Açılmak veya açılmamak kararsızlığı

Bütün cesaretinizi toplayıp açılmayı deneyin hayır derse deneyim kazanmış olursunuz. Hem bu daha ne kadar sürebilir ki? Anlattığınıza göre o kız da sizin gibi birisine benziyor. Bence sizden vazgeçmeden duygularınızı açın.

18

Neden sordunuz?
Ben 28 yaşındayım, evliyim. Hayatta sadece birine aşık oldum ve aşık olduğum kadınla evlendim. Ona onu sevdiğimi söylediğimde ben 15 o 13 yaşındaydı. Demem o ki bekleyince olumlu bir şey olmasını bekleyemezsin. Çaba göstermeden iyi şeyler olmaz. Seviyor musun evet seviyorsun söylemezsen ne olur böyle kim bilir daha kaç yıl geçirirsin kendini yiyip bitirerek. Açılırsan ne olur 2 ihtimal var ya evet der bir yola girersiniz ya hayır der üzülürsün belki birkaç yıl daha ama sonra hayat karşına başka birini çıkardığında ona bir şans vermek zorunda hissedersin kendini çünkü yıllarını verdiğin aşık olduğun kişi sana hayır demiştir. Yaşını bu yüzden sordum daha gençsin. Olumlu cevap da alsan olumsuz cevap da alsan bir şekilde hayatına devam edeceksin. Bence konuşmalısın içindeki her şeyi uzun uzun aceleye getirmeden ona anlatmalısın. Naçizane fikrim yüz yüze zor olacağı yönünde telefon numarası yoksa Instagram'dan aklında ne varsa yaz. Nasipte varsa olur.

İçeriği okumaya gerek yok açıkçası. Bu kadar yazdıysan eğer senin bu işten sıyrılman için açılman şart. Bir yerlere davet et, gelip gelmediğine, özenli mi geldi, geç mi kaldı bu gibi durumlar olduysa sana açıklama yaptımı vs. bu gibi şeylere dikkat et ilgisi olup olmadığını öğrenmek için. İlgisi yoksa da en baştan zaten reddedecektir.

Öncelikle arkadaki Cengiz Kurtoğlu parçasını kapat ve mantıklı düşün. Amigdala'nın duygularını kullanarak seni manipüle etmesine izin verme, tamamen teknik düşün. Şunları sorgulamakla başla:

• Bu kıza açılsam ne kaybederim?
  • En kötü ihtimalde benimle konuşmasa hayatımdan çok bir şey eksilir mi?
  • İhtimalimi arttırmak için ne yapmalıyım? Kızla güzel bir aktivite yapsam nasıl olur?
  • Ya onun bir sevdiği varsa?
Şimdi, aşk konusunda kaybedecek bir şeyin yoktur. Daha önünde üniversite hayatın var, belki aynı üniversiteden bir kız ile aranız iyi olur, veya işyerinde iyi bir kız bulursun...

Kızların, özellikle Türk kızlarının tek isteği var; erkeklerin peşlerinde durması. Böylece kimin uygun birisi olduğunu, kimin özgüvenli olduğunu filtrelerler. Özgüvensiz olursan baştan kaybedersin.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum, reddedilmek kötü bir şey kesinlikle değil. Aşk dediğimiz şey iki kişinin birbirini sevmesi durumu zaten dostum. Emin ol isteksizce yaşanan bir hikaye hiç yaşanmamış gibi, tatsız ve tuzsuz olacaktır. Ne sen ne de kız, hayır kurumu değil.

Bunları aklında tut ve bahsettiklerimi düşün.

Ergenlikten yeni çıkmış bir kişi doğru düzgün karar veremez uygun yaş 24.
1- Hayatımızda ki kararları alma bilincimiz yaşımızla değil yaşadığımız olaylar neticesinde belli olur.
2- En uygun yaş 24 dedin. Peki sen kaç yaşındasın?
3- 24 yaşını neye göre belirliyorsun?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı