8. Sınıfta Önerileriniz

OguzcannEkiz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 8.sınıfta nasıl bir çalışma yapmam lazım? Babam en çok polis olmamı istiyor da puanım yetmeyip onuda kırmak istemiyorum açıkcası. Abimin puanı yetmedi ve Turizm Otelcilik okudu. Bende onu utandırıp polislik bölümüne gitmek istiyorum. (y) :mutlu:

Ben tüm yıl yattım. 2. dönem bir yerde çalıştım. Hiç ders çalışmadım. Arada ders dinlerdim, asıl amacım dersi kaynatmaktı. Güzel bir liseye yerleştiğimi düşünüyorum. Sen şu TEOG'u kafana takma. Adam gibi dersine çalış. TEOG'u deneme sınavı gibi gör.

Sistem değişti gerçekten iyi bir çalışma gerek.

Sistemin neresi değişti?

Şimdi yüzden mesela 20. Yaklaşık olarak 210.000 gibi bir sıralamadasın. İstediğin okulun yüzdesi 18. O da yaklaşık olarak 185.000 gibi bir sıralama oluyor. O okula 150.000 gibi sıralaması olan kişiler başvurursa adamlar onları öncelikli alır. Ben geçen sene SBS'ye girdim. Yüzdem 10.46 idi. Yüzdesi 8.50 olan okula girdim. Puanım 398.125'ti, okulun puanı 436 idi. Okula 390 gibi puanlarla girenler oldu. Bu sistemi anlamak biraz zor. Ama o okul seni almadıysa senden daha iyi adamlar almıştır.

@Serpenos kendini üstün görme.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı