32 GB RAM gerekli mi?

Hocam God of War'da ne gibi bir sorun olduğunu düşünüyorsunuz? 32 GB RAM ile yağ gibi akıyor oyun. Herhangi bir optimizasyon sorunu ile karşılaşmadım. Ayrıca 32 GB RAM'lere geçmeden önce tek 8 GB ile kullanmaya çalıştığımda ağır FPS düşmesi yemiştim. Yeterli olmayacağı aşikar. Israr edilmesinin anlamı yok.

Sen yanlış anladin dostum tabii ki 32 GB ile akıyor oyun ama arastirabilirsin RAM konusunda sıkıntılı bir oyundu belki sonradan cozulmustur bilemiyorum.

Sen yanlış anladin dostum tabii ki 32 GB ile akıyor oyun ama arastirabilirsin RAM konusunda sıkıntılı bir oyundu belki sonradan cozulmustur bilemiyorum.

Araştıracağım, teşekkür ederim tavsiyelerin için. Aşırı RAM kullanımı söz konusu gerçekten. Bu sebeple 32 GB'a geçişin gerekli olduğunu düşünüyorum.

2023 yılı için güncel oyunlarda 32 GB RAM gerekli mi? Hangi yıla kadar yeterli. Yani 64 GB RAM hangi yılda standartlaşır? Bana göre 32 GB RAM gerekli. Ama Türkiye'de çoğu bilgisayar 16 GB veya 8 GB kullanıyor. Diğer ülkelerde ise genellikle 16 GB veya 32 GB kullanılıyor. Steam'in anketlerine göre tüm dünyada ortalama 16 GB RAM kullanılıyor.
Şuanda en güncel oyunlar 18 GB ile sorunsuz oynanabiliyor.

Ben de ne olur ne olmaz Adobe programlarını da rahat kullanmak adına 2x8 daha ekledim sisteme aynı marka ve model ama CPU-Z'ye bakmaktan korkuyordum. Maalesef 2 Ram Hynix, 2 ram Samsung çıktı :( Şimdi neye güvenip Mhz OC yapabileceğimi bilmiyorum. Önceden en azından 3333'te 15cl değerinde rahatlıkla kullanıyordum. Şimdi maalesef sıkıntı çıkıyor.

Son düzenleme:
Bence 32 artık standart oldu. 64 düşünülmeli. Steam tarafına hiç bakmayın hocam Hogwarts Legacy indirme yaparken yorumları okuyayım dedim biraz yerden yere vurmuşlar yok crash veriyor 30 FPS vs vs. hep sistem sorunu bunlar.

RX 570 ile bile 60FPS sabit oynayabiliyorum hocam hem de SSD de bile değil oyun. 16 GB RAM var RAM kullanımında da sıkıntı yok. Tabii benim sürüm Steam değil malum sürümlerden dolayısıyla o sürüm ekstra optimize edilmiş deniyordu.

RX 570 ile bile 60FPS sabit oynayabiliyorum hocam hem de SSD de bile değil oyun. 16 GB RAM var RAM kullanımında da sıkıntı yok. Tabii benim sürüm Steam değil malum sürümlerden dolayısıyla o sürüm ekstra optimize edilmiş deniyordu.
Hocam düşük ayarlarda 60 FPS oynayabiliyorsunuz ama orayı unutmayalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı