7000-8500 TL arası laptop tavsiyesi

Dell 99 derece bile görüyor.
Dell'e özel bir şey olmasa gerek. Zaten normal şartlarda gaming laptoplar 85-90 derece civarlarını görür ağır oyunlarda. 90 derecenin üzerine çıktıktan sonra iyice hava akışı kötüleşirse 99 dereceye de çıkar. Undervolt ederek veya Turbo Boost modunu kapatarak sıcaklığı düşürebilirsiniz.
 
99°C kritik sıcaklıktır. Çoğu sistem zarar görmemesi için bu sıcaklıkta kendisini kapatır. O cihazın soğutmasında ya da soğutmanın yerleşiminde bir problem olabilir. Böyle bir durumda garantiye vermenizi öneririm.
Bende yok internette biri paylaşmıştı oradan gördüm.
 
Bende yok internette biri paylaşmıştı oradan gördüm.
Bende HP'nin Pavilion serisinden bir gaming laptopu bulunuyor. Bu sıcak günlerde The Witcher 3 oynarken işlemci ve ekran kartı 93 dereceleri buluyor ikisinin de frekans ayarı olmasına rağmen. İşlemcinin Turbo Boost modu kapalı. Böyle günlerde 90 derece civarlarını bulması normal maalesef. Normal zamanlarda da 80-85 derece dolaylarında gezebilir sıcaklık. O yüzden MSI gibi daha kaliteli soğutma sistemine sahip olan bir cihaza sahip değilseniz bu kader gibi bir şey. Isınıyorlar, kaçış yok.

Bu arada MSI'ın da bu fiyat bandında bir ürününün linkini bırakıyorum: MSI GF63 Thin | i5 10300H | 8 GB | 1650Ti | 512 GB SSD
 

Geri
Yukarı