9. Sınıf Sınıfta Kalmaktan Korkmak

Cagdas52

Decapat
Katılım
1 Ocak 2019
Mesajlar
3
Merhaba arkadaşlar, ben mesleki ve teknik anadolu lisesinde okuyan öğrenciyim. Sağlık okulunda
notlarım göz açıcı değil ve sınıfta kalmaktan nasıl korktuğumu anlatamam. Abim var, abim başka okulda endüstride sınıfta kaldı, okuyamadı ve ondan benimde çok korkum var. Çok korkuyorum, çalışıyorum ama fazla değil. N'olur ne yapmalıyım kalmamak için? Sınıfta kalmam inşallah bu notlarla. Ortalamam: 48.
öğretmenler korkutuyor sınıfa diyor kalıcaksınız arkadaşlarım benle dalga geçiyor kalıcaksın diye ve korkum daha fazla büyüdü çevremde motivasyon vericek tek kişi ailem
Not: Mesleki gelişimi 60 yaptım düzelttim. İngilizcem 52'ye düştü ve ortalaması 69 oluyor.

Adsız.png
 
Son düzenleme:
Vaktini aldığını düşündüğün şeyleri ortadan kaldır. Mesela benim vaktimi alan şeyler Dota 2, androidde Paramanya oyunları. Bunların dışında vaktimi yiyen bir şey yok, bunları ortadan kaldırırsam kafamı dağıtacak bir şey de kalmayacaktır bu yüzden kendimi derslere verebilirim mesela. Sen de öyle yapmalısın. Gördüğün dersler çok kolay dersler, en az 90 alman lazım, bunu da sadece onlara biraz daha çalışarak yapabilirsin. Önce her ders için gördüğün tüm bilgilere yönelik notları çıkar, sonra onları oku ve birine anlatıyormuş gibi yap birkaç kere. Sonra vize gününden önce birkaç kez daha oku ve öğren. Biri sana o konuyla ilgili herhangi bir soru sorsa cevap verebilmeye hazır ol. Bunu tüm derslere uygula, 90 altı alman imkansız. En önemli iki faktör vaktini çalan her şeyi ortadan kaldırmak ve derslere yönelik tüm notları eksiksiz tutup onlara çalışmak. İşte bu kadar basit :)
 
Dostum bir süre kendini zorlayacaksın ders çalışmak için, belli bir rutin oluşturacaksın ondan sonrasında da o rutin kendi kendine otomatik hale gelecek ve düzenli ders çalışan bir insan olacaksın. Emek olmadan yemek olmaz, biraz dişini sıkıp çalışman gerekiyor sadece.
 
Edebiyat ve matematikten geçmeye bak. Hocalarınla iyi geçin yalakalık yap. Zaten 9. sınıfsındır diye seni fazla yormazlar merak etme ama edebiyattan geçmeye bak.
 
Ben de ortaokulu 87 ile bitirdim, Anadolu'da okuyorum ve ortalamam 42 şu anda, bende çok korkuyorum kalmaktan ama bakalım, bu dönem artık ortalamam 45-46 gelse yeter bana, ikinci dönem 54-55 alırsam geçiyor olacağım, benimde hayallerim var fakat Matematik biraz daha yüksek olsa ortalamam zaten 55-60 olacak aslında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada hangi dersi kaç saat gördüğünü bilemiyoruz bu şekilde. Bilsek bile hesaplaması işkence. Mümkünse mobil e-okul uygulaması ile ağırlıklı ortalamana bak. Ağırlıklı ortalaman 50'nin üstünde ise tek dert edeceğin ders edebiyat. O da baraj ders olduğu için. Ondan kalırsan sorumlu olursun seneye sadece sınavlarına girmek şeklinde dersi geçmeye çalışırsın. Ek olarak ilk dönem notun ne olursa olsun ikinci dönem ağırlıklı ortalaman 70 ise ilk dönem sorgulanmaksızın yılı geçebiliyorsun. Haftalık ders sayısı yüksek olan derslere ağırlık vermeye çalış. Hatta mümkünse ve başarılı bir iş çıkarabileceğini düşünüyorsan hocalarından ekstra ödev iste. Performans ödevi gibi, ama başkalarında olmayan sadece sende olan bir not. Kalmaktan da o kadar korkma. Ben lise ikinci sınıfta kalmama rağmen üniversite sınavında neredeyse matematikteki tüm soruları yaptım. Sen çalışırsan hocaların da azmini görüp kanaat notlarını performans notu üzerinden verip yardımcı olacaklardır. Kaldığım yıl derslere ve sınavlara bile girmememe rağmen ortalamam 41,48 idi. Performans notunun etkisini rahatlıkla görebilirsin.
 
Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Haziran ayında ne olduğunu durumun söylerim. Yorum yapmak, motivasyon vermek isteyen lütfen yazsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Korkmak istemiyorsan çalış kardeşim. Lise gayet basit çözülmeyecek problem değil o notlar. Demek ki çalışmadan geçemiyorsun. Çoğu insan lisede çalışmadan elini kolunu sallayarak geçebiliyor. Dersi dinle günlük çalış yığma son güne.
 
Arkadaşlar 9. Sınıf ilk sınavlarda herkes düşük not alır korkmayın. Geçen sene ilk sınavlardan sonra ortalamam 29 idi.68 ile bitirdim sınıfı
9. sınıfta en yüksek notları alan kişi bendim. 10. sınıftan itibaren boşladım dersleri.
2 sene lise 1 de kaldım, sonunda okuldan atıldım:)
Şu anki mesleğiniz nedir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı