9500-10000 TL Sistem Toplama

@Gilgamesh03
O zaman benim dediğim sistemi alabilirsiniz. Dediğim gibi arada maksimum 5-10 FPS oynar bana göre değmez. (RTX 2080 var.)
Ryzen işlemci olmaz mı?

İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000 MHZ
Anakart: MSI X470 Gaming PLUS
Ekran Kartı: RTX 2080
Kasa: Phanteks Eclipse P350X
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM
PSU: SilverStone 600W 80+ Bronze
SSD: Samsung 860 EVO

Toplam: 10524 TL

Sisteme monitör dahil mi? İlerde kasaya fan ekleyin 2 fan yetebileceğini sanmıyorum bu sisteme. 2700X stok fanı var dert etmeyin.

Dipnot: Nanokatalog ürünlerin gelmesi biraz uzun sürebilir çünkü Almanya'dan geliyor.
 
Intel oyunlarda daha yüksek FPS sunuyor doğru. Ancak bu FPS farkı işlemciler arasındaki fiyat farkına değse biz de AMD AMD deyip durmaktansa Intel öneriyoruz derdik. Aralarında neredeyse 1200 TL fark olan iki işlemci arasında 10 FPS falan fark oluyor.
AMD çok ısınıyor diyorlar sürekli intel alıp da keşke AMD alsaydım diyen duymadım hiç.
 
Bu arada şunun bilgisini de verelim. Nanokatalog'tan aldığınız ürünlerin Turkiye garantisi yok. Yani Asus ekran kartı aldıysanız herhangi bir sorunda Asus Türkiye'ye gönderemezsiniz. Ben bu yüzden Türkiye Distrübütör garantili ürünleri tercih ediyorum. Nanokatalog'u inanılmaz ucuz olmadığı sürece kullanma taraftarı değilim.
 
Eğer 2k çözünürlükte oynayacaksanız gerçekten İntele boş yere para vermenize gerek yok bence de. Bende sizinkine yakın bir sistem toplamayı düşünüyorum ancak benim önceliğim CS:GO olduğu için ve oyunları 1080pde oynayacağım için İntel sistem toplayacağım. Eğer 2K'da oynamak gibi bir düşüncem olsaydı kesinlikle Ryzen alırdım.
 
AMD çok ısınıyor diyorlar sürekli intel alıp da keşke AMD alsaydım diyen duymadım hiç.
Ryzen 5 2600x kullanıcısıydım 1 hafta öncesine kadar. Middle-earth Shadow of Mordor, Batman Arkham Origins, The Witcher 3 gibi AAA oyunları oynadım. Sıcaklık takıntılı olduğumdan sürekli kontrol ederim. Oyunlar esnasında (STOK FAN İLE) maksimum 65 66 dereceler gördüm. Boşta ise 28 30 arasında idi işlemcim.
Gerekirse bir sıvı soğutma alır bu verdiğim değerleri 10-15 derece daha düşürebilirsiniz.
 
Oyun için intelin en iyisi olduğunu söylediler ben pek ryzen ile intel farkını bilmem bu konuda iyisini almayı tercih ederim.Monitör dahil değil max 10 bin tl.

ben oldum olası AMD kullandım. Kaymak gibi. Bence de AMD tabanlı bir sistem toplayıp artan parayla ekran kartını en üst seviyede alabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı