2K monitör önerisi

Bütçe
12000
Bu FHD 2k değil malesef. 2k monitör 5k ya kesinlikle bulamazsın ha ikinci el olarak bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot Capture - 2025-03-10 - 21-35-40.png
    Screenshot Capture - 2025-03-10 - 21-35-40.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 33
Berkay'ın rehberi var. İnceleme verilerini alıp paylaşıyor sağ olsun. :D

32liği bir bakın isterseniz. Farklı model olsalar da bir fikir verir.

Son düzenleme:
Bu arada Samsung'un maksimum parlaklığı 350 ise Philips olanı almanızı öneririm özellikle HDR açınca düşük parlaklık sıkıntı çıkarıyor bir de Samsung da gsynic yok hoparlör olması da bir artı cidden zor seçim ben olsam Philips'i tercih ederdim fakat Samsung'un da artısı çok.

32liği bir bakın isterseniz.

Rtings'in ölçtüğü yöntem veya aletle alakalı bir durum, zira ASUS OLED XG27AQDMg monitöründe incelemesine bakın.
Alttaki videoda.
%147sRGB
%87 Adobe RGB.
%96 DCI P3.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Verdiğini görebiliyoruz. Rtings incelemesinde ise.
%100 sRGB.
%87 Adobe RGB.
%96 DCI P3.

Ictcp'de sRGB.
%99, 6

Verdiğini söylüyor.

Rtings ölçümleriyle diğer kanalların ölçümlerinin sonucu farklı. Hatalı değiller yöntemle alakalı bir durum olsa gerek. OLED bile %140 sRGB veremiyor gibi gözüküyor. Dediğim gibi rtings incelemesinde başka bir mevzu var.

XG27AQDMg OLED renk hacmi olarak 9.6 puan alırken Samsung 9.1 puan almış. Arada devasa bir fark yok. %147 sRGB sunan OLED ile bu kadar yakın puan almasının sebebi Samsung'un da %140 sRGB sunması zaten. Yoksa arada devasa puan farkı olurdu.

Samsung renk hacmi olarak 9.1 puan almış kaldı ki %100 srgb sunan bir monitör 9.1 puan alırken philips dediğiniz gibi %140 srgb sunduğu zaman 10 puan alır. En basitinden mantık hatası burada var. gidip diğer ips panellerin incelemesine de bakın %140srgb diye yazmıyor hiç birinde. rtings'in incelemeleri diğerlerinden farklı. O kadar teknik detaya hakim değilim ama, neyin ne olduğunu anlayacak kadar zekam var. Hiç incelemeyi paylaşırken bakmadınız mı bu monitörün srgb değeri bu kadar düşükse neden 10 üzerinden 9.1 puan almış diye? Tipik ips paneller ile aynı puanı almış.

Asus rog xg27acs modeline bakın samsung ile yakın puanlar almış. Arada devasa bir fark yok.

Yeterli araştırmayı yapmadan konuşuyorsunuz ondan sonrada iki saat laf anlatmak zorunda kalıyorum. Rtings renk gamutuna 10 üzerinden 9.1 vermiş hala diyor ki arada devasa fark var. Kendin gözünle görüyorsun bari inkâr etme be. Oled bile 10 puan alamazken philips %40 srgb farkı koyabilir mi? Mantığın buna yetiyor mu cidden?

Şuraya postu da bırakayım.
Desktop Screenshot 2025.03.10 - 21.16.25.17.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı