Adolf Hitler neden kötü oldu?

İstediğin her şeyi alsaydın kalırdın değil mi?
Kariyerine yeni başlamış sayılan biri normal olarak en alt düzeyden çalışmaya başlar, bunda sorun yoktu ama ABD'deki çalışma hayatının rekabeti aşırı düzeylerde. Stres yönetimi iyi olmayan (benim gibi) birinin o çalışma sisteminde hiçbir şansı yoktu, zaten 6 haftası proje olarak toplam 6 ayda pes edip kaçtım. Tam bir hezimet, bir şeyi başaramayabileceğimi gördüğüm ilk andı o. Tabii kötü bir his ama zamanla bazı şeyleri kabulleniyorsun, özellikle başarısızlıkları kabullenip ders almak ya da ona göre bir strateji izlemek gerekiyor.

Konunun ana fikri burası değil. Zengin, refah içinde yaşayan Yahudiler diyelim o zaman.
Konunun ana fikrine uygun bir ekleme yaptım sonra bunu fark edip.

Ezilmeyen halk yok, Almanlar da ezilmeye bir süre sonra dur deyip ezmeye basladi.
Binlerce yıllık kayıtlı tarihin en önemli derslerinden biridir bu. Hiçbir halk tamamen masum ya da tamamen zalim değildir. Gücü eline geçiren her zaman diğerini eziyor ve bunun sonuçları konusunda asla ders almayan bir türüz. O güç sanki sonsuza kadar ezen taraf olarak sende kalacakmış gibi düşünüp ona göre davranmak... Bizim türümüzün zeka seviyesi gerçekten sanıldığı kadar yüksek değil.

Stalin'in öldürdüğü insanlar, Mao'nun öldürdüğü insanlar unutuldu. Demek oluyor ki tarihi kazananlar ve güçlü olanlar yazar.
Stalin ve Mao'nun öldürdüklerini unutmayanlar da var. Söyleyince romantik bir solcu çıkıyor kendi söylediği şeyi savunamayınca küfredip 1 yıllık ceza alıyor. Geçen ay oldu 2-3 kişiye. :D Yalnız bu Hitler'in yaptığı katliamları da aklamaz, sonuç olarak küresel bir savaşın başlatıcısı ve kaybeden tarafı olarak en çok nefret objesi olan kişi olması normal.

Stalin ve Mao'nun öldürdüklerini unutmayanlar da var.
2. Dünya savasina kadar Türkiye ile iyi ilişkiler güden ve kendi güç seviyelerinin farkında olan Rusların 2. Dünya Savaşı'ndan zaferle ayılmaları sonrasinda yurtta sulh cihanda sulh diyen ve tarafsız olan Türkiye'den toprak talep etmesine "haklarıdır, isterler" deyip bu ülkede yaşayıp bu ulkenin ekmeğini yiyen bir tip vardı.

Ruslar ülkenin yarısını almasın diye taa Kore'ye giden askerlerimizin ruhu şad olsun. Yallah Moskova'ya demek gerekiyor böylelerine.

Stalin ve Mao'nun öldürdüklerini unutmayanlar da var. Söyleyince romantik bir solcu çıkıyor kendi söylediği şeyi savunamayınca küfredip 1 yıllık ceza alıyor. Geçen ay oldu 2-3 kişiye. :D yalnız bu Hitler'in yaptığı katliamları da aklamaz, sonuç olarak küresel bir savaşın başlatıcısı ve kaybeden tarafı olarak en çok nefret objesi olan kişi olması normal.

Dediğiniz gibi nefret objesi olması çok normal ama Hitler'e nefretini kusup Stalin'e iyi biri gözüyle bakan da çok var. Halbuki aynı şeyin laciverti oluyor.Kendisi kendi halkını katlettiğini meşrulaştırmaya çalıştı,hatta şuan ''Stalin'i gördüm,elleri kan içindeydi'' adlı bir blog yazısı okuyorum nedir neyin nesidir bende bilmiyorum.

@Jira Sanırım o yıllık ban yedi benimle son tartıştığında. :D Fotosu Komünist bir kız olan kişi sanırım bahsettiğin. :D
Evet, o. İyi olmuş.

Atatürk gibi bir lider varken uzakta katil ve fasist lider arayanlara hayranım. Aptal fanatikler.

O dönemi incelemek, bu soruya en iyi cevabı verecektir. @Jira özet olarak çok güzel açıklamış. Ben de şu belgeseli öneriyorum:

3.5 yıldır İngiltere'den bir şirket var sözleşmeli uzaktan çalıştığım, Fransızca öğrendikten sonra Fransa'dan bir şirketle daha anlaştım. Bu şirketler şu anda pek iş yapamıyorlar, malum pandemi nedeniyle komple ülkeleri kapatıldı. :D

Ya diyorum ben böyle birini çok iyi tanıyorum, ama kullanıcı adı farklıydı. :D Sonra düştü jeton.

O dönemi incelemek, bu soruya en iyi cevabı verecektir. @Jira özet olarak çok güzel aciklamis.
Konuştuğumuz kısım özetin özetinin özeti bile olamaz ama konusu açıldıkça konuşuyoruz. Tarih konularına tarafsız yaklaşirim, fanatiklik bu konularda çok sıkıyor.

Konuştuğumuz kısım özetin özetinin özeti bile olamaz ama konusu açıldıkça konuşuyoruz. Tarih konularına tarafsız yaklaşirim, fanatiklik bu konularda çok sıkıyor.

Haklısın. Hitler manyak bir adam ama o dönem, Almalar'ın çektikleri de az buz değil yani. Ülke harap, ekonomi yok, asker yok, hiçbir şeyi yönetemiyorsun. Böyle bir ortamdan Hitler de çıkar, Hülagu da çıkar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı