@Ömer Faruk Ermiş zaten sizin dediklerinizi de dikkate alarak kendime i5 li bir sistemde topladım. Benchmark testlerinde fazla performans farkı olmadığını da görünce ikna oldum.
@Egehan Orçun katı görüşlü biri değilim her söyleneni hemen kabul etmek yanlıştır. Bunu da size öneririm. Fakat zamanınızı almazsa sizden de sistem tavsiyesi bekliyorum. Ama lütfen sende ironi yapma.
@Ripper ve @Glitchy kesinlikle dediklerinize katılıyorum kart nvidia olmalı işte bunda katıyım katıysak eğer. O nedenle tavsiyeleri dikkate alıp işlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltince yine nvidia tercih ettim.
@Glitchy i5 i küçümsemiyorum. Dediklerine katılıyorum. Ayrıca benim işim önce kurgu yapılan videoya sonra after işlemi yapmak.
@Mertcan Ardil emeğine teşekkür ederim.
@RuFF+ kardeş sen ironi yapma lütfen. Önerilerin benden fazla olsa nolacak intel de mühendis mi oldun ? Fakat ben eleştiriye açık biriyim. O nedenle bilgin fazla olabilir bundan yinede saygı duyuyorum. Dediklerini de dikkate alıyorum. Xigmatek Asgardı seçmemin sebebi Vatan'dan gelen öneri ve atx 600 watt kasa içerisinde bütçeme en uygun olan...
@Yahya38 aslında doğru söylüyorsunuz bende öyle bir anakart istiyorum fakat sorun bütçe o nedenle dediğinizi dikkate alacam benimde kafamda anakartı yükseltmek var.
Şu an sizlerin tavsiyesi ve düşüncem üzerine bende ağır basan sistem bütçeme göre ;

Msi b150 gaming anakart
i5 6600k işlemci
gtx 970 asus oc 4 gb 256 bit ekran kartı

gerisi aynı sitem olacak zaten...

AYRICA HERKESE TEŞEKKÜRLER...
 
Son düzenleme:
Rica ederim. Yalnız harddiskini Seagate yerine WD blue seçebilirsin. Güzel sistem hayırlı olsun. İnceleme videolarını bekliyoruz.

Yalnız birşey fark ettim şimdi. O anakart ile işlemciye O.C yapamazsın. Z yongalı bir anakart tercih etmelisin.

Ekran kartını MSİ tercih edip anakartı Z170 PC Mate tercih ediniz.

Böylelikle anakarta para kalmış olur.
 
Bende aslında Z170 pc mate en istediğim anakart fakat öneriler doğrultusunda işlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltince maalesef ona bütçe yetmiyor. Fakat birşeyler yapıp onu almaya çalışıcam inşallah son sitemi bugün toplayıp buraya atıcam tekrardan bakarsınız :D
Teşekkür ederim saolun inşallah alınca video ve yazı paylaşırım yine buradan :)
 
Bütün Vatan çalışanları Xigmatek taraftarı ama zararlarını sonradan göreceksiniz yine de hayırlı olsun.
 
Doğrudur benim arkadaşımda kasa toplamıştı onlardan ona da xigmatek bi kasa vermişler. Sizin aynı fiyatta önerebileceğiniz kasa var mı ? Çünkü bütçeyi ekran kartını değiştirince zorlanıyorum zaten.
 
Kasayı iade edip en az ( en azından ) Zalman Z3 Plus 600Le almak zorundasınız, Xigmatek alırsanız olanlardan buradaki kimse zaten sorumlu değil.
 
anladım kasa güzel hoşuma gitti fiyatı da gayet iyiymiş fakat benim alacağım anakart atx olacak bu kasa mid atx ??
bide ön tarafında açıklık fan olan kasalarda içeri çok toz giriyormuş ızgaradan ondan önermiyorlar çünkü bende ilk color master rc-k350 600 w alcaktım ondan dolayı önermediler.
 
Yeniden bir tavsiye vereyim size, kasanızı vatan bilgisayardan toplamayın. Toplarsanız bile vatan bilgisayardan tavsiye almayın lütfen. Ben ilk bilgisayarımı cahil iken vatan bilgisayardan toplattım. Şuanda bilgisayar bir kenarda duruyor. Merak ediyorsan sistem; GT730 - İ5 4690

Ekran kartıda zaten 2 ay dayanmadan bozuldu.
İşlemciyide sattım gitti kasa duruyor bir kenarda.

Webdenal yada İnventus' dan toplarsanız çok daha iyi olur. Çok daha ucuza gelir. Belki webdenal' dan topladığında sisteme z170 bile sığabilir. Vatanada bilgisayar montajlatma. Birkaç montaj videosu izle kendin montajlarsın çok zor değil belki kablolamada bir sıkıntı yaşayabilirsin. Hem kendi bilgisayarının montajını yapmak eğlencelidir.
 
Anladım dostum zaten vatandan almıyacam ben bi bilgisyarcı tanıdığımın sebil bilgisayar gibi bi kaç yerde bayiliği var ordan topluyacam ya abartmadan söylersek onlarca kez kasa açıp uğraştık fakat yeni sistem hiç toplamadım yine de yaparım kağıdına bakınca ama zaten aldığım yer montajlıyacak. Bişey sorayım sana yukarıda anakartı pc mate al dedikten sonra ekran kartını msi al anakarta para kalır demişsin dediğin msi 9tx 960 mı yoksa sonra yazdığım asusun msi versiyonu mu ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı