Adblock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?

• Konuyu başlatan tugoli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 153
  • Görüntüleme 10.576
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunun ilk saniyelerindeki görüntüyü şöyle düşün.
Anladın sen 🙂.

Zamanında ne kafalar yaşamak için neler yaptım şunu izlerken yaşadığım kafayı hiç yaşamadım.

Ailem ile +18 reklamın çıkacağı yerde benim işim ne :D

Aynen.

İzleme.

Yasal olmayan her şey etik mi?

Canım sıkıldı :D

Tamam, şu şekilde düşün. Bir kahvaltı Cafe açtın, yemekler ücretsiz fakat zeytin yemek zorundalar. Zeytinden tanıtımdan para kazanıyorsun.

Korsana karşı değilim kullanıyorum diyorsan eyvallah.

Lafım şu ayy korsan ıyy destek vermeyiz munafık diyenlerin AdBlock'da dizinette korsan dizi izlerken reklam çıkmasını istemiyorum diyenlere.

Hocam burada haklı olan sensin. Reklamlar bir kanalın/sitenin gelir kapısıdır sen oraya giriyorsan o reklamı izlemek zorundasın. Google mağazasında bedava sunuldu diye AdBlock kurarsan; herhangi bir siteden korsan indirmekle aynı şeyi yapmış olursun. Reklamlar aynı müzikler gibidir o müziği videoda kullan yarın gelen telife bakarsın. Bu aynı bir oyunu crackli indirip firmanın parasını çalmak gibidir. Technopat'ta korsan yasaksa bunlar da yasak olmalı.

Etik olup olmadığına sen mi karar veriyorsun? Her sayfaya Adblock ile girerim çünkü bu benim özgürlüğüm, kendi mekanında adblock kullandırtmayanın da mekanına girmem anlatabildim mi?
Kuzum sakin ol. Sitelerin gelirlerinden "Çaldığını" kabul ettiğin sürece kullan.
Hayır çalmıyorum. Reklamlar ile anlaşan kişiler ve reklam sahipleri düşünsün bunu. Zorla gözüme reklam sokmak zorunda değilim, kendilerine daha kullanıcı dostu bir ekmek teknesi seçsinler tamam mı?

Önceden hiç gerek kalmıyordu. YouTube Premium mudur nedir o çıktıktan sonra iyice abartmaya başladılar reklamları. Ortalama bir videoda 2-3 dakikada bir reklam var. Ne yapalım sen söyle.
Site sana 2 seçenek sunmuş.

Ücretsiz olarak reklamlarımı izleyerek kullan yada
Ücretini ver tepe tepe kullan.

Bir sayfada 48 tane reklam koyan siteler sence az mı reklam koymuş oluyor? Bir sayfada 3 tane 5 tane reklam gösteren sitelerde zaten engellemeyi kaldırıyorum. O az reklam koyan siteler kazanıyor yani. Ama amacı sadece para olan 48 tane reklam koyan siteler var onlardan zaten yazıyı okuyamıyoruz.

Etik olup olmadığına sen mi karar veriyorsun? Her sayfaya Adblock ile girerim çünkü bu benim özgürlüğüm, kendi mekanında adblock kullandırtmayanın da mekanına girmem anlatabildim mi?

Hayır çalmıyorum. Reklamlar ile anlaşan kişiler ve reklam sahipleri düşünsün bunu. Zorla gözüme reklam sokmak zorunda değilim, kendilerine daha kullanıcı dostu bir ekmek teknesi seçsinler tamam mı?
O siteyi kullanma o zaman, bu nasıl mantık ya :D

Çalıyorsun, etik olarak ben karar verebilirim bu arada inan bana mesleğim, aldığım eğitim gereği yaptığım işlerden biri bu zaten.
Bir sayfada 48 tane reklam koyan siteler sence az mı reklam koymuş oluyor? Bir sayfada 3 tane 5 tane reklam gösteren sitelerde zaten engellemeyi kaldırıyorum. O az reklam koyan siteler kazanıyor yani. Ama amacı sadece para olan 48 tane reklam koyan siteler var onlardan zaten yazıyı okuyamıyoruz.
Okuma :D İzleme :D SüperLig Maçları çok pahalı diye arka kapıdan gizlice mi giriyorsun, HAYIR, gitmiyorsun o maça.
Ne eğlendim ne gözyaşları döktünüz gerçekten :D

Önceden hiç gerek kalmıyordu. YouTube Premium mudur nedir o çıktıktan sonra iyice abartmaya başladılar reklamları. Ortalama bir videoda 2-3 dakikada bir reklam var. Ne yapalım sen söyle.

Evet yani bende aynı senin gibi düşünüyorum ve 1 2 dakikalık işimi 10 15 dakikada hallediyorum reklamlar yüzünden. Bundan dolayı AdBlock kullanıyorum. Ayrıca bazı siteler abartıyorlar reklamları kullanmak zorunda kalıyorum.

Çalıyorsun, etik olarak ben karar verebilirim bu arada inan bana mesleğim, aldığım eğitim gereği yaptığım işlerden biri bu zaten.

Okuma :D İzleme :D SüperLig Maçları çok pahalı diye arka kapıdan gizlice mi giriyorsun, HAYIR, gitmiyorsun o maça.
Ne eğlendim ne gözyaşları döktünüz gerçekten :D
Git Beinsports' a o zaman dök paraları. Kaçak yayının daha fazla olması kadar normal bir şey yok, aylık veya yıllık kimse o kadar para veremez kimse kusura bakmasın. Ülkemizde futbol izlemek bile lüks olmuş şu hale bak yazık cidden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı