3D baskıdaki boşluk problemi nasıl giderilir?

hiddenuser404

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMING F15 | Arch Linux
13th Gen Intel® Core™ i7-13620H
NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU
16,0 GB RAM
Kendi üretimim olan 3D yazıcım ile uzun süredir çeşitli baskılar alıyorum fakat şu an görselde de görebileceğiniz dolgu ve duvarlarda bir boşluk sorunu var. Flow artırmayı denedim fakat çözülmedi. Motor adım ayarlarını da kontrol ettim sorun yok. Yardıma ihtiyacım var.

Kullandığım filament: Microzey PLA
Sıcaklık: 205C
Hız: 50mm/s
Geri çekme: 6mm

1749664810660.png

Kendi üretimim olan 3D yazıcım ile uzun süredir çeşitli baskılar alıyorum fakat şu an görselde de görebileceğiniz dolgu ve duvarlarda bir boşluk sorunu var. Flow artırmayı denedim fakat çözülmedi. Motor adım ayarlarını da kontrol ettim sorun yok. Yardıma ihtiyacım var.

Kullandığım filament: Microzey PLA.
Sıcaklık: 205C.
Hız: 50mm/s
Geri çekme: 6mm.

Eki Görüntüle 2510040

Sorun fiziksel gibi görünüyor. Yani yazıcıdaki fiziksel bir parçadan.

Öncelikle ekstrüderi kontrol edin. Özellikle plastik parçalarda çatlama olmuş olabilir; bu.
Da soruna neden olabilir?

Ardından nozüle bakın. Teflon tüp ile nozul tam oturmamışsa, dışarıya filament sızıntısı yapabiliyor. Gerekirse teflon borunun ucunu 90 derece olacak şekilde düzgünce kes ve tekrar yerine yerleştir.

Eğer sorun devam ederse, nozulun ömrü dolmuş olabilir. Nozülu değiştirmeyi dene hocam.

Bunlardanda değilse filament belki nem kapmış olabilir. Farklı bir filament ile deneyin bir de.

Sorun fiziksel gibi görünüyor. Yani yazıcıdaki fiziksel bir parçadan.

Öncelikle ekstrüderi kontrol edin. Özellikle plastik parçalarda çatlama olmuş olabilir; bu.
Da soruna neden olabilir?

Ardından nozüle bakın. Teflon tüp ile nozul tam oturmamışsa, dışarıya filament sızıntısı yapabiliyor. Gerekirse teflon borunun ucunu 90 derece olacak şekilde düzgünce kes ve tekrar yerine yerleştir.

Eğer sorun devam ederse, nozulun ömrü dolmuş olabilir. Nozülu değiştirmeyi dene hocam.

Bunlardanda değilse filament belki nem kapmış olabilir. Farklı bir filament ile deneyin bir de.
Açıkçası söylediklerinizin hepsini denedim. Teflon tüpü yeniledim, nozülü de. Ekstrüder kısmını tam kavrayamama ihtimaline karşı yeniledim. Yeni bir filament açıp denedim şimdi, aynı sorun devam ediyor.

extruder motoruna step ayarı yaptınmı? eğer önceden olmuyorsa akışı sınırlayan bir öğe var nozzle veya hotend tıkanıklığı gibi.
Evet yaptım. Adım ayarında şu an herhangi bir sorun yok.

Farklı bir slıcer denediniz mi acaba? Orca slicer gibi. Birde o şekilde deneyin.
Konfigrasyon biraz uzun sürecek. Ben deneyene kadar belki sorun hakkında bir işe yarar diye Cura profilimdeki parametreleri ekteki dosyaya koydum.

Ayrıca dikkatimi çekti, sorun sadece duvarlarda var. İç dolguda veya dış yüzeyde herhangi bir sorun göremedim.

Dosya Ekleri

• degerler.txt
    912 bayt · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı