6700K yük altında 90 derece oluyor

eco31

Hectopat
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
24
Çözümler
1
Merhaba, bugün oyun oynarken bilgisayarım bir anda kapandı ve Prime95 adlı uygulamayla test yapmak istedim. Teste başlar başlamaz işlemci ve anakartım 90 derecelere çıktığını gördüm. Hemen kasayı açıp işlemcimin termal macununu yeniledim fakat problem düzelmedi. Değerler bu şekilde, boştayken 30 derecelerde ve teste başlar başlamaz anında yükseliyor. Sorunum sizce yazılımsal olabilir mi donanımsal ise çözümü nedir?
 

Dosya Ekleri

  • cpu.jpg
    cpu.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan mı kullanıyorsunuz? Ek olarak Prime95 ayrı absürd seviyede bir test zaten. Bunda görülen sıcaklıklar öyle her zaman her yerde görülecek tarzdan değil biraz.
Merhaba i7 6700k işlemcim üzerinde kule tipi soğutucu var hocam. Bugün knight online gibi eski bir oyun oynarken bilgisayarım bir anda kapandı. Muhtemelende sıcaklıktan ötürü kapandı. Sizce ne olabilir nedeni?
 
Stok fan ile tabii ki normal.
Normal değil. 120 TDP değerine sahip bir işlemciyi stok fan ile kullandım bir süre. 89 dereceyi zor gördüm. Bu ise 90 TDP değerine sahip. Stok ile bile bu değerler normal değil. Bir de kule tipi ile hiç normal değil. Her konuda bir fikriniz olmasına gerek yok. Bilmediğiniz konularda çenenizi tutup, sussanız keşke.
Kule tipi fan hocam

çok sağlam sıktım vidalarını hiç sıkıntı yok macuna tekrar bakıcam
Hocam termal macunu da yeni yeniledim diyorsunuz. Kule tipi soğutucu benim fikrimce düzgün çalışmıyor. İmkanınız varsa bir bilgisayarcıya gidip stok fan ile test eder misiniz ? Bence stok fan ile daha iyi değerleri göreceksiniz. Fotoğrafta üst tarafta bir şey 90 derece yazıyor. Muhtemelen anakart sıcaklığı o. Eğer anakart ise o kada da hava akışı bulunmamakta. Kasada kaç adet fan var ? Acaba bir fan ters mi takıldı. Sıcak havayı içeri mi veriyor ? Yada soğuk havayı içeri atması gerekirken dışarı mı atıyor ? Kabloları düzene koymakta fayda var. Hava akışını sağlamak da gerekiyor. Bende de bir zamanlar aynı sorun vardı. İçeride ki sıcak havanın dışarı çıkması gerekiyor. Ben kendiminkini CD yerini çıkarmakta buldum.(Kabloları düzenleyip, kasanın alanını büyüttüm.) Orayı açınca hava akışı daha iyi oldu. Sıcak havayı dışarı atabiliyordu. Anakart derecelerim 85'den 70'e kadar düştü. 70'de yüksek bir değer. Yeni bir kasaya geçince de sıcaklığım 50 dereceye kadar düştü.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı