- Makaleler
- 2
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
TYT konuları basit oluyor, sadece soru çözümlerini öğrenerek bile konuyu öğrenirsin. Zaten sınavda çıkan TYT sorularının türleri belli, nasıl göründükleri belli, öyle aman aman bir soru sormuyorlar. AYT'yi fullemeden TYT çalışmak anlamsız. Ben hiç oturup biyoloji dışında TYT konusu çalıştığımı hatırlamıyorum.Hocam TYT konu çalışmazsan nasıl soru çözeceğiz ki?
Dediğim gibi, deneme çözerek. Sadece deneme çözerek tüm TYT konularını öğrenebilirsin. Fenin kötüyse genel deneme yerine fen denemelerini çöz. Günde 5-6 tane fen denemesi bitirirsen çok kısa sürede feni fulleyecek aşamaya gelirsin. Bu söylediklerimin hepsini kendim denedim o yüzden söylüyorum. Feni fullemedim ama 17-3 yaptım bence fena değil, daha çok çalışan daha iyi yapar.Hocam
"TYT konularını oturup çalışma hatasına düşme"
Dediniz. Ama benim fenim cidden çok kötü. Çalışmadan nasıl netleri artıracağım?
Deneme sorularına göre çalış.Denemelerde çıkmış sorulara göre mi çalışmalıyım yoksa direk en baştan mı çalışayım?
Ben de aynı şekilde odaklamıştım kendimi, dikkatsizlik yapıp geometriden 1 soru kaçırmasaydım fullemiştim. Ben özellikle çok zor soruları çözmeye çalıştım, böylece kendimi zora alıştırıp kolay soruları eforsuz çözebiliyordum. Zaten zorlarlarsa polinomdan zorluyorlar genelde, türev ve integralden zorladıklarını hiç hatırlamıyorum zaten müfredat baya az bu iki konu için.Ayrıyeten matematikte Full yapmaya odakladım kendimi. Matematik için önerebileceğiniz şeyler nelerdir?
Dediğim gibi, zor soruları çöz. Benim matematikte tek sıkıntım geometri, onun için de Acil Geometri çözebilirsin.