30 bin TL'ye mining sistem önerisi

150 MH 400 Watt 32000TL (fiyatı kafadan kaba topladım)
Daha önce anakartı ve PSU'suyla mining yaptım. Parçaları özellikle ekran kartlarını satarsan kalan parçaların piyasasının iyi olmasına göre dizdim. PSU sadece 12v kanalından 700 watt veriyor yarı yükte yani bu sistemdeki yükte %88 verimli olacağı firma tarafından test edilip garantilenmiş. Linux bile kullanacaksan ben ssd tavsiye ederim flash kesinlikle etmiyorum. Isınıyor ve sistemi kurması zor. O kadar yavaş kurulur ki 6-7 saatin gider. Sistemin yeniden başladığı zamanları formatları falan koyarsan SSD parasını uzun vadede her türlü çıkarır, hem de satarken zaten parasını geri alıyorsun büyük oranda. Anakart ile 3 ekran kartını bağlayarak daha önce madencilik yaptım sorunsuz 3 kartı destekliyor. Ekran kartlarından model düşerek 1000 lira ucuza toplayabilirdim ama daha düşük soğutmayla VRAM fazla ısınacağından hash düşecektir. Parasını uzun vadede çıkarır. Kart başı tek fanlıya göre 2 mh fark eder genel olarak.
Ayrıca fanları yan sanayi fanlarla değiştirip hızını rahatça %80'e çıkartmanı tavsiye ederim. Orijinal fan yıpranmazsa satarken çok daha rahat satarsın. Ayrıca macunu ve padleri gelir gelmez kaliteli linkteki kaliteli ürünlerle değiştirmen lazım.



boutiqueId=564557&merchantId=322515&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.79.1






 
Hocam ne diyorsunuz ben RTX 938493024 kullanıyorum yine de sizin kadar kazanamıyorum. Taktik verir misiniz?

Önce GT 220 kartımızı suya bandırıyoruz. Sonra toprağa gömüyoruz. Kediler üzerine 💩 bırakıyorlar toprağın ardından çıkarıyoruz ve anakarta takıyoruz belki siz 70 mh/s alabilirsiniz bizim toprak biraz verimli. (!)
 

Geri
Yukarı