6.33 Mbps Upload, Twitch yayını için yeterli mi?

• Konuyu başlatan alp2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 13.673
Twitch Streamers - Twitch Video Encoding/Bitrates/And Stuff Tüm detaylarıyla burdan bakabilirsiniz. 1080 60 FPS muhtemeden problem yaratmayacaktır.

Bu değerlere aldanıp da upload hızını tam kapasitede kullanmamak lazım. Türkiye'deki altyapı itibarıyla upload değerleri dalgalanıyor. En azından 1-2 Mbps pay bırakmak iyi olur.

Bu arada Twitch partneri olmayan bir yayıncının, ilk etapta 720p, 60FPS yayın yapması en mantıklısı. Çünkü izleyiciler yayın kalitesini seçemiyor ve yıl 2019 da olsa ne yazık ki 1080p izlenilemeyen altyapılar var.

1080 P yayını önermem. 720 P 60 FPS öneririm.
Çoğu yayıncı söylediği kadarıyla 1080 P daha çok piksellenme sorunu yaşanıyormuş.
Ayriyeten 300-1000 civarı izlenen çoğu yayıncı 1080 P insanların rahat izleyemediğini söylüyor.
İnternet hızın iyi olsa bile Sistem gereksinimlerinde önemli rol oynuyor.

1080 P çözünürlükte 6000 Bitrate kadar sınır var.
900 P çözünürlükte 8000 Bitrate kadar Twitch sınırı var.
Bu sınırlar partnerlere özel olabilir. O kısmını detaylı bilmiyorum.

Bu değerlere aldanıp da upload hızını tam kapasitede kullanmamak lazım. Türkiye'deki altyapı itibarıyla upload değerleri dalgalanıyor. En azından 1-2 Mbps pay bırakmak iyi olur.

Bu arada Twitch partneri olmayan bir yayıncının, ilk etapta 720p, 60FPS yayın yapması en mantıklısı. Çünkü izleyiciler yayın kalitesini seçemiyor ve yıl 2019 da olsa ne yazık ki 1080p izlenilemeyen altyapılar var.
1080 P yayını önermem. 720 P 60 FPS öneririm.
Çoğu yayıncı söylediği kadarıyla 1080 P daha çok piksellenme sorunu yaşanıyormuş.
Ayriyeten 300-1000 civarı izlenen çoğu yayıncı 1080 P insanların rahat izleyemediğini söylüyor.
İnternet hızın iyi olsa bile Sistem gereksinimlerinde önemli rol oynuyor.

1080 P çözünürlükte 6000 Bitrate kadar sınır var.
900 P çözünürlükte 8000 Bitrate kadar Twitch sınırı var.
Bu sınırlar partnerlere özel olabilir. O kısmını detaylı bilmiyorum.

Muhtemeden dediğiniz gibi pikselleşme sorunu yaşaması muhtemel ama tam anlaması için bir kendinin test etmesi lazım. Ping durumu da var ortada 720p 60 FPS kaliteli sıkıntısız garanti, 1080 tartışılabilir konuşulduğu gibi.

Zaten OBS ile yayına başladığın zaman, sağ alt köşede ne kadar drop yaşıyorsun, o an ne kadar upload yapıyorsun hepsi gözüküyor. Deneme/yanılma ile en ideal bitrate'i yakalarsın.

Ama şu kesin ki: 6.33Mbps ile, 720p yayın yapabilirsin. O yüzden için rahat olsun.

1080p içinden bile geçersin istediğin taktirde. 5k bitrate ver ister 720p60 ister 1080p60 yayın yap. Ek paket gibi duruyor ama senin upload? 30/7 MBPS veya 30/10 MBPS gibi bir paket duymadım hiç.

@alp2 benim sormak istediğim, hangi firma hangi paket hangi ilde? Çok iyi bir değerin var. Ayda kaç lira ödüyorsun ayrıca? Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı