3600X vs 9600K

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuraya bakınca 3600X gereksiz geliyor. 3600'ün TDP'si de 65W mis gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha anlamıyorsanız doktora falan görünün.

Son düzenleme:
@GCN

Her şeyden önce, adamlar 65W TDP, R7 3700X gibi bir sanat eseri üretti. Gidip de hala Intel Intel diye tutturan varsa, ona her şey müstahaktır. Bırak, kazıklansın.
Siyasete benziyor. Oy atma mevzularına. Bir de dağ filminde geçen bir fıkra vardı o aklıma geldi. 😄😄 İnsanlar komedi.

@tayfunsagdic

3600X, 1080p'de i5 9600K ile kafa kafaya gidiyor. Öne geçtiği oyunlar da var. Yani Intel'in tekli çekirdek liderliğini tokatlıyor. İş 2K ve 4K'ya gelince, zaten lider.

Arkadaşıma 3600X'li sistem kurdum ve stok soğutucusu ile yükte 60-64 derece görüyor. Daha iyi bir kasa ve custom soğutucu ile 55 dereceye kadar çok rahat iner.

Sen de gelmiş, işlemcinin yanında daha stok soğutucu vermekten aciz bir firmanın işlemcisini savunuyorsun. Dikkatini çekerim, o yaptığın fiyat kıyasında birinin stok soğutucusu var, diğerinin yok. Sen yükte 65 dereceye çıkmamakla övün, bir R5 3600X sahibi, seni render, yayın, çoklu işlem/çekirdek performansı ve 2K/4K oyunda sollasın. O da yetmiyormuş gibi, 1080p performansındaki liderliğini sarssın. Sen de hala i5 9600K ehe ehe de.

Kim fanboy belli. 2017'ye kadar sürekli Intel kullanmış ve artık AMD'ye şans vermişsem bu benim fanboy olduğumu göstermez. Fanboy tanımına sen giriyorsun, haberin yok.

İyi günler :)
Öyle bir konuşuyosun ki sanki şimdiye kadar AMD piyasadaydı ve çok iyiydi. Bugüne kadar İntel işlemcilerle geliyosun sonra İntel berbat gibisinden yorum yapıyosun. Dur bakalım daha İntel ölmedi. Bu arada ben fanboy değilim fakat piyasada insanlar İnteli öyle gömme başladı ki sanki şimidiye kadar AMD kullanıyorlardı.

Dur bakalım daha İntel ölmedi. Bu arada ben fanboy değilim
Daha ölmedi deyince aklımda direkt bu canlandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Öyle bir konuşuyosun ki sanki şimdiye kadar AMD piyasadaydı ve çok iyiydi. Bugüne kadar İntel işlemcilerle geliyosun sonra İntel berbat gibisinden yorum yapıyosun. Dur bakalım daha İntel ölmedi. Bu arada ben fanboy değilim fakat piyasada insanlar İnteli öyle gömme başladı ki sanki şimidiye kadar AMD kullanıyorlardı.
Ve ben emin ol senden çok AMD işlemci kullanmışımdır. AMD ryzen serisi ile güzel bir başlangıç yaptı fakat bundan önce AMD'de bizi çok ağlattı.

Intel vs AMD kıyaslamasını genelde oyun bazında yapıyorsunuz. Ben de oyun bazında maliyet tablosu hazırladım. Ryzen 5 3600 & RTX 2060 vs i5 9600K & GTX 1660 aynı fiyatta. Ne demek Intel daha ölmedi? Daha ne kadar ölmesi gerekiyor?

@Elen Riannon

Henry Ford misali; biz ne üretirsek, insanlar alır kafasındaki bir firmayı gömmeyeceğiz de ne yapacağız? İnsanları enayi yerine koyan firmaya dediklerimiz az bile. Şu an Nvidia kullanıyorum ama darısı Nvidia'nın da başına. Zaten onun da eli kulağında. Intel en az 5 yıllığına öldü ve helvasını kavurduk. Başımız sağ olsun. Bu rekabet ve uzun süredir olan Intel tekelinin sarsıntıya uğraması, sen ben gibi her kullanıcı için önemli. Rekabet kızışırsa, teknolojik atılımlar artar ve uygun fiyatlandırma politikaları üretilir.

Hayatında hiç bu açıdan baktın mı? Hiç sanmıyorum. Bu süreçte AMD de şımarır ve insanları keriz yerine koymaya başlarsa, merak etme onu da gömeriz.

• Beğen
İfadeler: GCN
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı