750 TL 75Hz 1ms Monitör Önerisi

KGNX

Kilopat
GTX 1060'la kullanılacak 1ms 75Hz (24 inç olursa tatlı olur) monitöre ihtiyacım var. Monitör teknolojilerini hiç bilmiyorum. Bütçe 750 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
1Ms monitörler varken niye 4ms öneriyorsunuz?
Monitör dediğin sadece Ms değerinden oluşmuyor. Siz gidip ''Aaa oha 1 Ms hemen almalıyım, en iyisi 1 Ms moruk'' diyebilirsiniz ama monitör kullanım amacına göre farklılık gösteren bir şey. IPS, TN, VA paneller var mesela. Sen Renkleri en doğru şekilde almak istiyorsan IPS paneli tercih edersin. Ama ben oyuncuyum tepkime süresi önemli dersen TN paneli seçersin. TN panel IPS panele göre daha düşük tepkime süresine sahip. Yani uzun lafın kısası her monitör 1 Ms diye çok iyi veya 4-5 Ms diye kötü olmuyor.

1Ms monitörler varken niye 4ms öneriyorsunuz?
Her şey Ms değil. 1Ms ile 4Ms arasında da hiç bir fark yok. Önerdiğim monitör VA panel ve Curved. Diğer 1Ms monitörlere göre daha canlı renkler ve Curved ile daha iyi oyun bir deneyimi sunar size. Bu kadar artının yanında da monitör 72Hz. Bu fiyata daha iyisi yok. Ama siz inatla 1Ms istiyorum derseniz o çöp renklere bakabilirsiniz. Ki şunu tekrar söyleyeyim 1Ms ile 4Ms arasında hiç bir fark yok.

Her şey Ms değil. 1Ms ile 4Ms arasında da hiç bir fark yok. Önerdiğim monitör VA panel ve Curved. Diğer 1Ms monitörlere göre daha canlı renkler ve Curved ile daha iyi oyun bir deneyimi sunar size. Bu kadar artının yanında da monitör 72Hz. Bu fiyata daha iyisi yok. Ama siz inatla 1Ms istiyorum derseniz o çöp renklere bakabilirsiniz. Ki şunu tekrar söyleyeyim 1Ms ile 4Ms arasında hiç bir fark yok.

Hiçbir fark yok deme gülerler :) Şahsi deneyimlerime göre hareketli görüntülerde epey fark var. MS konusu; oyun, film gibi kullanım alanlarında çok önemli. Eğer MS oranı düşük olmazsa, ekranda "ghosting" denilen hayalet efektler oluşuyor. Bunu izlemeni tavsiye ederim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Görsel örnek olarak şunu izleyebilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kayığın uç kısmındaki hayalet efekt, MS'in ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Tamam teşekkür ederim curved düşünebilirim

İzlemeni tavsiye ederim hocam. 24" ekranda curved seçim yanlış bir seçim olacaktır. Curved deneyimini en iyi 27" ve üzerinde deneyimleyebilirsiniz. Ek olarak size tavsiye edilen curved monitör 4MS'tir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı