Bir suçun hem dünyada hem ahirette cezalandırılması adaletli midir?

Bu arkadaş 1 aydır böyle temel seviyenin altında "İslam'da çelişki" konulu konu açıyor moderatörler niye onay veriyor onunda anlamış değilim.

Hayır anlamadığım şu bir suçlunun uzun yıllar belki milyar yıl (cehennemede) bir de 80 yıl dünyada ceza çekmesini niye istemesin ki biri.

Kişi Müslüman ise şunu demeli "Allah'a karşı gelmiş veya insanlara zarar vermiş cezası bu çeksin."

Suçlu değilseniz burada bir hata yoktur sizin için.

Sınırlı bir ömürle sınırsız cezayı hakedemezsiniz. 1 milyar yıl bile şu anki aklınıza gelebilecek en kötü insan için çok.

Hayır anlamadığım şu bir suçlunun uzun yıllar belki milyar yıl (cehennemede) bir de 80 yıl dünyada ceza çekmesini niye istemesin ki biri.

Kişi Müslüman ise şunu demeli "Allah'a karşı gelmiş veya insanlara zarar vermiş cezası bu çeksin."

Suçlu değilseniz burada bir hata yoktur sizin için.
Kişinin müslüman olmasına gerek yok suçlu birinin cezasini çekmesini istemesi için. Bazı kişilerin idam edilmesi bile dogruyken adam adaletsiz değil mi diyor. Hiçbir şey aa öbür dünyada çeker boşver canım diyerek gecilmemeli, cezası neyse olduğu gibi günümüzde verilmeli. Ben Altay Cem Meriç Müslümanlarını kaale almıyorum, size de önerim valorant ateistlerini ciddiye alıp kafa yormayın çok fazla.

Sınırlı bir ömürle sınırsız cezayı hakedemezsiniz. 1 milyar yıl bile şu anki aklınıza gelebilecek en kötü insan için çok.
Apo için 1 milyar yıl çok mu sence mesela? Elinde olsa kendi ellerinle bogmaz misin? İnsanların temel haklarındandir yaşam hakkı, ancak bazıları bu hakka sahip olmamalıdır. Örneğini de verdim biraz önce. Müslümanların bir diğer içinin rahat olma sebebi budur, suçlu kişinin cehennemde yanacagina inandiklari için bu dünyada kendini avuturlar genelde. Haklı olabilirler ne diyeyim, bende isterdim kendimi avutarak en azından içimi rahatlatmak.

Kişinin Müslüman olmasına gerek yok suçlu birinin cezasini çekmesini istemesi için. Bazı kişilerin idam edilmesi bile dogruyken adam adaletsiz değil mi diyor. Hiçbir şey AA öbür dünyada çeker boş ver canım diyerek gecilmemeli, cezası neyse olduğu gibi günümüzde verilmeli. Ben Altay cem meriç Müslüman'larını kaale almıyorum, size de önerim Valorant ateistlerini ciddiye alıp kafa yormayın çok fazla.

Apo için 1 milyar yıl çok mu sence mesela? Elinde olsa kendi ellerinle bogmaz misin? İnsanların temel haklarındandir yaşam hakkı, ancak bazıları bu hakka sahip olmamalıdır. Örneğini de verdim biraz önce. Müslüman'ların bir diğer içinin rahat olma sebebi budur, suçlu kişinin cehennemde yanacagina inandiklari için bu dünyada kendini avuturlar genelde. Haklı olabilirler ne diyeyim, bende isterdim kendimi avutarak en azından içimi rahatlatmak.

Evet çok. Aklına gelebilecek en pislik en iğrenç insanlar için bile çok. Sayının büyüklüğünün farkında değilsiniz sanırım.1.000.000.000 yıl resmen.1 kişiyi bebekken öldürseler. Ömrünü çaldığı için hadi diyelim 70 yıl cehennemde yansın katil.Daha fazlasını sadistliğe girer. Üstelik ölen 10 dakika acı cekiyor ama öldüreninki 10 dakika sürmüyor. 30 yıl boyunca öz kısını bodruma kitleyip tecavüz eden joseph friztz olayı mesela. Onun için bile 1 milyar yıl çok. Hiç durmadan 70-80 yıl yansa cehennemde yetmez mi sence. Suçluya suçundan daha fazla ceza vermek genelde apepe zihniyetidir profilindeki Atatürk resmine zıt seyler yazıyorsun.

Evet çok. Aklına gelebilecek en pislik en iğrenç insanlar için bile çok. Sayının büyüklüğünün farkında değilsiniz sanırım.1.000.000.000 yıl resmen.1 kişiyi bebekken öldürseler. Ömrünü çaldığı için hadi diyelim 70 yıl cehennemde yansın katil.Daha fazlasını sadistliğe girer. Üstelik ölen 10 dakika acı cekiyor ama öldüreninki 10 dakika sürmüyor. 30 yıl boyunca öz kısını bodruma kitleyip tecavüz eden joseph friztz olayı mesela. Onun için bile 1 milyar yıl çok. Hiç durmadan 70-80 yıl yansa cehennemde yetmez mi sence. Suçluya suçundan daha fazla ceza vermek genelde apepe zihniyetidir profilindeki Atatürk resmine zıt seyler yazıyorsun.
Atatürk'e zıt şeyler mi yazıyorum:D. Zamanında ayaklanma çıkaranlar asıldı, bombalandi. Sence senin gibi düşünerek mi hareket ettiler? Hayır, en iyisini yaptılar, hak edene hak ettigini verdiler. Bil de konuş bari. Suçluya suçundan fazla ceza veren yok, apo gibilerin yaşama hakkı yoktur, bunlar insan değildir, insan olsalar bebek öldürmezler, binlerce insanın ölümüne sebep olmazlar.

Eğer sen baskasinin canına kendi çıkarın için sebepsiz kastediyorsan sen her şeyi hak ediyorsundur. Bana göre yanmayacaksin, ancak 20 milyar yıl yanacagin söylense yine az gelir bana. Bazı "insanlar" her şeyi hak eder, bunu anlayamamissin henüz. Aileni gelse gözünün önünde biri katletse, onun içinde 70 yıl yansın yeter ya diyebilecek misin dostum?

Evet çok. Aklına gelebilecek en pislik en iğrenç insanlar için bile çok. Sayının büyüklüğünün farkında değilsiniz sanırım.1.000.000.000 yıl resmen. 1 kişiyi bebekken öldürseler. Ömrünü çaldığı için hadi diyelim 70 yıl cehennemde yansın katil. Daha fazlasını sadistliğe girer. Üstelik ölen 10 dakika acı cekiyor ama öldüreninki 10 dakika sürmüyor. 30 yıl boyunca öz kısını bodruma kitleyip tecavüz eden joseph friztz olayı mesela. Onun için bile 1 milyar yıl çok. Hiç durmadan 70-80 yıl yansa cehennemde yetmez mi sence. Suçluya suçundan daha fazla ceza vermek genelde apepe zihniyetidir profilindeki Atatürk resmine zıt seyler yazıyorsun.

Atatürk ve suçluya hafif şeyleri nerede duydun bu ikisini?

Allah bu suçun cezası şudur diyorsa hakettiğinden der sen sonsuz bilgelikte değilsin buna karar vermek sana düşmez.

Atatürk'e zıt şeyler mi yazıyorum:D. Zamanında ayaklanma çıkaranlar asıldı, bombalandi. Sence senin gibi düşünerek mi hareket ettiler? Hayır, en iyisini yaptılar, hak edene hak ettigini verdiler. Bil de konuş bari. Suçluya suçundan fazla ceza veren yok, apo gibilerin yaşama hakkı yoktur, bunlar insan değildir, insan olsalar bebek öldürmezler, binlerce insanın ölümüne sebep olmazlar.

Eğer sen baskasinin canına kendi çıkarın için sebepsiz kastediyorsan sen her şeyi hak ediyorsundur. Bana göre yanmayacaksin, ancak 20 milyar yıl yanacagin söylense yine az gelir bana. Bazı "insanlar" her şeyi hak eder, bunu anlayamamissin henüz. Aileni gelse gözünün önünde biri katletse, onun içinde 70 yıl yansın yeter ya diyebilecek misin dostum?

Evet diyebileceğim. Kim olursa olsun biyolojide anne baba dediğin şey sadece seni dünyaya getiren biri. Her şey bos gelip gecici sen kendin uğruna kendini feda edecek kadar birilerine anlam yüklüyorsan isterse karın olsun onu öldüren kişiye her şey müstahak deyip haksız fazla ceza veriyorsan senin suçludan ne farkın kalıyor? Yattığın yerden 1 milyar yıl yansın demek kolay. Ayrıca dediklerimi daha hala algılamamışsın. Bende bu tarz kişilerin Atatürk'ün astığı dedelerde dahil hiçbirinin yaşama hakkı olduğunu düşünmüyorum zaten öldür gitsin. Mesele o kişiyi öldürmeden 1 milyar yıl diri diri yakarak inanılmaz şiddetli olan bir eziyeti çektirmek. Kusra bakma bunu destekleyen insan sadisttir.

Atatürk ve suçluya hafif şeyleri nerede duydun bu ikisini?

Allah bu suçun cezası şudur diyorsa hakettiğinden der sen sonsuz bilgelikte değilsin buna karar vermek sana düşmez.

Alakası bile yok. Allah'ın adaletine kaldıysak yandık yani. Kendisi inanmayanları sonsuza kadar cehennemde yakacağım diyor. Sonsuz ne demek biliyor musun dile kolay insan beyni belli bir sayı büyüklüğünden sonraki sayıyı ve zamanı algılamıyor sadece 'çok' deyip geçiyor. Yahu bir insan düşün şu an bütün dünyayı havaya uçursun. 8 milyar insan var hepsi ortalama 40 yıl hayatta kalsa. 8 milyar X 40 yıl eşittir= sonuç kaç çıkıyorsa o kadar yanabilir cehennemde. Ki bu da adaleti sağlamaz. Asıl adalet aynı olayın aynı kişiye aynı sürede birebir yaşatılmasıdır. Diri diri insan yakmak nedir ya. Arkadaş mesela apo örneğini verdi. Apo bugüne kadar kaç insanın canını yaktı? 300 bin diyelim. 300 bin insanı neyle vurdu atıyorum mermiyle. Bu insanı 300 bin kez mermiyle vurup iyileştiriceksin işte mutlak adalet budur. Yaşattığı olayı birebir yaşatma. Ama günümüz şartlarında bu mümlün olmadığı için cezaları farklılaştırıyoruz. Hapis gibi cezalar bunun için çok basit kalır ama cehennemde 1 milyar yıl yakmakta çok ağır kalır.

Son düzenleme:
Evet diyebileceğim. Kim olursa olsun biyolojide anne baba dediğin şey sadece seni dünyaya getiren biri. Her şey bos gelip gecici sen kendin uğruna kendini feda edecek kadar birilerine anlam yüklüyorsan isterse karın olsun onu öldüren kişiye her şey müstahak deyip haksız fazla ceza veriyorsan senin suçludan ne farkın kalıyor? Yattığın yerden 1 milyar yıl yansın demek kolay. Ayrıca dediklerimi daha hala algılamamışsın. Bende bu tarz kişilerin Atatürk'ün astığı dedelerde dahil hiçbirinin yaşama hakkı olduğunu düşünmüyorum zaten öldür gitsin. Mesele o kişiyi öldürmeden 1 milyar yıl diri diri yakarak inanılmaz şiddetli olan bir eziyeti çektirmek. Kusra bakma bunu destekleyen insan sadisttir.
Anladığım kadarıyla dini kötülemek için her konuyu bir şekilde oraya bağlamaya çalışıyorsun, şimdi de cehenneme sarmissin. Dinsiz olarak ben dahil forumdaki kimse seni desteklemiyorsa bir problem vardır sanki. Bende cehennemi yanlış buluyorum çoğu konuda, ama konu suçluların ceza alması ise bir yanlış göremiyorum.

Aileyi bir değer olarak görmüyorsan, gelip geçici deyip geçiyorsan benim sana diyecek bir şeyim yok daha, en nefret ettiğim insan tipi değerim yok tarzı takılan insandır. Değerlere sahip olmayan insan çöplüktür. Haksız ceza diyorsun bir de adam öldüren kişinin çektiği cezaya:D. Neyse boşver kardeşim sen, felsefi okumaları azalt, düşüncelerin zamanla oturur.

Anladığım kadarıyla dini kötülemek için her konuyu bir şekilde oraya bağlamaya çalışıyorsun, şimdi de cehenneme sarmissin. Dinsiz olarak ben dahil forumdaki kimse seni desteklemiyorsa bir problem vardır sanki. Bende cehennemi yanlış buluyorum çoğu konuda, ama konu suçluların ceza alması ise bir yanlış göremiyorum.

Aileyi bir değer olarak görmüyorsan, gelip geçici deyip geçiyorsan benim sana diyecek bir şeyim yok daha, en nefret ettiğim insan tipi değerim yok tarzı takılan insandır. Değerlere sahip olmayan insan çöplüktür. Haksız ceza diyorsun bir de adam öldüren kişinin çektiği cezaya:D. Neyse boş ver kardeşim sen, felsefi okumaları azalt, düşüncelerin zamanla oturur.

Kemalist'im diye geçinme sağda solda sen önce adalet eşitlik nedir bu kavramları bir araştır öğren insan hakları hakkında biraz bilgi al. Dinsizsin diye benimle aynı fikirde olacaksın diye bir şey yok bu ülkedeki zeki insan sayısı %12 civarında. Aynı tarafta olan insanlar bile anlaşamıyor. Gerçeklerin farkına var. Uyan.

Kemalist'im diye geçinme sağda solda sen önce adalet eşitlik nedir bu kavramları bir araştır öğren insan hakları hakkında biraz bilgi al. Dinsizsin diye benimle aynı fikirde olacaksın diye bir şey yok bu ülkedeki zeki insan sayısı %12 civarında. Aynı tarafta olan insanlar bile anlaşamıyor. Gerçeklerin farkına var. Uyan.
Geciniyorum var mı diyeceğiniz efenim? Aynı fikirde olmak zorunda değiliz zaten, normalde aynı kümede olan kişiler(müslüman, ateist vb ) birbirlerini körü körüne desteklerler, sende o bile olmamış onu demeye çalışıyorum. Ülkedeki zeki insan sayısı oldukça az maalesef evet, ve bu oranın içinde hiçbir değeri olmayan insanlar yer almıyor maalesef.

Eğer bir gün olur da çok yakınınız öldürülürse, o zaman dusuncelerini bekliyor olacağım. Ailen seni sevmemiş olabilir, bu yüzden herkesin ailesi aynı gibi bir düşünceye kapılma. Her aile aynı değildir, senin için hayatını feda eden insanlara nankörlük yapılamaz istisnalar haricinde. İyi sosyaller canım sana.

Geciniyorum var mı diyeceğiniz efenim? Aynı fikirde olmak zorunda değiliz zaten, normalde aynı kümede olan kişiler(Müslüman, ateist vb ) birbirlerini körü körüne desteklerler, sende o bile olmamış onu demeye çalışıyorum. Ülkedeki zeki insan sayısı oldukça az maalesef evet, ve bu oranın içinde hiçbir değeri olmayan insanlar yer almıyor maalesef.

Eğer bir gün olur da çok yakınınız öldürülürse, o zaman dusuncelerini bekliyor olacağım. Ailen seni sevmemiş olabilir, bu yüzden herkesin ailesi aynı gibi bir düşünceye kapılma. Her aile aynı değildir, senin için hayatını feda eden insanlara nankörlük yapılamaz istisnalar haricinde. İyi sosyaller canım sana.

Nankörlük apayrı bir şey konuyu çarpıtma. Şu an gördüğüm en büyük örneksin, ateist olup da gerçeklerin farkına varıpda düşünceleri hala dinci zihniyetinden kurtulamamış biri. Birinci derece istersen karın evladın baban öldürülsün. Elbetteki üzülürsün ağlarsın yasını tutarsın ben sadece kendimi yırtacak kadar ağlayıpta bozuntuya vermem o apayrı bir konu şu anki konumuzla alakası yok. Sıkıntı senin bunu yapan kişiye hakettiğinden fazla ceza vermen (senin tabirinle 1 trilyon yıl) senin ondan hiçbir farkın kalmaz bunu yaparsan hatta daha ondan daha beter biri olursun kapiş. Birisi birinin 100 bin TL'sini çaldıysa o adama kalkıpta 100 milyon lira ceza veremezsin olay bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı