Adolf Hitler neden kötü oldu?

aynı fikirde olmadığım konu kapital sahibi Yahudilerin Almanları ezdiği konusu. Bazıları zenginlik içinde yaşadılar da saçma kararlar verip paranın değerini düşüren onlar değil politikacılardı. Bir yerde bir kaynak görmüştüm kütüphanemden araştırıp sana geri döneyim söylemek için, o kaynakta Yahudilerin dönemin şartlarına göre her zaman diğerlerine göre en iyi teklifi yaptıklarına
O dönemde elit Yahudilerin savaşta ve sonrasında satması, mali olarak ülkeyi borclandirmasi gibi konular var. Hatta Fransa gibi ülkelerle anlaşma yapıp kendilerini çok fazla ayristirdiklari gibi konular da var. Kendileri refah içinde yaşarken Alman halki Versay altında açlık ve sefillik içinde boğuluyordu.

Bütün bunların bedelini Alman halki ve fakir Yahudiler çekti ama yine de Yahudi birliği sayesinde fakir Yahudiler de Almanlar kadar ezilmedi.

Elit Yahudiler tabii ki ülkeden kaçtı, olan yine masuma oldu.

Hitler gibi bir tip bir anda ortaya çıkmaz zaten. Çocukluktan ölene kadar değerlendirmek gerekiyor yaşadıklarını, gördüklerini.
 
O dönemde elit Yahudilerin...
Elit kelimesini yanlış kullanıyorsun. :D Elit kelimesi "seçkin/seçilmiş" demektir. Son zamanlarda bazı gereksiz "burjuvazi" tayfasının (asıl kullanılması gereken bu) kendisini elit olarak nitelendirmek kelimenin anlamına ters. :D

Dediğin konuda bazı kaynaklar ben de gördüm ama ikna olmadığım bazı şeyler de var. 2 tarafta da tarafsız olarak yazılan kaynak bulmak biraz zor malum, çok fazla çelişkiler oluyor kaynaklarda. Kişisel bakış açısına göre farklı sonuçlar çıkarılabilecek hale geliyor.
 
Psikolojisi bozuk, ırkçı, masum insanları katleden biriydi(gerçi stalin ve mao daha fazla insanı öldürdü) ek olarak askeri taktiklerden anlamayan, ille de benim dediğim olacak diyen biriydi. Savaşı zaten bu yüzden kaybettiler.

Hocam ilk önce ırkçı değildi tam hatırlamasamda bir nedenden dolayı ırkçı oluyordu.
 
Elit kelimesini yanlış kullanıyorsun. :D Elit kelimesi "seçkin/seçilmiş" demektir. Son zamanlarda bazı gereksiz "burjuvazi" tayfasının (asıl kullanılması gereken bu) kendisini elit olarak nitelendirmek kelimenin anlamına ters. :D
Konunun ana fikri burası değil. Zengin, refah içinde yaşayan Yahudiler diyelim o zaman.

Yahudilere pek acimam ben. Geçmişten beri birçok olayda parmaklarının olması, çoğu zamanda refah içinde yaşamaları ve mağdur olduklarında da edebiyatlarıni çok iyi yaparlar.

Ezilmeyen halk yok, Almanlar da ezilmeye bir süre sonra dur deyip ezmeye basladi. Bunu Hitler yapmasaydi Mitler yapacaktı. İsimler önemli değil.
 
Neden böyle oldu? Yani neden kötü oldu? Resim ile alakalı olduğunu duydum, bana tam olarak kısa kesip sebebini anlatır mısınız?
Çünkü vatanını çok seviyordu ve vatanı için her şeyi yapmaya hazırdı. Almanya'yı kalkındırıp en güçlü devletlerden biri yapmayı arzuluyordu. Almanları tek çatı altında birleştirmeyi istiyordu.

Siyasete atıldı. İktidara geldi. Ülkeyi yönetti. Diplomatik olarak çok iyi şeyler başardı. Askeri olarak da Guderian gibi generalleri dinlemediğinden ve doğal kaynak sıkıntısından dolayı başaramadı ve kaybetti. Dolayısıyla da en kötü, en pislik, en adi insan oldu.
Stalin'in öldürdüğü insanlar, Mao'nun öldürdüğü insanlar unutuldu. Demek oluyor ki tarihi kazananlar ve güçlü olanlar yazar.
 
Binlerce kitap var nazi imparatorluğu 1. 2. cilt gibi mesela kendi yazdığı oldukça fazla kitap var Hitler'in araştır git kendin öğren ben kimim yanındaki hermann göring miyim rommel miyim babası mıyım annesi miyim ki söyleyeyim sana bunu tam olarak kaynakların çoğu değiştirilmiş kısa kes diyerek olmuyor git herkesin yaptığını yap araştır SSleri luftwaffeyi Hitler'i Rommel'i diğer subayları ve silah arkadaşlarını daha araştırman gereken çok şey var bu konu hakkında tam olarak bir bilgiye ulaşmak istiyorsan.
 

Geri
Yukarı