önceki monitörüm acer fhd 75hz ips idi hatta ikisini şu an beraber kullanıyorum.
renkler konusunda çok ciddi bir fark göremiyorum.
merhaba, monitörünüzü aldınız mı?
Aldım hocam, 2 gündür kullanıyorum. Yarın iade edeceğim. Bir çok sebebi var aslında;
-Büyük ekran kullanımı güzel ama 24'' 1080p'den 27'' 1440p'ye geçiş yapmak pek etkilemedi beni çözünürlük olarak yani fark var ama geçiş yapmaya değecek bir fark yok. En azından benim için.
-Tasarım olarak çok kaba, özellikle AOC 24G2U ile yan yana koyunca çok kaba duruyor, hele ki çerçeveler.
-Ghosting var tabii ki özellikle oyunlarda fark edince rahatsız ediyor, fark etmediğim oyunlarda oldu ama.
Olumlu olarak;
+IPS ile renk farkı özellikle ayar yaptıktan sonra çok fazla fark olmadı, ekstradan siyahlar daha derin ama monitörü güzel şekilde bakış açınıza göre konumlandırmak gerekli. Yani VA olunca çok fark olur diye düşünüyordum olmadı ama daha iyi IPS panellerde fark olacaktır diye düşünüyorum.
Genel olarak iade etme sebebim, beklediğim/umduğum kalite (çözünürlük olarak) farkını yaşatmadı. Yani çoğunlukla film/video izlediğim için, 4K video açtığımda AOC 24G2U ile arasında ahım şahım keskinlik farkı yoktu. İade edip biraz daha koyup güzel bir IPS 2K veya direk 4K monitör almayı düşünüyorum.