4 Yıllık Monster deneyimim

Yaklaşık 1 haftadır Monster Abra A7 v12.2 kullanıyorum. Şu an için doğal olarak bir sorunla karşılaşmadım. Fakat ısınma konusunda arkadaşın dediği çok anormal geldi. Dün RDR 2 oynarken arkada core temp açık bıraktım ve oyundan çıkınca işlemcinin max 90 dereceye kadar ulaştığını gördüm. Ama elimde aşırı derecede bir sıcaklık da hiç hissetmedim.
90 derece sorun teşkil etmez , titiz kullanın

90 derece sorun teşkil etmez , titiz kullanın
Sorun teşkil etmediğinin farkındayım da sanki elini yakıyormuş gibi tasvir edildiği için bunu yazma gereği duydum. Hafif bir ısı geliyor sadece o da zaten güç düğmesinin sol ve alt tarafında hissediliyor. Klavyede o kadar sıcaklık hissedilmiyor. Bunu belirtmek için yazdım.

Sorun teşkil etmediğinin farkındayım da sanki elini yakıyormuş gibi tasvir edildiği için bunu yazma gereği duydum. Hafif bir ısı geliyor sadece o da zaten güç düğmesinin sol ve alt tarafında hissediliyor. Klavyede o kadar sıcaklık hissedilmiyor. Bunu belirtmek için yazdım.

Hocam bu modeli kullandım 2 gün, inan tahammül edemedim touchpad tarafı çok ısınıyordu. Bileğim 30 saniye kalınca acı hissediyordum.

Hocam bu modeli kullandım 2 gün, inan tahammül edemedim touchpad tarafı çok ısınıyordu. Bileğim 30 saniye kalınca acı hissediyordum.
Hocam, aynı modelin 1 TB takılı halini kullanıyorum şu anda ve touchpad tarafı tam aksine buz gibi. Tabi ben soğutucu stand kullanıyorum onunla çok alakalı mı bilemiyorum. Eğer herkes bu tarz ısınma yaşıyorsa benim soğutucu standıma helal olsun o zaman 😅

Son düzenleme:
Mayıs ayından beri ben de Abra A7 V12.1.1 kullanıcısıyım. Özellikle yaz boyu masaüstü bilgisayarımı götüremediğim diğer evimizde epeyce kullandım. Isınma ve klavyede sıcaklık sorunu hiç olmadı. Tek dikkatimi çeken şey oyun oynarken direk masaya koymadan altına yükseltici bir stand ile daha serin ve sessiz çalışıyor. Bunun dışında internet vs gezinirken sessiz moduna alıp sıfır ses ile kullanılıyor.
Memnun olmadığım tarafı hoparlör ses kalitesi.
Kasayı 5-6 kere söktüm. M2 SSD taktım ikinci slota. Sonra boş SSD tarafına eski bir dizüstü HDD taktım fakat hem açılışı hem de sistemi acayip yavaşlatmıştı. Direk söktüm ve daha sonra oraya 480 GB kapasiteli bir SSD taktım. Tüm bu sökme takma operasyonları için kasayı dikkatlice açıp kapattım. Şimdilik kasada fiziksel bir sorun da olmadı. Tabi kesin konuşmak için en az 1 yılı doldurmak gerek. Çok şikayet eden de var sorun yaşamayan kullanıcı da çok. Dedikleri gibi şans işi.
Sonuçta marka ve ürünler gömülecek kadar kötü değil bence. Tabiki bir MSI beklememek lazım ama bu oynak ve kullanıcı düşmanı döviz kuru ortamında iyi bir alternatif.

Yakin zamanda sattim bende v15.1.1 vardi yasadiginiz sıkıntilar tabiki dogrudur ancak ben aldigim cihazi 6 ay kadar kullandim ama hergun en az 7 saat kadar kullandim ve bazen 4 saat 5 saat oyun oynadigim oldu hicbir problem yasamadim. Hatta linux kurdum uzun sure linux kullandim hersey guzel calisiyor fakat asiri isiniyordu bu sebeple de cihazi sattim linux ihtiyacimdan dolayi belki benimki yeni nesil oldugu icin problemle karsilasmamis olabilirim ayrica ekrani hic nazik acmadim yine problemle karsilasmadim 2 kez yukseltme icin 2 kez de temizlik icin actim cihazin arkasini yine bir problemle karsilasmadim. Muhtemelen yeni cihazlarda bazi seyleri duzeltmisler ama benimki gibi sorunsuz kullanan belki %5 falandir cogu sizin gibi sıkıntılar yasamis cihazla ilgili ha bu arada cihaz bostayken bile gereksiz fan aciyor bu da beni baya sinirlendiriyordu.

Bu yüzden Gaming laptop alırken şu markalara yönelin:

• MSI Gaming
  • ASUS ROG
  • Lenovo Legion
  • Dell Gaming/Alienware
  • GameGaraj Blaster
  • Acer Nitro/Predator
diyoruz. Gaming laptop dünyasının en kaliteli marka/modelleri bunlardır Türkiye' de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yüzden gaming laptop alırken şu markalara yönelin:

• MSI Gaming
  • ASUS ROG
  • Lenovo Legion
  • Dell Gaming/Alienware
  • GameGaraj Blaster
  • Acer Nitro/Predator
diyoruz. Gaming laptop dünyasının en kaliteli marka/modelleri bunlardır Türkiye' de.
Hocam ben eski tecrübelerimden kaynaklı asusa çok yanaşma taraftarı değilim . Dell de dizayn konusunda çok saçmaladı. Şu an gözlemlediğim kadarıyla omen serisi , Lenovo , Acer predator. İyi gidiyor (kesinlikle nitro değil)

Hocam, aynı modelin 1 TB takılı halini kullanıyorum şu anda ve touchpad tarafı tam aksine buz gibi. Tabi ben soğutucu stand kullanıyorum onunla çok alakalı mı bilemiyorum. Eğer herkes bu tarz ısınma yaşıyorsa benim soğutucu standıma helal olsun o zaman 😅
Hocam %100 soğutucu standınızdan dolayı hissetmiyorsunuzdur, inanın net hissetmesem vermeyecektim. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı