7'den 8'e geçtim, LGS var ancak hiç ders çalışma bilgim yok

Hocam kısa ve net eğer varsa bi kapasiteniz zekiyseniz konuları bilmek ve 1 2 kaynak çözmek yeterli ama diyorsanızki yok ben kendime güvenmiyorum test kitaplarına yumulun
 
Bu sene LGS'ye gireceğim ailem okul zamanı PC, tel alacağını söylüyor.
Tel neyse de LGS zamanı PC almak çok yanlış bir karar olur bence, onun yerine gelecek yazı bekleyin öyle alın LGS bittikten sonra.
Hocam o söz geç de olsa tutulur. Annem bana kazanırsan alacağım dedi 480 aldım ve bu yılbaşı 13 Pro Max aldı. Korkmanıza gerek yok. Çalışan kazanır. İlinizi ve İstediğiniz Liseyi falan söylerim yardımcı olurum. 2022 LGS emin olun Bu yılki olacak LGS'den büyük ihtimal 2 kat daha zor olacaktır. 2024 LGS çok kolay bir sınav olur rahat olun.
Hocam 2024 de lgsm var etüte gidiyorum deneme sınavı ortalamalarım 350 360 paso ders çalışıp içel Anadolu istiyorum ne önerirsiniz?

LGS'ye tabii ki çalış ben çalıştım demek yapamıyormuşum 355 aldım geçen sene ve oturduğum yerin en iyi Anadolu lisesine gittim. Eğer hedefiniz fen ve türevi yüksek puan isteyen 400+ gibi okullar değilse çok hard çalışmanıza gerek yok. Bence çünkü gerçekten sosyallikde önemli hayvan gibi çalışan arkadaşlarım (bazıları) istediği okula gidemedi ve konuşmayı bile unutmuşlar.Kendinizi fazla kaptırmadan verimli bir şekilde çalışmanız her zaman yeterli olacaktır şimdiden iyi çalışmalar.

Kendini zorlama, niteliksiz 500 soru çözsen de bir yararı olmaz. Öncelikle dersleri iyi dinle. Eğer matematik dışındaki dersleri yapıyorsan paragraf dışı soru çözmen gerektiğini düşünmüyorum, günlük 30-40 kaliteli/yeni nesil matematik sorusu çöz sonrasında bol bol deneme çözerek diğer dersleri halledersin.

Sadece günde 30-40 yeni nesil matematik sorusu bol bol deneme çözerek ayrıca bilgisayar oynayarak bu seneki LGS'de 489,5 puan aldım, genel yüzdelik dilimim 0,5.

Denemelerdeki yanlışlarını bul, üzerine git.

Denemelerde ve LGS'de çok rahat da olma çok gergin de. Her denemeye LGS imiş gibi ve başaracağım düşüncesiyle gir.


Sınavı gözünde çok büyütür ve çalışmayı abartırsan bir süre sonra çalışamamaya başlarsın, mentalin yerlerde olur. Kendine hakim olabiliyorsan telefonu, bilgisayarı kaldırmana gerek yok. Kendine zaman ayır.

Dershane gereksiz onun yerine özel ders alabilirsin.
Eğer kaliteli bir özel ders hocan olursa 1 saat yeter de artar, tüm hafta çalışırsın.

Ama her şeyden önce kendine uygun çalışma stilini bul. Benim çalışma stilim baya aykırıydı, farkındayım.
 

Dosya Ekleri

  • technopat-logo.png
    technopat-logo.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 50
  • 539320.jpg
    539320.jpg
    1.012 bayt · Görüntüleme: 41
  • 677816.jpg
    677816.jpg
    3,7 KB · Görüntüleme: 14
  • 555686.jpg
    555686.jpg
    3,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 681312.jpg
    681312.jpg
    1,9 KB · Görüntüleme: 14
  • 539320.jpg
    539320.jpg
    2,4 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
Lise önemsiz diye bir şey yok senin yanındaki ortamdan otomatik olarak sende etkileniyorsun. Örneğin yanında bağımlı insanlar vs. varsa sende bundan etkilenirsin. Sigara içenler falan varsa sen de etkilenirsin.
Daha çok kişinin kendi iradesi ve düşüncesiyle değişen bi durum olduğunu düşünüyorum hocam.
 
8. sınıfa geçtim ders çalışma bilgim yok zaten çalışasımda yok. Ne yapacağım? Orta seviye bir lise kazanmak istiyorum.
LGS okul hayatında gireceğin en kolay sınavlardan birisi. Ben girdiğimde daha yeni yeni gelmişti 1 sene oluyordu sanırım. Asla ders çalışmayan birisi olarak sadece okulda dinlediğim dersle 392 puan almıştım. Çok kendini sıkboğaz etme, okulda derslerini iyi takip et; evde 30-40 dakika tekrar et anlamadığın yerleri yeterli olur.
 
8. sınıfa geçtim ders çalışma bilgim yok zaten çalışasımda yok. Ne yapacağım? Orta seviye bir lise kazanmak istiyorum.

Ev yakının'da gitmek istediğin bir okul yoksa çalışma hiç. Lisenin önemi bence yok önemli olan üniversite. En kotu meslek lisesine gidersin ben meslek çıkışlıyım ha çok ezilen naif kırılgan biriysen meslek lisesi zor olabilir ama değilsen bak dalgana. Hatta okulu ekebildiğin kadar ek. Lisede böyle bir şansın olmayacak ayrıca her şeyin bir anda değişecek ortam fikirlerin özlieyeceksin bir şeyleri bazen "ben okulu bırakacağım" diyeceksin bazense "4 yıl daha dayanırım" diyeceksin. Sınav ile hiç uğraşma dostum okulu sal bu sene devamsızlık falan sorun olmuyor zaten. Kaygılarını bir kenara bırak bende bu şekilde kaygılı kaygılı hep geçişler yaşadım şimdi üniversite bitirdim bu sene askere gitmek için bekliyorum günün sonunda elinde kalıyor kocaman bir sıfır yani anı yaşamaya bak ve öbür tarafa yatırım yap tavsiyem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı