Acaba Nukleer Santralin atiklari ne olacak?

Rahmetli Stephen Hawking Dünya 100 yıl içinde terk edilmesi gerekiyor derdi. Siz hala silahlanma hidrojen bombası peşindesiniz. Dünyayı yok etmeye bu kadar mı meraklı mısınız anlamadım?

Rahmetli Stephen Hawking Dünya 100 yıl içinde terk edilmesi gerekiyor derdi. Siz hala silahlanma hidrojen bombası peşindesiniz. Dünyayı yok etmeye bu kadar mı meraklı mısınız anlamadım?
Çok haklısın aslında. Ama gel gelelim ki yapmak zorundayız, nükleer silahlanma yapmadığımız taktirde üstümüze ufacık bir nükleer bomba atarak şehirlerimizi yok edebilecek ülkeler var. Saçma ama nükleer enerji güç göstergesi olmuş durumda. Zayıf görünmek istemiyoruz açıkçası. Ne kadar da karşı olsam da yapmak zorundayız. Nükleer enerji şart.

Bu devirde kimsenin kimseye öyle ben seni yok etmek istedim deyip yok edeceğini sanmıyorum. Zaten yok etmek isteseler çoktan ederlerdi.

Her şey gibi nükleer santrallerde gelişiyor. Nükleer santralden çıkan atıklar son derece azaldı.
Nükllerde çalışan radyasyon yüzünden erken ölmüyor yani :D

Nükleer silahlanmaya gelirsek, nükleer silah kullanmak "yassah". Uluslararası anlaşmalarda böyle yazıyor. :D
Öyle bir atom bombası atayım da şurayı ele geçireyim diye bir şeyi kimse düşünmüyor. Sebebi ise o nükleer bomba sonrası bölgenin kuraklığı.

Füzyona geçilmeli. Fakat emeklemeden koşulmamalı. Nükleer gelsin de, füzyona da 2023 de inşallah :p

Bu devirde kimsenin kimseye öyle ben seni yok etmek istedim deyip yok edeceğini sanmıyorum. Zaten yok etmek isteseler çoktan ederlerdi.
Öyle düşünmüyorum ben, 1. Dünya Savaşı'nın enkazları daha kalkmamışken, 2. Dünya Savaşı başladı. Arka arkaya neredeyse. Ve bu 2. Dünya Savaşı'nda yaklaşık 70 milyon insan hayatını kaybetti. Yok etmek isteselerdi çoktan ederlerdi değil, öyle planlar yapılıyor ki 100 yıl 200 yıl sürecek kadar. Dünya savaşın eşiğinde.

Öyle düşünmüyorum ben, 1. Dünya Savaşı'nın enkazları daha kalkmamışken, 2. Dünya Savaşı başladı. Arka arkaya neredeyse. Ve bu 2. Dünya Savaşı'nda yaklaşık 70 milyon insan hayatını kaybetti. Yok etmek isteselerdi çoktan ederlerdi değil, öyle planlar yapılıyor ki 100 yıl 200 yıl sürecek kadar. Dünya savaşın eşiğinde.
Eğer dediğin gibi esaslı bir savaş çıkarsa sonumuz Dune gezegenine benzer. H ıç bir ülkede daha uzayda kolonilesmeye başlamadan böyle bir riske giremez. Artık 1. 2. Dünya savaşı gibi savaş çıkmaz bu dünyada. Einstein'ın bir sözü var "3. Dünya savaşında neyle savasilir bilemem ama 4. Dünya savaşında taş ve sopa kullanılir".

Eğer dediğin gibi esaslı bir savaş çıkarsa sonumuz Dune gezegenine benzer. H ıç bir ülkede daha uzayda kolonilesmeye başlamadan böyle bir riske giremez. Artık 1. 2. Dünya savaşı gibi savaş çıkmaz bu dünyada. Einstein'ın bir sözü var "3. Dünya savaşında neyle savasilir bilemem ama 4. Dünya savaşında taş ve sopa kullanılir".
İnsanoğlundan her şey beklenir...

Insanoğlu kendi canını sever. Dediğim gibi kendi canını garanti altına almadan kimse kimseye nükleer savaş açmaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı