4 milyon ile çalışmadan yaşanır mı?

Konuyu fikir almak içinmi açtın, insanları aşağılamak için mi? Sizin gibiler bu forumu nereden buluyorsa artık anlayamıyorum yallah 2 ev al kiraya ver 15000TL'ye geçinmeye çalış.
Saçma sapan yorum gelirse ne dememi bekliyorsun peki 4 milyona ev alamazsın diyosun. Bu yaşadığım nezih semtte bile 2 milyona dolu ev var.

Nerden biliyorsun ben belki tek kıt kanaat asgari ücrete yakın parayla geçineceğim ömrümü bu şekilde idame ettireceğim belki, sadece hayatta kalma çabası içinde kalacağız.

Siz hala araba alınmaz ev alınmaz lüks içerisinde düşünmeye devam edin her şeyi.

200000 Euro ediyor. Batı dillerinden birini öğrenip Avrupa'da üniversite (orta hallileri bile bizim ODTÜ, Boğaziçi'nden falan iyidir) okuyabilirsin ve har vurup harman savurmazsan en kötü 70-80k Euro'ya (çoğu masraf dahil. Almanya öğrenciler gelince rahat yaşamaları için gelmeden önce 10k Euro istiyor senelik. Epey abartılmış bir miktar yani.) işini halledersin. İşinde iyi olursan birikimin de var, uzun vadede vatandaşlık alınabilir. Belki ticaret yapmazsın ama çocukların çöpçü olsalar dahi insani koşullarda yaşarlar, küçük bir örnek sadece.

Uğraşamam dersen bitmemiş ev/arazi/sanayi bölgesinde yer vs. alınabilir araştırıp. Çok para değil ama az da değil kesinlikle. Sadece kafanın ticarete basması lazım.

Basit bir hesapla 4 milyon TL'nin 3.5M'luk kısmını yıllık faize kalan 500K TL'yi ise 1 yıllık gider olarak sayarsanız 3.5M'dan yaklaşık 800K civarında yıllık faiz geliyor. Enflasyon olmasa güzel bir şekilde yaşanır.

@Dryus faizden gerçek getiri elde etmek çok zor iş. Dünya genelinde faiz enflasyonla aynıdır aşağı yukarı, siz bankaya parayı işlettirirsiniz o da paranın değerini korur. TR'de o iş yok birkaç yıldır, reel (enflasyondan arındırılmış) faiz negatif, arada dağlar kadar fark var. Resmi enflasyonun bile yüzde 60-70 olduğu ortamda bankalar yüzde 30-40 faiz anca veriyor bugün. Her sene paranız resmi verilere göre bile yüzde 30-40 değer kaybedecek yani, 3-4 sene sonraki halini düşünmeye gerek bile yok. En mantıklısı ticaret, ona da herkesin kafası basmaz. Benim param olsa eğitime ayırır biraz da borsaya bakınırdım, kafam ticarete basmıyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı