Acer Nitro 5 AN515 54 ekran kartı kullanımı

Cillian

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Acer Nitro 5 AN515 54 cihaza sahibim. Özellikleri i5 9300H GTX1650 16 GB RAM.
Ekran kartı kullanımında problem var. Özellikle PUBG ve GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı çok dengesiz. Aynı özelliklerde olan farklı cihazlara baktığımda benden daha fazla FPS aldıklarını gördüm. İki kere garantiye gönderdim donanım sorunu bulunmadı. Heryere baktım çözüm bulamadım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

İşlemci ve RAM iniz nedir acaba?
Oyun test videolarına 1650'nin 140-150 0st0ne en yüksek ayarlarda çıktığını görmedim hiç özel bir ayar kullanıyorsanız paylaşır mısınız?

CS-GO için;
FPS_MAX 0 komutu açık.
Tüm ayarlarda Ultra'da eşyönsüz 16X süzme açık.
Ve GPU kullanımı %99 civarlarındayken.
RAM 12 GB 2666 MHz Excalibur'larda standart gelen Samsung RAM.
Tabi haritalar arasında fark ediyor dust 2'de 190 FPS civarı küçük haritalarda 250 FPS üstü.
csn Alıntısı.PNG

CS-GO için;
FPS_MAX 0 komutu açık.
Tüm ayarlarda Ultra'da eşyönsüz 16X süzme açık.
Ve GPU kullanımı %99 civarlarındayken.
RAM 12 GB 2666 MHz Excalibur'larda standart gelen Samsung RAM.
Tabi haritalar arasında fark ediyor dust 2'de 190 FPS civarı küçük haritalarda 250 FPS üstü. Eki Görüntüle 535330

Benim almayı düşündüğüm bilgisayar i5 9300H, GTX 1650 ve 8 GB RAM'e sahip. İleri de arttırmayı düşüşünüyorum RAM'i.
Videolar izledim kaç FPS alıyorlar diye ama hiçbiri sizinki kadar almadı. Ayarlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim.
İşlrmciniz nedir bu arada.

Benim almayı düşündüğüm bilgisayar i5 9300H, GTX 1650 ve 8 GB RAM'e sahip. İleri de arttırmayı düşüşünüyorum RAM'i.
Videolar izledim kaç FPS alıyorlar diye ama hiçbiri sizinki kadar almadı. Ayarlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim.
İşlrmciniz nedir bu arada.
i5 9300H, GTX 1650 ve 12 GB RAM

Şimdi nitro sense kapatıp denetim masasından yüksek performans seçip denicem onu anladım. Nitro sense uygulamasını kapatıp denediğimde işe yarar mı ? Ben daha önceden watt ayarını yükselttim xtu dan ama yinede 45 watt'ı geçmedi, bir şey kısıtlıyor gibi. Nitro'nun ucuz olmasının sebebi buymuş demek ki , soğutma bloğu çok kötü zaten ekran kartı sıcaklığına da yansıyor işlemcinin sıcaklığı. Aldığım en yüksek skor 1948 Cinebech R20 de.
Ben de şöyle birşey farkettim sanırım bendeki sorun bundan kaynaklı. Oyuna giriyorum örneğin AC Odyssey diyelim. Oyunu biraz oynuyorum dikkatimi çekti bu GTA V'de de yaşandı bataryanın şarjı %97-95 civarlarına iniyor bilgisayar şarjda olsa dahi ve o an Nitrosense üzerinde eğer pilde Dengeli veya Güç Tasarrufu modunda ise ekran kartı kullanımında düşme ve FPS'de de bi azalma meydana geliyor.

Pil de de Yüksek Performans'ta bırakırsam bu sorunu yaşamıyorum. Batarya oyun sırasında %97-95'e düşüp tekrar %100'e tamamlıyor. Bu Batarya'nın oyun esnasında düşük miktarda da olsa azalması performansı törpülüyor. Acer forumlarında da bunun normal olduğu, oyun esnasında laptoplarda pilde azalma meydana gelebileceğini söylüyorlar teknisyenler. Çok enteresan. Belki senin sorununda bundan kaynaklıdır takip et oyun esnasında.

Ben de şöyle birşey farkettim sanırım bendeki sorun bundan kaynaklı. Oyuna giriyorum örneğin AC Odyssey diyelim. Oyunu biraz oynuyorum dikkatimi çekti bu GTA V'de de yaşandı bataryanın şarjı %97-95 civarlarına iniyor bilgisayar şarjda olsa dahi ve o an Nitrosense üzerinde eğer pilde Dengeli veya Güç Tasarrufu modunda ise ekran kartı kullanımında düşme ve FPS'de de bi azalma meydana geliyor.

Pil de de Yüksek Performans'ta bırakırsam bu sorunu yaşamıyorum. Batarya oyun sırasında %97-95'e düşüp tekrar %100'e tamamlıyor. Bu Batarya'nın oyun esnasında düşük miktarda da olsa azalması performansı törpülüyor. Acer forumlarında da bunun normal olduğu, oyun esnasında laptoplarda pilde azalma meydana gelebileceğini söylüyorlar teknisyenler. Çok enteresan. Belki senin sorununda bundan kaynaklıdır takip et oyun esnasında.
aynı şeyi bazen bende yaşıyorum bunun bi çözümü var mı peki ?

aynı şeyi bazen bende yaşıyorum bunun bi çözümü var mı peki ?
Araştırdım ama bulamadım maalesef. Predator serisinde de varmış. Normal diyolar. GeForceExperience'den BatteryBoost'u kapatın vs diyorlar ama sorunu engellemiyor sadece performansın düşmesini engelliyor anladığım kadarıyla. Benim kendi yaptığım çözüm daha mantıklı ama ikisini de bir arada yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Araştırdım ama bulamadım maalesef. Predator serisinde de varmış. Normal diyolar. GeForceExperience'den BatteryBoost'u kapatın vs diyorlar ama sorunu engellemiyor sadece performansın düşmesini engelliyor anladığım kadarıyla. Benim kendi yaptığım çözüm daha mantıklı ama ikisini de bir arada yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Senin bulduğun çözüm nedir ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı