Adrenalin 20.2.2 ile RX 5700 XT Sorunları Çözüldü

5700 XT Strix modellerinde kronik sorun var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer 5700 XT almayı düşünürseniz Nitro+ veya Gaming X modellerini öneririm. Yurt dışından alacaksanız Red Devil de olabilir. 2070S mi 5700 XT mi orası size kalmış. Ben sırf sürücüleri daha iyi ve bir iki FPS fazla veriyor diye o karta 1000 lira vermem. Vermedim de zaten, onun yerine Nitro+ aldım :)

Küçük bir not: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ yerine Sapphire RX 5700 XT Nitro+ SE alınması daha iyi olur. Az biraz fazla ödeyin daha iyisi olsun.

PC uykudan uyanınca DP port çalışmıyo bu sürümde. Bağlantı hatası veriyo ve monitor uyanmıyo. Bu sürümü kesinlikle sorunlu. 19.30.02 sürümüne döndüm sorunum çözüldü.
Hala sorunları var zaten. AMD driver notlarına da yazmış bunu. Ben kendi deneyimimi söyledim. Yalnız gözlemlediğim kadarıyla kart boştayken 790MHz’den aşağı düşmüyor. Benim için sorun değil kart boştayken fan kapatınca bile 38 derece civarında geziniyor. Ama onun haricinde oyun deneyimimi, bilgisayar kullanımımı etkileyen bir sorunum yok. Hatta dün biraz daha dikkatli bakınca frekans olarak ciddi iyileştime yaptıklarını farkettim. Benim kartın Boost frekansı 2010 oyun frekansı 1905 MHz olarak geçiyor. Oyunlarda 2010-2030MHz civarında geziyor. Genelde 2030MHz. Arada 2050MHz’lere de fırlıyor. Yani kart zaten deliydi iyice delirtmişler :D çok hoşuma gitti bu durum
Küçük bir not: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ yerine Sapphire RX 5700 XT Nitro+ SE alınması daha iyi olur. Az biraz fazla ödeyin daha iyisi olsun.
Aralarındaki tek fark 25MHz daha fazla boost clock ve RGB fanlar. Ki yukarıdaki cevabımı okursanız Nitro+’ın frekans değerleri boost clock’un bile üstüne çıkıyor şuan. Soğutma vs zaten aynı. Aradaki frekans farkı performansta bir fark oluşturmaz. Benim düşüncem şu yönde eğer iki kart arasında 200 liradan fazla fiyat farkı varsa Nitro+ alınmalı. Ama 200 lira veya daha azsa Nitro+ SE alınabilir. O fanlar ekstra da satılıyor ama piyasa fiyatı yükselmiş iyice.

Hala sorunları var zaten. AMD driver notlarına da yazmış bunu. Ben kendi deneyimimi söyledim. Yalnız gözlemlediğim kadarıyla kart boştayken 790MHz’den aşağı düşmüyor. Benim için sorun değil kart boştayken fan kapatınca bile 38 derece civarında geziniyor. Ama onun haricinde oyun deneyimimi, bilgisayar kullanımımı etkileyen bir sorunum yok. Hatta dün biraz daha dikkatli bakınca frekans olarak ciddi iyileştime yaptıklarını farkettim. Benim kartın Boost frekansı 2010 oyun frekansı 1905 MHz olarak geçiyor. Oyunlarda 2010-2030MHz civarında geziyor. Genelde 2030MHz. Arada 2050MHz’lere de fırlıyor. Yani kart zaten deliydi iyice delirtmişler :D çok hoşuma gitti bu durum

Aralarındaki tek fark 25MHz daha fazla boost clock ve RGB fanlar. Ki yukarıdaki cevabımı okursanız Nitro+’ın frekans değerleri boost clock’un bile üstüne çıkıyor şuan. Soğutma vs zaten aynı. Aradaki frekans farkı performansta bir fark oluşturmaz. Benim düşüncem şu yönde eğer iki kart arasında 200 liradan fazla fiyat farkı varsa Nitro+ alınmalı. Ama 200 lira veya daha azsa Nitro+ SE alınabilir. O fanlar ekstra da satılıyor ama piyasa fiyatı yükselmiş iyice.

Tercih meselesi elbette, ancak ben SE versiyonu kullandığım için söyledim. Zaten ben aldığımda öyle fazla bir fiyat farkı yoktu arasında. Ve çalışması soğutması gayet ideal. Bunca para verip bir eşya alınıyorsa 100-200 fazla verilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.

Aralarında ki fark ise merak eden kullanıcılar için şöyle;

Nitro+ SE versiyonu:
  • Boost Clock: Up to 2035MHz
  • Game Clock: Up to 1965 MHz
  • Base Clock: 1840 MHz
Nitro+ versiyonu:
  • Boost Clock: Up to 2010MHz
  • Game Clock: Up to 1905 MHz
  • Base Clock: 1770 MHz

Tercih meselesi elbette, ancak ben SE versiyonu kullandığım için söyledim. Zaten ben aldığımda öyle fazla bir fiyat farkı yoktu arasında. Ve çalışması soğutması gayet ideal. Bunca para verip bir eşya alınıyorsa 100-200 fazla verilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
Tercih meselesi. Evet bu kartların soğutması iyi. Ben ekran kartını dikey kullanmadığım için Nitro+ tercih ettim. Ama yatay kullanacak olsam kesinlikle o fiyat farkını öderdim. Ben alırken de tam tersine Nitro+ 3300, Nitro+ SE 3700 civarındaydı. 400 liralık farka değmez diye düşünmüştüm.

Tercih meselesi. Evet bu kartların soğutması iyi. Ben ekran kartını dikey kullanmadığım için Nitro+ tercih ettim. Ama yatay kullanacak olsam kesinlikle o fiyat farkını öderdim. Ben alırken de tam tersine Nitro+ 3300, Nitro+ SE 3700 civarındaydı. 400 liralık farka değmez diye düşünmüştüm.

O zamanlar fiyat farkı çokmuş.
Ben alalı 3 ay falan oldu.
Şuan çoğu sitede ikisi de aynı fiyata satılıyor.
Ama bayağı ucuza almışsınız :D ben satın alırken 4.1 falandı.

Fakat bazı oyunlarda drop vs. olayı devam ediyor bende.
İnceden düşündürüyor acaba başka bir kart mı alsaydım diye...

O zamanlar fiyat farkı çokmuş.
Ben alalı 3 ay falan oldu.
Şuan çoğu sitede ikisi de aynı fiyata satılıyor.
Ama bayağı ucuza almışsınız :D ben satın alırken 4.1 falandı.

Fakat bazı oyunlarda drop vs. olayı devam ediyor bende.
İnceden düşündürüyor acaba başka bir kart mı alsaydım diye...
Ben 1 ay önce topladım sistemi. Normalde Sinerji’de 3400 liraydı. Sistemi toplamaya gittiğim gün şansıma 3300 liraya indirime düşmüştü :D Ben sistemi topladım 2 gün sonra fiyatlar yine yükseldi. Evet piyasaya baktım şuan iki kartın da fiyatları birbirine yakın. Arz talepten dolayı Nitro+’ın fiyatını mı yükselttiler diye düşünmüyor değilim. Nitro+ SE’nin fiyatı pek yükselmemiş çünkü. Bende drop değil de PUBG’de kendi ayarlarım 2 ayar haricinde hepsi çok düşük olduğundan çok binalı yerlerde kartın frekansı 1200MHz’lere düşüyor. Haliyle FPS 120-130’lara düşüyor ve bu çok can sıkıcı bir durum. Tam frekansında çalışsa 180-220FPS alıyorum ama yok o illaha frekansı düşürecek :D O yüzden ayarları yükseltmem gerekiyor biraz, ama göz alışmamış garip geliyor böyle de.

Ben 1 ay önce topladım sistemi. Normalde Sinerji’de 3400 liraydı. Sistemi toplamaya gittiğim gün şansıma 3300 liraya indirime düşmüştü :D Ben sistemi topladım 2 gün sonra fiyatlar yine yükseldi. Evet piyasaya baktım şuan iki kartın da fiyatları birbirine yakın. Arz talepten dolayı Nitro+’ın fiyatını mı yükselttiler diye düşünmüyor değilim. Nitro+ SE’nin fiyatı pek yükselmemiş çünkü. Bende drop değil de PUBG’de kendi ayarlarım 2 ayar haricinde hepsi çok düşük olduğundan çok binalı yerlerde kartın frekansı 1200MHz’lere düşüyor. Haliyle FPS 120-130’lara düşüyor ve bu çok can sıkıcı bir durum. Tam frekansında çalışsa 180-220FPS alıyorum ama yok o illaha frekansı düşürecek :D O yüzden ayarları yükseltmem gerekiyor biraz, ama göz alışmamış garip geliyor böyle de.

Yalnız değilim galiba :D
Bende LOL oynarken frekans 800 değerini geçmiyor, ne yaparsam yapayım bazen canı isterse 1000 oluyor o kadar :D
GTA V inerse bir de PUBG denemesi yapacağım. Bakalım durum ne olacak.
Benim bir de ekran eski olduğu için şimdi kartı çok fazla eleştiremiyorum :D
Bir ara yeşil ekran alıyordum bir türlü bulamadım sebebini.

Umarım bir sorun ile karşılaşmazsın, iyi oyunlar dilerim.

5700 XT Strix modellerinde kronik sorun var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer 5700 XT almayı düşünürseniz Nitro+ veya Gaming X modellerini öneririm. Yurt dışından alacaksanız Red Devil de olabilir. 2070S mi 5700 XT mi orası size kalmış. Ben sırf sürücüleri daha iyi ve bir iki FPS fazla veriyor diye o karta 1000 lira vermem. Vermedim de zaten, onun yerine Nitro+ aldım :)

Benim sistemim ASUS bileşenlerden oluşuyor. Sapphire Nitro + SE Aura Sync destekli olsa düşünebilirdim. Bu videoyu daha önce izlemiştim. BIOS ve öteki sorunun giderilebilecek sorunlar olduğunu düşünüyorum. Vega 64 de Asus dan çok memnundum. GPU oyunlarda 60-65 lerdeydi. Benim asıl çekindiğim taraf AMD tarafı.

Sapphire de güzel fakat Recep Baltaş 2015 de Sapphire almayın demiş 2019 sonunda gene almayın demiş. 5 yılda adamın fikrini değiştiren bir gelişim olmamış markada.

Rx 570 sürücülerindede bir takım sorunlar var,düzeltme oldu mu?

Benim sistemim ASUS bileşenlerden oluşuyor. Sapphire Nitro + SE Aura Sync destekli olsa düşünebilirdim. Bu videoyu daha önce izlemiştim. BIOS ve öteki sorunun giderilebilecek sorunlar olduğunu düşünüyorum. Vega 64 de Asus dan çok memnundum. GPU oyunlarda 60-65 lerdeydi. Benim asıl çekindiğim taraf AMD tarafı.

Sapphire de güzel fakat Recep Baltaş 2015 de Sapphire almayın demiş 2019 sonunda gene almayın demiş. 5 yılda adamın fikrini değiştiren bir gelişim olmamış markada.
Nitro+ ve Nitro+’ın üstünde 5V ARGB girişi var. İki ucu 3pin 5V ARGB kablo ile ekran kartını anakarta bağlayarak senkronize bir şekilde kullanabilirsiniz. Senkronizasyon için koymuşlar zaten ekran kartının üzerindeki ARGB girişi. Recep Baltaş’ın düşüncesine katılmıyorum. Ben bu karttan önce Gigabyte RX 580 Aorus kullandım. Sıcaklık değerlerim çok yüksekti. Youtube’da Nitro+ kullananları gördükçe neden Sapphire almadım diye pişmanlık duyuyordum. Sapphire tercih etmemin nedenlerinden biri de buydu. Kendi sistemimi kurmadan önce 2 hafta boyunca gece gündüz araştırma yaptım, videolar izledim, kullanıcı deneyimlerini okudum. 5700 XT kanadında en çok önerilen kartlar Nitro+ ve Red Devil idi. İlk zamanlar MSI modellerinde de termal pad sorunları vardı revize edilmeden önce. Ama Sapphire kartlarında donanımsal, kronik bir sorun olmamış hiç 5700 serilerinde. Yabancı kaynaklarda da bu kadar övüldüğünü görünce ben de aldım. İyi ki de almışım memnunum kartımdan, tavsiye de ederim. Bir kişinin lafıyla hareket etmektense kullanıcı deneyimlerine, yabancı kanallarda videolar izlemek daha doğru bence. Türkiyedeki kanallar da genelde sponsorlu içerik olduğu için kötü tarafları pek söylenmiyor. Sonuç olarak bir kullanıcı olarak kartı tavsiye ederim. Şuan tek sorun yazılımsal, o da en kısa sürede düzelir umarım.
Rx 570 sürücülerindede bir takım sorunlar var,düzeltme oldu mu?
Benim kartımda şuan tek sorun boştayken 790MHz’in altına düşmüyor frekans, onun haricinde bir sorun yok. DDU ile temiz kurulum yaptım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı