75Hz vs. 144Hz

75 Hz monitörde 75 FPS üzerine çıkarsın ama bu gereksiz olur. Alacağın maximum kare sayısını da hertz belirliyor. Monitörünün hertz değerinin üzerinde FPS almanın da bazı dezavantajları bulunuyor. Bunlardan biri aldığın görüntüde yırtılmalar olacaktır. Diğeri ise ekran kartın kendini yüksek FPS almakta zorlayacağı için ısınarak ve daha fazla çalışarak güç tüketimine sebep olacaktır. Bundan böylelikle FPS sınırı koymak her zaman avantajlıdır.

144 Hz monitör kullanıyorum fakat dezavantajı var 120 FPS altına inince kasma hissiyatı geliyor.

Son düzenleme:
Ne tarz oyunlar oynadığına göre değişecektir. FPS oynuyorsan 144 Hz tercih et. Ama hikaye tarzı oyunlar için 60 Hz yeterli olur. Kaliteli bir deneyim için IPS panel bakabilirsin.
fortnite cs go pubg ilerde yayın açabilrim twich
75 Hz monitörde 75 FPS üzerine çıkarsın ama bu gereksiz olur. Alacağın maximum kare sayısını da hertz belirliyor. Monitörünün hertz değerinin üzerinde FPS almanın da bazı dezavantajları bulunuyor. Bunlardan biri aldığın görüntüde yırtılmalar olacaktır. Diğeri ise ekran kartın kendini yüksek FPS almakta zorlayacağı için ısınarak ve daha fazla çalışarak güç tüketimine sebep olacaktır. Bundan böylelikle FPS sınırı koymak her zaman avantajlıdır.

144 Hz monitör kullanıyorum fakat dezavantajı var 120 FPS altına inince kasma hissiyatı geliyor.
anladım teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı