32 Bit ve 64 Bit Arasındaki Farklar Nelerdir?

• Konuyu başlatan serifcan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 8.931
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çoğu bakkal sormadan 32 bit kurar, milattan kalma bir ses ve ekran kartı sürücüsünü yükler ve postalar kasayı.
Windows 8 64 bit için formata götürdüğümde 64 bitin olmayan kusurlarından bahsediliyor.

Bilmeyip de boş konuşan çok insan var. Donanıma merak sardığım ilk zamanlar bende öyleydim :D Kurtuldum o huyumdan.
Biliyorsan anlatırsın, bilmiyorsan susarsın. En azından yalan konuşmazsın.

Windows 7'de çalışan oyunlar Windows 8'de çalışmaz falan gibisinden boş lafları çok duymuşsunuzdur.
Gel sana XP kurayım, miss gibi her şeyini oynarsın falan. Cahil herifler Windows 8 kurmayı bile bilmiyor.
XP'ye en son Wolfteam hilelerini çalıştırabilmek için geri dönmüştüm.

Wİndows 8'i USB'ye boot etmeyi becerebilecek çok az bakkal vardır. Bunlar CAHAL herifler.

Öncelikle ben 10 senelik sisteme W8.1 64Bit kurdum ve sonra sanki ben o sistemi SSD'den boot ettiğimi sandım. Daha önceden W7 Ulti 64 Bit vardı. Oda sağolsun 32Bit'ten hızlı açılıp kapanıyordu. Adobe'nin programlarına falan destek veriyor.

Çoğu bakkal sormadan 32 bit kurar, milattan kalma bir ses ve ekran kartı sürücüsünü yükler ve postalar kasayı.
Windows 8 64 bit için formata götürdüğümde 64 bitin olmayan kusurlarından bahsediliyor.

Bilmeyip de boş konuşan çok insan var. Donanıma merak sardığım ilk zamanlar bende öyleydim :D Kurtuldum o huyumdan.
Biliyorsan anlatırsın, bilmiyorsan susarsın. En azından yalan konuşmazsın.

Windows 7'de çalışan oyunlar Windows 8'de çalışmaz falan gibisinden boş lafları çok duymuşsunuzdur.
Gel sana XP kurayım, miss gibi her şeyini oynarsın falan. Cahil herifler Windows 8 kurmayı bile bilmiyor.
XP'ye en son Wolfteam hilelerini çalıştırabilmek için geri dönmüştüm.

Wİndows 8'i USB'ye boot etmeyi becerebilecek çok az bakkal vardır. Bunlar CAHAL herifler.

Katılıyorum. Abi geçen sene bir arkadaşım yeni bilgisayar aldı. Dedim Casper alma hayatının hatasını yaparsın , TTNet alma kağnı gibi yarı yolsa kalırsın dedim dedim dinletemedim. Gitti Casper + TTNet ikilisini aldı. 1-2 Ay sonra sistem bozulmuş bakkala götürmüşler. Adam az daha XP SP1 kuracakmış. Sistemde Core i7 - 8GB Ram - OEM bir AMD E.Kartı var ( Biraz BAKKAL tarzı tanıttım ama tam modelini bilmiyorum :D ) Gel kurayım hiç bir sıkıntın kalmaz. Ne virüs derdin olur ne bir şey demiş. Sonra oda geldi bana attırayım mı diye dedim ona gel ben sana beleşten W8 kurayım da bari sistemi kurtarayım dedim. Sonra vazgeçmiş bilgisayarcıdan da garantiye yollamış. Oradan da sadece Orj. W7 Home Pre kurup getirmişler :D

Arkadaşım biliyosun bilgisayarlar 1001011100.... diye kodlanmıştır. 64 bitte bilgisayarın yapabileceği iş miktarı en fazla 2üzeri64 değer alırken, pc 32 bitte 2üzeri32 değer tutabilir. Bu durumda bilgisayarını yarı hızında yarı kapasitede çalıştırmak ne işe yarar. Artık devir 64 bit devri..

Arkadaşım biliyosun bilgisayarlar 1001011100.... diye kodlanmıştır. 64 bitte bilgisayarın yapabileceği iş miktarı en fazla 2üzeri64 değer alırken, pc 32 bitte 2üzeri32 değer tutabilir. Bu durumda bilgisayarını yarı hızında yarı kapasitede çalıştırmak ne işe yarar. Artık devir 64 bit devri..

Eğer üs şeklinde belirtirsek 2 üstü 64 2 üstü 32'den 64 yada 32 kat daha fazla işlem yapar. 2 Katı kadar değil.. yoksa çoktan 1024Bit e geçmiştik :D

Tamam 64 bit işletim sistemi caizdir ama 32 bitten 2 kat daha performanslı değildir. Fosil bir işlemciniz yoksa 64 bit kurmalısınız. Çok eski sistemlerde ise 64 bit stabil çalışmıyor 32 bit kurmalısınız.

64 bit kanser yapıyormuş ayrıca Windows 8 kullananlarda erken alzheimer belirtileri görülmüş. Aman deyim XP kullanın.

64 Bit

4 Gb üstü ramleri kullanabilir.

Call of Duty Ghost 64 bit istiyor :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı