5000 TL'lik i7 4790K Sistemde MSI 970 vs MSI 780 Ti Seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada seçimini tebrik ediyorum Türkiye deki bir mantığa göre ekran kartına en az para harcanması gerek ne kadar saçma değilim.
Ama siz bunu aşmışsınız yanı işlemciye biraz az para vermek asla kötü bir sonuca yol açmaz zaten tercih ettiğiniz işlemci yeter de artar herşey için video çekecrksen bile 60fps1080p yayın yaptıracak bir işlemci

Sistem için değil bilgim olsun diye bir de arkadaşım çok soru soruyordu bana o yüzden
Ram'ler de biraz gereksiz normal bir kullanıcıya göre :) Ben küçük bir sunucu kuracağım için 16GB ram alacağım.

GTX980 ile ancak bu kadar oldu. OC yapmayacaksanız;
İşlemci soğutucuyu iptal edebilir ve H serisi bir Anakart'a yönelebilirsiniz. SSD'yi biraz bol keseden aldım artık.
Mümkün olduğunca iyi ve ucuzu olanları almaya çalıştım. Bütçeniz 5.500 civarı bir miktara yönelirse GTX970SLI'da olabilir.
MSI Anakart ve Ekran Kartı uyum gösterecektir.

bandicam 2015-06-07 16-05-05-935.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX980 ile ancak bu kadar oldu. OC yapmayacaksanız;
İşlemci soğutucuyu iptal edebilir ve H serisi bir Anakart'a yönelebilirsiniz. SSD'yi biraz bol keseden aldım artık.
Mümkün olduğunca iyi ve ucuzu olanları almaya çalıştım. Bütçeniz 5.500 civarı bir miktara yönelirse GTX970SLI'da olabilir.
MSI Anakart ve Ekran Kartı uyum gösterecektir.Eki Görüntüle 75334

Technopat'ın izlediğim çoğu videosunda SLI'ı önermiyorlar ki bence de mantıklı. Çünkü çoğu oyun SLI'ı destekleniyor ve VRAM'lari artmıyor. Bir de 2 farklı ekran kartı ile SLI yapılır mı ?

Technopat ın izlediğim çoğu videosunda SLİ i önermiyorlar ki bence de mantıklı çünkü çoğu oyun SLİ i destekleniyor ve vramlari artmıyor.Birde 2 farklı ekran kartı ile SLİ yapılırmı
Yapılmaz. 4 GB 970 ile 8 GB 970'i bile SLI yapamazsın.

Crossfire bu açıdan daha avantajlı o zaman.

Kardeş DX12 ile VRAM ler birleşecek, SLI o zaman önem kazanacaktır. Ayrıca model aynı olduğu sürece tüm kartlar SLI ya açıktır.
Tavsiye konusuna gelince, GTX970 SLI = GTX980Ti, bütçeniz artarsa ve isterseniz diyorum. 10bin TL ile GTX980Ti SLI bile yapılabilir hem de DDR4 olacak şekilde. Ayrıca 2 sene sonra dediğin gibi, bakalım neler çıkar.

Kardeş DX12 ile VRAM ler birleşecek, SLI o zaman önem kazanacaktır. Ayrıca model aynı olduğu sürece tüm kartlar SLI ya açıktır.
Tavsiye konusuna gelince, GTX970 SLI = GTX980Tİ, bütçeniz artarsa ve isterseniz diyorum. 10bin TL ile GTX980Ti SLI bile yapılabilir hem de DDR4 olacak şekilde. Ayrıca 2 sene sonra dediğin gibi, bakalım neler çıkar.

Yanı 2 sene sonra titanxx2x2'ler çıkar bence. Hatta daha iyileri neyse ya konu çok uzadı.

Son cümle olsun o zaman izninizle. 2 sene sonraya Titan X X2'lerden ziyade daha yeni kartlar çıkacaktır.
AMD'nin Rx 3xx serisine rakip olarak Nvidia Cephesi 1000 series (1060, 1070, 1080) yapabilir veya başka seriler olabilir.
Mesela Titan'lara yeni harfler gelerek seçenek çoğaltılabilir. Titan A, Titan B gibi gibi..
Diğer taraftan topladığım sistem de uyumsuzluk göremiyorum (umarım yoktur), indirim vs. bir an denk gelirse 5000TL'ye alınabilecek çok güzel bir sistem. (MSI GTX980 Gaming 4G var sonuçta :D:D)
Overclock'a
da açık.

Son cümle olsun o zaman izninizle. 2 sene sonraya Titan X X2'lerden ziyade daha yeni kartlar çıkacaktır.
AMD'nin Rx 3xx serisine rakip olarak Nvidia Cephesi 1000 series (1060, 1070, 1080) yapabilir veya başka seriler olabilir.
Mesela Titan'lara yeni harfler gelerek seçenek çoğaltılabilir. Titan A, Titan B gibi gibi..
Diğer taraftan topladığım sistem de uyumsuzluk göremiyorum (umarım yoktur), indirim vs. bir an denk gelirse 5000TL'ye alınabilecek çok güzel bir sistem. (MSI GTX980 Gaming 4G var sonuçta :D:D)
Overclock'a
da açık.
Son sorumu da sana sorayım. Sence ekran kartı için nvdia mı yoksa AMD mi? İşin içinde video renderlamak intro yapmak falan var. Bir de 2 yıl sonra yayına başlıcaz ve video çekmeye devam edicem ve onları göz önüne alarak hangisini tavsiye edersin ?

Nvidia güç tüketimi vb. konularda AMD'ye oranla öncü kuvvet. Fakat F/P oranında aynı şeyi söyleyemeyeceğim fakat Türkiye için. Yurtdışında Nvidia'da AMD gibi pek pahalı değil. (Amazon)
AMD'nin Rx 3xx serisini bir görelim ona göre bakarız. Nvidia GeForce GTX980Ti gibi üst model ve 960 gibi H.261 Codec li bir ekran kartı alabilirsin. AMD Cephesi dediğim gibi E3 2015 fuarı ve Rx 3xx serisiyle göründüğünde işler değişebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı