5 ayda YKS 60 bin mümkun mü?

Hocam TYT konu çalışmazsan nasıl soru çözeceğiz ki?
TYT konuları basit oluyor, sadece soru çözümlerini öğrenerek bile konuyu öğrenirsin. Zaten sınavda çıkan TYT sorularının türleri belli, nasıl göründükleri belli, öyle aman aman bir soru sormuyorlar. AYT'yi fullemeden TYT çalışmak anlamsız. Ben hiç oturup biyoloji dışında TYT konusu çalıştığımı hatırlamıyorum.

Hocam
"TYT konularını oturup çalışma hatasına düşme"
Dediniz. Ama benim fenim cidden çok kötü. Çalışmadan nasıl netleri artıracağım?
Dediğim gibi, deneme çözerek. Sadece deneme çözerek tüm TYT konularını öğrenebilirsin. Fenin kötüyse genel deneme yerine fen denemelerini çöz. Günde 5-6 tane fen denemesi bitirirsen çok kısa sürede feni fulleyecek aşamaya gelirsin. Bu söylediklerimin hepsini kendim denedim o yüzden söylüyorum. Feni fullemedim ama 17-3 yaptım bence fena değil, daha çok çalışan daha iyi yapar.

Denemelerde çıkmış sorulara göre mi çalışmalıyım yoksa direk en baştan mı çalışayım?
Deneme sorularına göre çalış.

Ayrıyeten matematikte Full yapmaya odakladım kendimi. Matematik için önerebileceğiniz şeyler nelerdir?
Ben de aynı şekilde odaklamıştım kendimi, dikkatsizlik yapıp geometriden 1 soru kaçırmasaydım fullemiştim. Ben özellikle çok zor soruları çözmeye çalıştım, böylece kendimi zora alıştırıp kolay soruları eforsuz çözebiliyordum. Zaten zorlarlarsa polinomdan zorluyorlar genelde, türev ve integralden zorladıklarını hiç hatırlamıyorum zaten müfredat baya az bu iki konu için.

Dediğim gibi, zor soruları çöz. Benim matematikte tek sıkıntım geometri, onun için de Acil Geometri çözebilirsin.

TYT konuları basit oluyor, sadece soru çözümlerini öğrenerek bile konuyu öğrenirsin. Zaten sınavda çıkan TYT sorularının türleri belli, nasıl göründükleri belli, öyle aman aman bir soru sormuyorlar. AYT'yi fullemeden TYT çalışmak anlamsız. Ben hiç oturup biyoloji dışında TYT konusu çalıştığımı hatırlamıyorum.

Dediğim gibi, deneme çözerek. Sadece deneme çözerek tüm TYT konularını öğrenebilirsin. Fenin kötüyse genel deneme yerine fen denemelerini çöz. Günde 5-6 tane fen denemesi bitirirsen çok kısa sürede feni fulleyecek aşamaya gelirsin. Bu söylediklerimin hepsini kendim denedim o yüzden söylüyorum. Feni fullemedim ama 17-3 yaptım bence fena değil, daha çok çalışan daha iyi yapar.

Ben de aynı şekilde odaklamıştım kendimi, dikkatsizlik yapıp geometriden 1 soru kaçırmasaydım fullemiştim. Ben özellikle çok zor soruları çözmeye çalıştım, böylece kendimi zora alıştırıp kolay soruları eforsuz çözebiliyordum. Zaten zorlarlarsa polinomdan zorluyorlar genelde, türev ve integralden zorladıklarını hiç hatırlamıyorum zaten müfredat baya az bu iki konu için.

Dediğim gibi, zor soruları çöz. Benim matematikte tek sıkıntım geometri, onun için de Acil Geometri çözebilirsin.

Size kısmen katılıyorum, kısmen de katılmıyorum.
Deneme çözülerek TYT'nin geliştirilebileceği doğru, özellikle Fen ve Sosyal kısmında çıkan sorular belli zaten, sürekli aynı konulardan soruluyor ve her denemede soru kalıpları %90 oranında birbirine benziyor, onlarda ÖSYM'yi taklit ediyorlar.
Ancak temel konuları eksik olan birisine sadece soru çözerek konuyu öğren diyemem, örneğin daha üslü-köklü sayılarda eksiği olan, oraya çalışmamış birisine "hiç konu çalışmadan direkt soru çöz" demek bana pek doğru gelmiyor. Her öğrencinin profili farklı.

Size kısmen katılıyorum, kısmen de katılmıyorum.
Deneme çözülerek TYT'nin geliştirilebileceği doğru, özellikle fen ve sosyal kısmında çıkan sorular belli zaten, sürekli aynı konulardan soruluyor ve her denemede soru kalıpları %90 oranında birbirine benziyor, onlarda ÖSYM'yi taklit ediyorlar.
Ancak temel konuları eksik olan birisine sadece soru çözerek konuyu öğren diyemem, örneğin daha üslü-köklü sayılarda eksiği olan, oraya çalışmamış birisine "hiç konu çalışmadan direkt soru çöz" demek bana pek doğru gelmiyor. Her öğrencinin profili farklı.

Ben de aynı şekilde odaklamıştım kendimi, dikkatsizlik yapıp geometriden 1 soru kaçırmasaydım fullemiştim. Ben özellikle çok zor soruları çözmeye çalıştım, böylece kendimi zora alıştırıp kolay soruları eforsuz çözebiliyordum. Zaten zorlarlarsa polinomdan zorluyorlar genelde, türev ve integralden zorladıklarını hiç hatırlamıyorum zaten müfredat bayağı az bu iki konu için.

Dediğim gibi, zor soruları çöz. Benim matematikte tek sıkıntım geometri, onun için de acil geometri çözebilirsin.

Haftada 1 TYT denemesi iyi midir?

Üslü köklü sayıları bilmeyen birinin 6 ayda sınavı mezuna kalmadan kazanması imkansız zaten, o ihtimali direkt eledim ayrıyeten belirtme ihtiyacı da duymadım.

Haftada 1 TYT denemesi iyi midir?
Değildir, iki günde bir öneririm.

Üslü köklü sayıları bilmeyen birinin 6 ayda sınavı mezuna kalmadan kazanması imkansız zaten, o ihtimali direkt eledim ayrıyeten belirtme ihtiyacı da duymadım.

Hocam üslü köklü sayılar 8. sınıf konusu değil miydi?

Hocam kimya, fizik ve biyoloji de ne kadar temeliniz vardı?
(12. Sınıfta. )

Hocam kimya, fizik ve biyoloji de ne kadar temeliniz vardı?
(12. Sınıfta. )
Fizikte biraz temelim vardı, biyoloji ve kimyada hiç yoktu. Hatta hatırlıyorum bazı denemelerde AYT kimyada 3-4 doğru yaptığım oluyordu. Biyolojiyi komple sallıyordum zaten. Daha sonra alan denemesi çöze çöze kimyayı fullemeyi başardım, biyolojiyi fullemeden önce komple YKS'ye çalışmayı bıraktım. Gerçek AYT'de de zaten kimyam full biyolojim 4 yanlış.

Hocam üslü köklü sayılar 8. sınıf konusu değil miydi?
Hatırlamıyorum ama sınavdan ziyade genel kültür olarak bile bilinmesi gereken bir konu. Üslü sayı bilmeyen biri ne logaritma çözebilir ne diziler. Zaten bir öğrenci 12. sınıfta üslü sayıları bilmiyorsa sınavı harbiden salsın o sene, kazanması çok zor.

Fizikte biraz temelim vardı, biyoloji ve kimyada hiç yoktu. Hatta hatırlıyorum bazı denemelerde AYT kimyada 3-4 doğru yaptığım oluyordu. Biyolojiyi komple sallıyordum zaten. Daha sonra alan denemesi çöze çöze kimyayı fullemeyi başardım, biyolojiyi fullemeden önce komple YKS'ye çalışmayı bıraktım. Gerçek AYT'de de zaten kimyam Full biyolojim 4 yanlış.

Hatırlamıyorum ama sınavdan ziyade genel kültür olarak bile bilinmesi gereken bir konu. Üslü sayı bilmeyen biri ne logaritma çözebilir ne diziler. Zaten bir öğrenci 12. sınıfta üslü sayıları bilmiyorsa sınavı harbiden salsın o sene, kazanması çok zor.

Hocam ben LGS'ye girerken de üslü sayılar vardı. Onu bilmek şart bence.

Fizikte biraz temelim vardı, biyoloji ve kimyada hiç yoktu. Hatta hatırlıyorum bazı denemelerde AYT kimyada 3-4 doğru yaptığım oluyordu. Biyolojiyi komple sallıyordum zaten. Daha sonra alan denemesi çöze çöze kimyayı fullemeyi başardım, biyolojiyi fullemeden önce komple YKS'ye çalışmayı bıraktım. Gerçek AYT'de de zaten kimyam Full biyolojim 4 yanlış.

Benim asıl eksiğim kimyada ve biyolojide. Fiziğe fazla ağırlık vermedim ama onu yapabilirim diye düşünüyorum. Matematikte zor olabilecek sorularla uğraşıyorum. Daha ilerisini görürüm umarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı