir.

Parlaklık değeri görüntüyü iyileştirir. Kabaca ayarlarınızdan düşürüp yükselterek farkı gözlemleyebilirsiniz.

Çözünürlük zaten ppi değeri ile bağlantılı oluyor.

 
Son düzenleme:
@Nan0TecH çok mu zoruna gitti? 🤣 Azıcık araştırıp öyle yorum yap.

Cevap vermeye değmessin kardeşim git işine sana bişi diyen olmadı.
 
@Nan0TecH çok mu zoruna gitti? 🤣 azıcık araştırıp öyle yorum yap.

Kardeşim iyi misin sen laf yapıyorsun sadece öneri isteyen takar isteyen takmaz bundan sanane gözünü sevim uzatma ya.
 
James Donkey monitör önerip burada bana laf yapma. Sen sorununu bilmiyorsan soracaksın biz de düzgün bir şekilde açıklayacağız. Ama sen toxiclik yapmayı seçiyorsun.
Değiştirmiş 😁
 

Geri
Yukarı