32 GB RAM gerekli mi?

Bunu belirleyecek tek bir şey var o da oynamak istediğiniz oyunun veya kullanmak istediğiniz programın önerilen sistem gereksinimleridir. Mesela şu an yeni çıkan oyunlar en fazla 16 gb istiyorlar, 24 gb veya 32 gb ram takarak geleceğe yatırım yapılmış olur. Bu kadar basit.
Hocam geleceğe gerek yok cod mw2 de 32 gb rame geçtim 1080pde en az 20 fps farketti. Yani yeni çıkan oyunlar en fazla 16 gb istiyor diye bi durum yok özellikle online oyun oynayanlar için kesinlikle geçilmeli zaten sistem 5 6 gb ram yiyor artık.

Hocam geleceğe gerek yok cod mw2 de 32 gb rame geçtim 1080pde en az 20 fps farketti. Yani yeni çıkan oyunlar en fazla 16 gb istiyor diye bi durum yok özellikle online oyun oynayanlar için kesinlikle geçilmeli zaten sistem 5 6 gb ram yiyor artık.
Kusura bakma da biraz fazla sallamissin bence 20fps😁

Kusura bakma da biraz fazla sallamissin bence 20fps😁
Aynen hocam sallıyorum. Bu arada dual 4x8 3600 cl18 xmp açık kullanıyorum bu şekilde sorun yaşarmıyım performans nasıl olur diye düşünen arkadaşlar için belirtmek istedim.

16 gb ram ile ram kullanımı online tarafta 9 10 gb dolaylarındaydı 32 gb sonrası 11 12 gb dolaylarına çıktı ve fps dalgalanması bi hayli azaldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
16 GB seviciler gelmeden gerekli olduğunu düşündüğün 32 GB RAM'lerin siparişini geçebilirsin hocam.

1080P'de kullanılan RAM miktarı değerlerini hatırlamıyorum. 2K monitörde 32 GB RAM kullanıyorum. Ultra ayarlarda God of War 25GB civarı, Hogwarts Legacy ise 21GB civarı kullanıyor.

2023 yılı için güncel oyunlarda 32 GB RAM gerekli mi? Hangi yıla kadar yeterli. Yani 64 GB RAM hangi yılda standartlaşır? Bana göre 32 GB RAM gerekli. Ama Türkiye'de çoğu bilgisayar 16 GB veya 8 GB kullanıyor. Diğer ülkelerde ise genellikle 16 GB veya 32 GB kullanılıyor. Steam'in anketlerine göre tüm dünyada ortalama 16 GB RAM kullanılıyor.
Günümüzde 32 yetersiz. En az 64 olmalı. Günümüz oyunlar ve Win 11 sağolsun 16 GB kasıyor.

X
16 GB seviciler gelmeden gerekli olduğunu düşündüğün 32 GB RAM'lerin siparişini geçebilirsin hocam.

1080P'de kullanılan RAM miktarı değerlerini hatırlamıyorum. 2K monitörde 32 GB RAM kullanıyorum. Ultra ayarlarda God of War 25GB civarı, Hogwarts Legacy ise 21GB civarı kullanıyor.
God of war sorunlu bir oyundu bence ram konusunda 8 10gb civarinda kullaniyor rami ilk açılışta oynadikca daha fazla ram yemeye başlıyordu.

Günümüzde 32 yetersiz. En az 64 olmalı. Günümüz oyunlar ve Win 11 sağolsun 16 GB kasıyor.
Aynen kardeşim 64 yapalim yanina da ketcap mayonez olsun mu😁

X

God of war sorunlu bir oyundu bence ram konusunda 8 10gb civarinda kullaniyor rami ilk açılışta oynadikca daha fazla ram yemeye başlıyordu.

Aynen kardeşim 64 yapalim yanina da ketcap mayonez olsun mu😁
Hocam God of War'da ne gibi bir sorun olduğunu düşünüyorsunuz? 32GB ram ile yağ gibi akıyor oyun. Herhangi bir optimizasyon sorunu ile karşılaşmadım. Ayrıca 32GB ram'lere geçmeden önce tek 8GB ile kullanmaya çalıştığımda ağır fps drop yemiştim. Yeterli olmayacağı aşikar. Israr edilmesinin anlamı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı